Sıradan Bir Alıcı için Monitör İncelemesi Nasıl Olmalı ?

Yücel Yenidoğan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Merhabalar sevdiğim forumun sevgili üyeleri,

Öncelikle belirtmek istediğim konu, internette cevap verme konusunda en istekli üyelere sahip forumda konu açmak kadar eğlenceli bir durum yok. Neyse başlığımızı açığa kavuşturalım.

Profesyoneller ve işi bilenler için bir Monitör almak kolaydır. Neyi seçeceğini hangi fiyatlara alacağını bilir. Peki ya Sıradan Bir Kullanıcı için Monitör almak nasıl sonuçlar doğurur.

Yanlış Örnek: Ali bir gamer ve minecraft oynuyor, Monitöre yumruk attı ve bozuldu. Ali şimdi yeni bir monitör alacak. Gidiyor mahallenin bilgisayarcısına abi bana bir monitör, turşu soğan olmasın diyor. Ali araştırmadı. Ali sadece gidip aldı geldi. Ali gibi olmayın.

İşin doğrusuna gelirsek:

1. Bütçenizi planlayın: Monitör alacaksınız, bütçeniz ne kadar , ne kadar paranızı bir monitöre harcamayı göze alırsınız ? Bunu bir yere not edin.
2. Kasanıza dönüp bakın: Evet yanlış duymadınız, özellikle ekran kartınızı not edin ve alacağınız monitörün kasanızın performansını size maksimum verebileceği bir monitör olmasına dikkat edin.
3. Bütçenize ve kasanıza uygun olan monitörleri araştırın ve en uygun 3 monitör adayını belirleyin.
4.Fiyat araştırması yapın ve en uygun fiyata en iyisini almaya çalışın.

Bu kadar bu işlemler belki bir ayınızı da alır sizin durumunuza bağlıdır ama bir kaç gün içinde bunları yapıp, oyun oynamaya devam edebilirsiniz.

Ben monitörümü nasıl aldım:
Ben monitörümu yukarıda yazdığım adımları bir bir uygulayarak aldım. Mesela bütçe adımında "yea monitör için 200-300 lira yeter" demiştim. Ama kasamın parçalarına gözatınca monitör için daha yüksek bir bütçe ayırmam gerektiğini düşündüm ve 500-700 arası bir bütçe belirledim. Daha sonra en uygun 3 modeli belirleyip fiyat araştırmasına koyuldum ve tatatatam bir indirim yakaladım ve Vatan internet sitesinden aşağıda belirttiğim Monitörü hemen sipariş verdim. Monitör normalde 680 Lira idi ama ben 580 Liraya aldım. Araştırmasam mahalledeki bilgisayarcıdan hemen alsam (ah ali ah) şuan suratım asık bu konuyu açıyor olabilirdim. Aşağıda ürünün ismini linkini ve inceleme videosunu görebilirsiniz. 2000 - 4000 Lira arası bir bütçe ile kasa topladıysanız bu monitör işinizi görecektir.

Ürünün İsmi: SAMSUNG 23.5" LS24F350FHMXUF GAMING FREESYNC 4MS/60 Hz PLS MONİTÖR
Ürünün Linki: SAMSUNG 23.5" LS24F350FHMXUF GAMING FREESYNC 4MS/60 Hz PLS MONİTÖR