Sistem Tavsiyesi

Incarcerous

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar ben pc toplamak istiyorum ve yaklaşık bütçem de 4000-4500₺ arası. Birkaç şeyi hallettim ama ekran kartına karar veremedim. Bu arada Intel işlemciye AMD ekran kartı alırsam sorun olur mu?
Almayı düşündüklerim;

Anakart: Asus Prime H310M-K R 2.0 GA1151
İşlemci : Intel i3-8350K
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3000MHz
Ekran Kartı : MSI GeForce GTX 1060 6GB ya da Radeon RX 590 8GB
HDD: WD Blue SATA 1 TB 7200RPM
Kasa: Rampage RedSky

Benim düşündüklerim bunlar. Daha iyi ve daha ucuza başka şeyler varsa önerilerinize açığım, teşekkürler.

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
Sistem olarak iyi ama ryzen sistem toplasan daha iyi yarin işlemci değiştirmek zorunda kalırsan anakart ve ramide değiştirmek zorunda kalacaksın..

Incarcerous

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistem olarak iyi ama ryzen sistem toplasan daha iyi yarin işlemci değiştirmek zorunda kalırsan anakart ve ramide değiştirmek zorunda kalacaksın..
Bu uyumluluk işinden pek anlamıyorum yani dediğinize göre sizce anakart ve RAM olarak neleri seçmeliyim?

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
Ram ve anakartta sıkıntı yok işlemciyi ryzen işlemci alıp anakart ona uygun alırsanız ileride yükseltmek yapacağınız zaman anakart ve rami değiştirmek zorunda kalmazsanız intel işlemcide soket farklı olacağı için anakart değiştirmek zorunda kalırsınız şuanki sisteminizde bir sıkıntı yok ilerisi için bir durum söz konusu..

Incarcerous

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ram ve anakartta sıkıntı yok işlemciyi ryzen işlemci alıp anakart ona uygun alırsanız ileride yükseltmek yapacağınız zaman anakart ve rami değiştirmek zorunda kalmazsanız intel işlemcide soket farklı olacağı için anakart değiştirmek zorunda kalırsınız şuanki sisteminizde bir sıkıntı yok ilerisi için bir durum söz konusu..
Çok teşekkürler ?

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
Bütçenize göre ryzen 5 2600 işlemci b450 chipsete ait bir anakart tercih edersiniz işlemci ve anakart fiyatı sizün sisteminizde işlemci ve anakartla aynı fiyata dek geliyor..

Incarcerous

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bütçenize göre ryzen 5 2600 işlemci b450 chipsete ait bir anakart tercih edersiniz işlemci ve anakart fiyatı sizün sisteminizde işlemci ve anakartla aynı fiyata dek geliyor..
Bakayım ben onlara o zaman tekrardan teşekkürler ?