Sınava hazırlanıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Reaksiyon puanı
9
Öncelikle herkese merhaba.Şu anda 11. sınıfa geçtim ve yavaş yavaş TYT için çalışmaya başladım.Geçenlerde bir deneme yaptım 120 soruda 58 net.Şu anda durumum kötü biliyorum,hatta matematikten yalnızca 11 tane işaretleyebildim(1 tanesi yanlış).Bunun üzerine yeni bi çalışma programı yapmaya karar verdim.Kafamda şu şekilde 2 plan var;
1)Denemede eksik olduğum /yapamadığım soruların konularını baz alarak(O konulara öncelik vererek.) çalışmak.
2)Her şeye en başından çalışmak.

Sizce hangisi benim daha yararıma olacaktır?
Şimdiden teşekkürler.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
2 yöntemde yanlış olur. Önce temel ve alan derslerin hepsine başla, bitir sonrasında denemelerdeki yanlışlarına göre bilmediğin veyahut unuttuğun konuların üzerine gidersin. Ama yine de konu çalışırken bir yandan da deneme çözmeyi bırakma.

Bir de şunu da yapmalısın. Kendine ders denemeleri alıp, mesela bugün fonksiyonlar konusu bitti diyelim ona göre denemeni çözersin ve yanlışlarını görüp direkt diğer konuya geçmeden müdahale edersin.

Ama yine de nasıl yapacağın sana kalmış.

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
Öncelikle herkese merhaba.Şu anda 11. sınıfa geçtim ve yavaş yavaş TYT için çalışmaya başladım.Geçenlerde bir deneme yaptım 120 soruda 58 net.Şu anda durumum kötü biliyorum,hatta matematikten yalnızca 11 tane işaretleyebildim(1 tanesi yanlış).Bunun üzerine yeni bi çalışma programı yapmaya karar verdim.Kafamda şu şekilde 2 plan var;
1)Denemede eksik olduğum /yapamadığım soruların konularını baz alarak(O konulara öncelik vererek.) çalışmak.
2)Her şeye en başından çalışmak.

Sizce hangisi benim daha yararıma olacaktır?
Şimdiden teşekkürler.
bende yeni 12 oldum sayısal bölümdeyim. öncelikle 58 net ortalama ve konu çalıştıkça yükselecek merak etme. ha bide sen konuları bitirdin genede 58 geliyorsa sakın pes etme her deneme zorluğu farklı oluyor.11.sınıf derselerr çok önemli hangi bölümde olursan ol ayt de 11 ağırlıklı geliyor.tyt de ise türkçeden kesinlikle 25 ve üzeri çıkarmaya gayret et matta ise 17 18 den aşağıya düşmemeye çalış. tyt matamatikte temel kavramlar rasyonel sayılar problemler ve üçgende açılar çok önemli dikkat et bunlara. tyt türkçede ise paragraf ve ses olayları önmli. ayt konuları 11 de genellikle bu seneyi zorla 12 de rahat edersin. başarılar

rmzn1329

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Ben sana sadece mat alanında yazim çünkü beni sınavda taşıyan oydu diğer derslerim kötü mat 11 ile başladıysan 11. sınıf sonuna 30-35 arası net yaparsın matematikte yapman gereken şu bütün konuları bir sayfaya yaz ilk konu sayılar o konu üzerinde derinlemesine dur çünkü matematiğin tüm temeli bu konudur bence.
Diğer konulara vakit ayır bir konu tamamen bitmeden başka konuya atlayıp eksik bırakma elinden geldiğince her gün matematiğe bak.
Kaynak olarak en temelden al 11 soru çözmek kötü 40 soruluk matematikte ama en başlarda bende öyleydim.
Geometriyi kesinlikle çalışmamazlık yapma geometri sürekli çalış formülleri bir kağıda yaz sürekli tekrar et geometri günlük 20 soru ile başlıyabilirsin geometri günlük soru çözüm videosu izliyebilirsin.
Aklına takılan bir şeyler olursa ben burdayım sınav senende başarılar dilerim herşey gönlüne göre olsun ama şunuda asla unutma çok hızlı başlayıp erken bırakma sakin sakin başla sürekli ve düzenli çalış.

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
Ben sana sadece mat alanında yazim çünkü beni sınavda taşıyan oydu diğer derslerim kötü mat 11 ile başladıysan 11. sınıf sonuna 30-35 arası net yaparsın matematikte yapman gereken şu bütün konuları bir sayfaya yaz ilk konu sayılar o konu üzerinde derinlemesine dur çünkü matematiğin tüm temeli bu konudur bence.
Diğer konulara vakit ayır bir konu tamamen bitmeden başka konuya atlayıp eksik bırakma elinden geldiğince her gün matematiğe bak.
Kaynak olarak en temelden al 11 soru çözmek kötü 40 soruluk matematikte ama en başlarda bende öyleydim.
Geometriyi kesinlikle çalışmamazlık yapma geometri sürekli çalış formülleri bir kağıda yaz sürekli tekrar et geometri günlük 20 soru ile başlıyabilirsin geometri günlük soru çözüm videosu izliyebilirsin.
Aklına takılan bir şeyler olursa ben burdayım sınav senende başarılar dilerim herşey gönlüne göre olsun ama şunuda asla unutma çok hızlı başlayıp erken bırakma sakin sakin başla sürekli ve düzenli çalış.
bnce gayet güzel açıklamış bende mata ağırlık veriyorum. temel kaynak olarak antremanlarla mat 2 ve bilgi sarmal ile başladım sonrasında çap ve paraf yayılarının yeni nesil soru bnkası kitabını aldım tavisye ederim

Timurid

Profesör
Reaksiyon puanı
836
Şimdi herkesin çalışma anlayışı farklıdır ben konuları okuyarak anlıyorum bazı arkadaşlarımda test çözerek anlıyor sana tavsiyem hangisini daha iyi anlarsan ona göre çalışmak olacaktır

rmzn1329

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
bnce gayet güzel açıklamış bende mata ağırlık veriyorum. temel kaynak olarak antremanlarla mat 2 ve bilgi sarmal ile başladım sonrasında çap ve paraf yayılarının yeni nesil soru bnkası kitabını aldım tavisye ederim
öncelikle teşekkür ederim.
kitap seçimi kişiye göre değişir ben ilk mat kitabımı alırken 11 de 5-6 kırtasiye gezmiştim toplam 4 5 saat harcamıştım ilk kaynak çok önemli sizi dersten soğutur yada dersi size sevdirir onun için ilk kaynağı direk alim başlayım yapmasanız güzel olur.

57faruk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Alanın ne, sayısal sözel eşit ağırlık dilci? Ona göre mezuna da kalmış biri olarak tecrübemi aktarıyım, ben sayısalım

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
öncelikle teşekkür ederim.
kitap seçimi kişiye göre değişir ben ilk mat kitabımı alırken 11 de 5-6 kırtasiye gezmiştim toplam 4 5 saat harcamıştım ilk kaynak çok önemli sizi dersten soğutur yada dersi size sevdirir onun için ilk kaynağı direk alim başlayım yapmasanız güzel olur.
aynı şeyi bizzat yaşamıştım 10.sınıfta direk kitap güzel diye palme aldım ve hiç çözemedim soğuttu mattan zor düzelttim

Viserys

Asistan
Reaksiyon puanı
166
TYT adına matematik ve Türkçe ile başla. Günlük 20 paragraf ve 20 problem çöz. Onun haricinde 11 konularını iyi öğren. Başarılar...