Sistem Donması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan muko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar sistemimde kilitlenme yaşıyorum normal masaüstün de dolaşırken sistem donuyor ve hiç birşeye tepki vermiyor power düğmesinden kapamak zorunda kalıyorum yeni format attım güncelleştirmeler yapıldı Windows 7 ve Windows 8.1 denendi ikisindede aynı problem oluyor 1 hafta öncesinde sistem sadece boştayken yani kendi haline bıraktıgımda donuyordu ama bu aralar bilgisayarın başındayken donmalar yaşıyorum yardım edermisniz

Sistem Özellikleri
İntel i5 4460
Gigabyte Gaming 5
Asus Radeon r7 260x
Kingston 8gb tek modül ram
Corsair 700 Watt Psu

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sorun büyük ihtimal harddiskinde. İşlemci hariç diğer parçalarında da olabilir. Hepsini tek tek denemelisin. Kolay gelsin.

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Peki İşlemci Neden Haric Akşam Eve Gidince Farklı Harddisketen Denicem

ercan1027

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Donanim arizasindan olusuyor. Benim basima geldi dvdrom bozulmustu diger donanimlarla cakistigi icin kilitliyodu ozellikle ekran karti surucusunu yuklerken yapiyordu. Donanim ariza programlari var indir tarasin hata belli olur eger donanimsal hata varsa tabi

darkshdw

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Cihazınız kilitleniyor yazılımsal bir sorun yok cihazınızda.Donanımsal bir arıza var ve bunun bir çok sebebi olabilir. HDD nizde arıza olabilir.Güç kaynağınız cihazınız için yetersiz olabilir.İşlemcinizin soğutucusunu oturtamamış olabilirsiniz.Yine aynı şekilde cihazdaki ram i sökün ve tekrar takın.HDD sata girişlerini kontrol edin.