Sistem backup ile alakalı soru

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan meSs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

meSs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Efenim sorunumu dile getirmeden önce herkese iyi geceler diliyorum ve sözü fazla uzatmadan sorunumu sizinle paylaşıyorum.

Öncelikle kendinden lanet ettiren acer aspire 5520g model bir laptopa sahibim ve dvd-rw denilen bileşeni bozuldu.

Araştırmacı bir kişilik olduğum için format olayını flash disk ile yaptım.Buraya kadar herşey iyi hoş takır takır sistem çalışıyor.

Fakat gel gör ki arada bir bilgisayar donuyor. Ben bunun sistemle alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum.Sizin fikirlerinizi de alayım dedim.

Donanımla alakalı ise bu dvdrw den mi , anakarttan mı , ram den mi kaynaklanıyor ?

Yoksa sistemim internetten bulaşan zararlı yazalımlardan nasibini almış mıdır ?

Heh unutmadan asıl mevzu bu değil tabi ki de !

Format atarken tekrar flashdisk hede hödesiyle uğraşmak istemiyorum windows üzerinden backup alıp windows üzerinden o backup a geri dönebilir miyim ?

Şimdiden teşekkür ediyorum esen kalınız :euro:

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
DVDRW bozulduğuna eminmisin? Bozulduğunu nasıl tespit ettin? Bir yeri mi kırıldı?

Acer empowering technology içinde elock programı var oradan kapatmış olmayasın.

Edit:
Ghost kullanarak (tabi flash bellekten bir live windows kullanarak çalıştıracaksın.) D: sürücüsüne yedek alıp onu kurabilirsin. Flash bellek ile uğraşmak istemiyorsan teknik servise gönderip dvdrwyi değiştirebilirsin. dvdrw önemli bir parça değiştirmeye değer...

meSs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bozulduğuna eminim zaten

Acer empowering technology bu programı hiç kurmadım bile

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bilgisayarın donması dvd-rw dan kaynaklanmaz heralde, çok mantıklı gelmiyor ama nsgnc'nin dediği gibi tamire göndermende fayda var. garanti süresi dolmamıştır heralde.zaten acer'in bu modelleri çıkalı 2 sene olmadı bildiğim kadarıyla. bir de aklında bulunsun dvd-rw'yi yaptırırsan bi tane back up cd'si yap bulunsun bi kenarda. acer kullanmaya devam edeceksen sık sık ihtiyacın olacak bence :)

meSs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarın donması dvd-rw dan kaynaklanmaz heralde, çok mantıklı gelmiyor ama nsgnc'nin dediği gibi tamire göndermende fayda var. garanti süresi dolmamıştır heralde.zaten acer'in bu modelleri çıkalı 2 sene olmadı bildiğim kadarıyla. bir de aklında bulunsun dvd-rw'yi yaptırırsan bi tane back up cd'si yap bulunsun bi kenarda. acer kullanmaya devam edeceksen sık sık ihtiyacın olacak bence :)

bir acer laptop ın 1000 kusurlu hareketini sayabilirim o derece sıkıntı yaptı bende

poweredbyfaruk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kurduğun işletim sistemi korsan ise ondanda kaynaklanabilir. benimde başıma aynı şey gelmişti.. arkadaşlarımızın dediği gibi servisine gönder dvd-rw yi değiştirsinler sonra işletim sistemini kurduktan sonra ghost ile imajını al sonra arkana yaslan keyfine bak

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
dwd -rw aygıt yöneticisinden devre dışı bırak, donma problemleri durduysa dvd den kaynaklanıyordur yoksa başka birşeyden(kaldır deme devre dışı bırak de)

meSs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önceden 1 saat de donma oluyor du şimdi 15 dk. da bir donuyor