Zengin hastalığı olarak bilinen ürik asit yükseliğinin diğer nedenleri de mevcut.
Obezite ile ilgili çalışmalar yapan Dr.Fevzi Özgönül konu ile ilgili bilgiler verdi. Sinsi hasım ÜRİK ASİT yüksekliğini püsküllü elma çayı ile vücudumuzdan süpürelim.
ÇOK FAZLA ET TÜKETİMİ DE NEDEN OLUYOR
Ürik asit yüksekliği bilhassa kilo sorunu yaşayan kişilerde sıkça rastlanılan bir durumdur. Son senelerde yapılan bilimsel araştırmalarda eskiden varlıklı hastalığı olarak görülen ürik asit yüksekliğinin diğer nedenleri de tespit edildi. Çok çok et tüketen kişilerin yanında fazla çok meyve şekeri yani furuktoz tüketenlerde de görüldüğü tespit edildi. Hatta normal şekerden daha ucuz olduğu için birçok tatlı üreticisinin de tercih ettiği mısır şurubu yani fruktoz şurubu yani şurubu ile yapılmış baklava, kadayıf ve hata sütlü tatlılar bile hiper üriseminin tetikleyicisi olarak görülebilir. Ürik asit yüksekliği en masum olarak gut hastalığı dediğimiz hastalığı yapar. Eklemlerde biriken ürik asit kristalleri, en sık olarak ayak başparmağında ağrı ile uyandıran bir şişlik yapar. Bu ağrı o kadar fazadır ki uykudan uyandırır. Hatta bu bölgeye yorganın değmesi bile fazla devasa bir ağrı meydana getirir. Bu hadise aynı zamanda diz dirsek gibi devasa eklemlerde de olup şişlik, biçim bozukluğu da meydana getirir. Ürik asit yüksekliği böbrek taşlarına da ne sebepten olur hatta ileri dönemde böbrek yetmezliği de yapabilir.
VÜCUDUMUZU NASIL KORUYACAĞIZ
Ürik Asit ve Üre Düşüren Bitkiler;
Taze fasülye, enginar, yoğurt, ayran ürik asit düzeyini düşürür. Bol c vitamini almak ta idrar ile ürik asit atılımını arttırır. Kilo sorunu yaşıyorsak mutlaka kilo vermeliyiz çünkü kilo sorunu de ürik asit seviyesini arttıran faktörlerdendir.
Bol su içmeliyiz günde en azından 10-15 bardak Bir süreliğine et ve sakatat ve deniz ürünlerinden ırak duracağız.
Bu dönemde karnabahar, mantar ve ıspanak ta tüketmemeliyiz.
Bir süreliğine mısır şurubundan yapılmış kola ve benzeri içecekleri de tüketmemeliyiz.
ÜRİK ASİTİ ATAN ÇAY
Şimdi size ürik asiti vücuttan süpüren ve atan bir çay tarifi. Püsküllü elma çayı: 1 tutam mısır püskülü. 1 elmanın kabuğu 2 tutam biberiye 1 ince dilim kabuğu ile beraber limon ½ litre kaynamış 1 dk beklemiş suya atıp 20 dakika kadar beleyelim sonra afiyet ile içelim her gün sabah ve öğlen veya öğlen ile akşam arasında 1 bardak bu çaydan içmemiz ve yukarıda saydığım yiyeceklere dikkat etmemiz bizim kurban bayramında bol et nedeniyle yaşadığımız ürik asit kabusumuzu sonlandıracaktır.
aktifmedya

Obezite ile ilgili çalışmalar yapan Dr.Fevzi Özgönül konu ile ilgili bilgiler verdi. Sinsi hasım ÜRİK ASİT yüksekliğini püsküllü elma çayı ile vücudumuzdan süpürelim.
ÇOK FAZLA ET TÜKETİMİ DE NEDEN OLUYOR
Ürik asit yüksekliği bilhassa kilo sorunu yaşayan kişilerde sıkça rastlanılan bir durumdur. Son senelerde yapılan bilimsel araştırmalarda eskiden varlıklı hastalığı olarak görülen ürik asit yüksekliğinin diğer nedenleri de tespit edildi. Çok çok et tüketen kişilerin yanında fazla çok meyve şekeri yani furuktoz tüketenlerde de görüldüğü tespit edildi. Hatta normal şekerden daha ucuz olduğu için birçok tatlı üreticisinin de tercih ettiği mısır şurubu yani fruktoz şurubu yani şurubu ile yapılmış baklava, kadayıf ve hata sütlü tatlılar bile hiper üriseminin tetikleyicisi olarak görülebilir. Ürik asit yüksekliği en masum olarak gut hastalığı dediğimiz hastalığı yapar. Eklemlerde biriken ürik asit kristalleri, en sık olarak ayak başparmağında ağrı ile uyandıran bir şişlik yapar. Bu ağrı o kadar fazadır ki uykudan uyandırır. Hatta bu bölgeye yorganın değmesi bile fazla devasa bir ağrı meydana getirir. Bu hadise aynı zamanda diz dirsek gibi devasa eklemlerde de olup şişlik, biçim bozukluğu da meydana getirir. Ürik asit yüksekliği böbrek taşlarına da ne sebepten olur hatta ileri dönemde böbrek yetmezliği de yapabilir.
VÜCUDUMUZU NASIL KORUYACAĞIZ
Ürik Asit ve Üre Düşüren Bitkiler;
Taze fasülye, enginar, yoğurt, ayran ürik asit düzeyini düşürür. Bol c vitamini almak ta idrar ile ürik asit atılımını arttırır. Kilo sorunu yaşıyorsak mutlaka kilo vermeliyiz çünkü kilo sorunu de ürik asit seviyesini arttıran faktörlerdendir.
Bol su içmeliyiz günde en azından 10-15 bardak Bir süreliğine et ve sakatat ve deniz ürünlerinden ırak duracağız.
Bu dönemde karnabahar, mantar ve ıspanak ta tüketmemeliyiz.
Bir süreliğine mısır şurubundan yapılmış kola ve benzeri içecekleri de tüketmemeliyiz.
ÜRİK ASİTİ ATAN ÇAY
Şimdi size ürik asiti vücuttan süpüren ve atan bir çay tarifi. Püsküllü elma çayı: 1 tutam mısır püskülü. 1 elmanın kabuğu 2 tutam biberiye 1 ince dilim kabuğu ile beraber limon ½ litre kaynamış 1 dk beklemiş suya atıp 20 dakika kadar beleyelim sonra afiyet ile içelim her gün sabah ve öğlen veya öğlen ile akşam arasında 1 bardak bu çaydan içmemiz ve yukarıda saydığım yiyeceklere dikkat etmemiz bizim kurban bayramında bol et nedeniyle yaşadığımız ürik asit kabusumuzu sonlandıracaktır.
aktifmedya