Sinan Albayrak, Doğan Grubu'na çattı!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
İsrail'in hunharca hedef aldığı Filistin'e yardım gemisinin yolcuları arasında yer alan oyuncu Sinan Albayrak, Doğan medyasına adeta isyan etti.

İsrail'in hunharca hedef aldığı Filistin'e yardım gemisinin yolcuları arasında yer alan oyuncu Sinan Albayrak, Doğan medyasına adeta isyan etti.

“Yahu azıcık vicdan, neden kurşun atanı görmüyorsunuz” diyen Albayrak, Doğan Grubu'nun Alman ortağının kurumsal tüzüğünde "Yahudiler ile Almanların uzlaşmaları teşvik edilecek, İsrail Devleti'nin hayati hakları desteklenecek" ifadesini hatırlatarak, “Mavi Marmara'daki yayın politikasında da aynı mantık sürmektedir, çok vahim” dedi.

Albayrak, “Biz silahlara karşı şişe atıyoruz ve Nuray hanım(Nuray Mert), İsrail askerlerini eleştirmek yerine, bizim davranışlarımızı eleştiriyor. Niye ellerinde silah olmayan bizlere, silahla karşılık verildiğini sorgulamıyor?” diye sordu.

Albayrak'ın, Yeni Şafak gazetesine verdiği röportaj şöyle:

SEN KURŞUNA BAK

Televizyonda gemidekiler için yapılan yorumları 'hayretler içinde' izlediğini dile getiren Albayrak, Hürriyet ve Radikal gazeteleri yazarı Nuray Mert'in sözlerini anlamakta güçlük çektiğini ifade etti. Albayrak, "Nuray Mert, bana ithafen 'İsrail askerlerine maden suyu şişesi atarak eğlenmiş. Bu nasıl bir zihniyettir' gibi yorum yaptı.

Bunu anlamak güç! Biz silahlara karşı şişe atıyoruz ve Nuray hanım, İsrail askerlerini eleştirmek yerine, bizim davranışlarımızı eleştiriyor. Niye ellerinde silah olmayan bizlere, silahla karşılık verildiğini sorgulamıyor? Bu ortak dili sağlamamızda en büyük etken de, orada Türkiye'nin içinde olduğu gibi yıkıcı ve yıpratıcı bir muhalefetin olmamasıydı" dedi.

İSRAİL PROPAGANDASI

"İsrail kaynaklı bir propagandanın, Türkiye'de İsrail askerlerini değil de kendilerini sorguladığına" dikkat çeken Albayrak şöyle devam etti:

"Diyorlar ki, 'İsrail'in böyle yapacağını bilmiyorlar mıydı?' Amerikalı eylemci Rachel Corrie de (16 Mart 2003) İsrail tankı altında ezildiğinde, askerlerin ilk yapacağı şeyin 'öldürmek' olduğundan habersizdi. Biz de böyle bir saldırının olacağına ihtimal vermiyorduk elbette. Greenpeace bir eyleme gittiğinde yanına bir donanma mı alıyor ya da her seferinde 'öldürüleceğiz mi' diyerek gidiyor? Onlar sivil eylem yaparken, kim ateş ediyor?"

HÜRRİYET, KİME YAYIN YAPIYOR?

Doğan Grubu'nun, yüzde 25 hisseyle büyük ortakları arasında yer aldığı Alman Axel Springer firmasının kurumsal tüzüğünde geçen, "Yahudiler ile Almanların uzlaşmaları teşvik edilecek, İsrail Devleti'nin hayati hakları desteklenecek" ifadesi sorulan Sinan Albayrak, şöyle konuştu:

"Gazze sınırlarına girerdik ya da giremezdik; ama biz daha girmeden avlandık. Bunun ötesinde insanların yorum yapma hakkı yok! O gemiye silahlı olarak binmiş olsaydık dahi İsrail'in bunu yapmaya hakkı yoktu. Ancak Türkiye'de olaya İsrail penceresinden bakanlar, kesinlikle birilerinin gözüne girmeye çalışıyor. Oturmuşlar yumruk atan eylemcinin yanlışını konuşuyorlar. Yahu azıcık vicdan, neden kurşun atanı görmüyorsunuz! Hürriyet'in ortaklığına bakın: 'İsrail aleyhine yönelik asla yayın yapılmayacak' maddesi yer alıyor. Hatırlanacağı gibi Doğan medyasının, İsrail'in Gazze saldırısında İsrail'i eleştirmemesi dikkat çekmişti. Gazze katliamı sırasında Doğan Holding'e ait gazete ve televizyonlardaki haberlerin çoğu, İsrail'in kendisini savunmak için saldırdığına dair bir tema üzerine kurulmuştu. Filistinlilerin katledilmesi görmezden gelinmişti. Mavi Marmara'daki yayın politikasında da aynı mantık sürmektedir, çok vahim."

Yeni Şafak / gazeteciler

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Akp milletvekilleri neden son anda gemiye binmekten vazgeçti ?

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Arkadaşlar yorumlarımıza dikkat edelim.!

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Gündemi değiştir, ona buna çat oh ne ala memleket. Bu gidiş iyi değil, Allah sonumuzu hayretsin. Oyananan oyunları görmüyor memleket. Böyle giderse sonumuz hiç iyi olmayacak.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
hemen karşılaşmaya gitmeyin. sorulan soruyo bir cevap bulun önce.
chp'nin filistin sorununu sahiplenen yada üzerine düşen bi politikaası yok.
niye milletvekili gitsin

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
hemen karşılaşmaya gitmeyin. sorulan soruyo bir cevap bulun önce.
chp'nin filistin sorununu sahiplenen yada üzerine düşen bi politikaası yok.
niye milletvekili gitsin

Biz Filistini sahiplensin demiyoruz. Bu parti Solcu değil mi kardeşim? Neden solculukla ilgili bir eylemde bulunmuyor onu soruyoruz!

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Biz Filistini sahiplensin demiyoruz. Bu parti Solcu değil mi kardeşim? Neden solculukla ilgili bir eylemde bulunmuyor onu soruyoruz!

ben chp solcu demedimki.
zaten chp solcu olduğunu iddia eden ama halkı unutan bir parti.
neyse siyaset muhabbetine kaçıyo bu iş

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Birileri birilerini sorgulamadan önce yandaşı olduğu partiyi sorgulasın.

Kaldiki o soruyo soran arkadaş kasıtlı olarak Akp Milletvekilleri neden gemiye binmediler diye soruyor(Kendisinin kullandığı Avatar ve yazdığı birçok şeyden bu sonucu rahat çıkartabilirsiniz.).

Oysa İHH derneği yetkilileri bütün televizyon kanallarında bunu açıkladılar. Milletivekilleri binmek istemiş fakat İHH bunu kabul etmemiştir. Daha ne uzatıp, altında güya birşey bulmaya çalışıyorsunuz!

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Diyelim ki bindi ve öldürüldü. Bu soruyu soran zihniyet çıkacak savaşta eline silah alabilecek yüreğe sahip mi buna cevap versinler. Chp daha uçkuruna sahip olamıyor, Filistin'e mi sahip çıkacak

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
...

Oysa İHH derneği yetkilileri bütün televizyon kanallarında bunu açıkladılar. Milletivekilleri binmek istemiş fakat İHH bunu kabul etmemiştir.

spekülasyon yapmadan verilecek cevap buydu :wink:

Diyelim ki bindi ve öldürüldü. Bu soruyu soran zihniyet çıkacak savaşta eline silah alabilecek yüreğe sahip mi buna cevap versinler. Chp daha uçkuruna sahip olamıyor, Filistin'e mi sahip çıkacak

bir kişinin yaptığını tüm kuruma mal etmemek lazım :)
olayda geçen şahıs uzaklaştırıldı gitti.uçkura sahip çıkamayıp vegasta gezenleride biliyoruz :wink:

önce sorgulanması gereken ise bu ülkede TSK'da vatan için savaşmaya burun kıvıran ama araplar için ülkeyi yerinden oynatanlar. (filistin yalnız bırakılsın demiyorum. onlara gösterilen hassasiyet ülke içinede gösterilsin . muhtaç olana yardım etmek Türklükte vardır. ama öncelikleri daha iyi görmek lazım)

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
HÜRRİYET, KİME YAYIN YAPIYOR?

Doğan Grubu'nun, yüzde 25 hisseyle büyük ortakları arasında yer aldığı Alman Axel Springer firmasının kurumsal tüzüğünde geçen, "Yahudiler ile Almanların uzlaşmaları teşvik edilecek, İsrail Devleti'nin hayati hakları desteklenecek" ifadesi sorulan Sinan Albayrak, şöyle konuştu:

"Gazze sınırlarına girerdik ya da giremezdik; ama biz daha girmeden avlandık. Bunun ötesinde insanların yorum yapma hakkı yok! O gemiye silahlı olarak binmiş olsaydık dahi İsrail'in bunu yapmaya hakkı yoktu. Ancak Türkiye'de olaya İsrail penceresinden bakanlar, kesinlikle birilerinin gözüne girmeye çalışıyor. Oturmuşlar yumruk atan eylemcinin yanlışını konuşuyorlar. Yahu azıcık vicdan, neden kurşun atanı görmüyorsunuz! Hürriyet'in ortaklığına bakın: 'İsrail aleyhine yönelik asla yayın yapılmayacak' maddesi yer alıyor. Hatırlanacağı gibi Doğan medyasının, İsrail'in Gazze saldırısında İsrail'i eleştirmemesi dikkat çekmişti. Gazze katliamı sırasında Doğan Holding'e ait gazete ve televizyonlardaki haberlerin çoğu, İsrail'in kendisini savunmak için saldırdığına dair bir tema üzerine kurulmuştu. Filistinlilerin katledilmesi görmezden gelinmişti. Mavi Marmara'daki yayın politikasında da aynı mantık sürmektedir, çok vahim."

Yeni Şafak / gazeteciler

Bu alıntılananlardaki açıklamalar görmek isteyene yeterde artar bile... Hala yok öyleymiş böyle olmalıymış diyerek eğip bükmenin ne anlamı var, bu tür yayınlar Milli mücadele zamanında da yapılıyordu, şimdi de yapılıyor, unutmayın doğan medyası kendi kanallarında ajan gazeteci haberinden gocunarak bu konunn üzerine gitmişti. İsrailli bir yetkili de israilden şu açıklamayı yapmıştı. Beslediğimiz kalemlerden başka bizi savunacak kimse kalmadı diye...

Aslında yazıyı fazla uzattım, ilk cümle yeterliydi.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
spekülasyon yapmadan verilecek cevap buydu :wink:

bir kişinin yaptığını tüm kuruma mal etmemek lazım :)
olayda geçen şahıs uzaklaştırıldı gitti.uçkura sahip çıkamayıp vegasta gezenleride biliyoruz :wink:

önce sorgulanması gereken ise bu ülkede TSK'da vatan için savaşmaya burun kıvıran ama araplar için ülkeyi yerinden oynatanlar. (filistin yalnız bırakılsın demiyorum. onlara gösterilen hassasiyet ülke içinede gösterilsin . muhtaç olana yardım etmek Türklükte vardır. ama öncelikleri daha iyi görmek lazım)

Bu gemide olup veya bu Filistin eylemlerinde olup askerden kaçan kim merak ettim.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Özelikle bir kesim var Türkiye ne yaparsa yapsın kendini yapılanı eleştirmeye adamış. Türkiye ABD’ye işbirliği yaptığında “bizi ABD’nin kölesi yaptılar” diyorlar. ABD’ye rağmen BM’de “hayır” oyu kullanıp ABD’ye kafa tutunca bu kez “eksen kayması” oldu. İsrail’e kafa tutup Filistin’e yardım gönderince “Ülkeyi savaşa sürüklemiş” olduk. Yok, İsrail’e askeri işbirliği yapınca bu kez de “katilerin saffında” olmakla suçlandı. Avrupa’nın 6.Dünyanın 17.büyük ekonomisine sahip olduk ama hala “becerisizler” iftirasından kurtulamadılar.

Komşularımızla sorunları sıfıra indirgendiğinde “İsrail’de komşumuz neden onlarla sorun yaşıyoruz” demeye başladılar. Avrupa gitseler “ABD uşağı” oluyorlar, doğuya gitseler “eyvah şeriat geliyor” demeye başlıyorlar.

Bu büyük iyilik hareketini başlatıp arkasında delikanlı gibi duranları takdir etmek yerine “ya senin milletvekillerin neden gemiye binmediler” demeye başladılar. Bunu söyleyen kim? daha düne kadar "ben aday değilim" deyip ,sonra çark edip aday olan kişi.

Sokaklara bir bakın bakarlım Filistin davasına kim sahip çıkıyor. Muhafazakârlar mı? Solcular mı? Aslında bu davada en önde yürümesi gereken solcualrdır. Kendi ideolojileri gereği. Oysa bırakın önde yürümelerini, önde yürümek isteyenlere bile engel olacaklar neredeyse.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Bu gemide olup veya bu Filistin eylemlerinde olup askerden kaçan kim merak ettim.

kaçan demedim :)
şahsi olarak tanıdığım insanlar var. Filistin konusunda atıp tutan ama iş askerliğe gelince ben bu TSK için pkk ile savaşmam. askerlikten nasıl yırtarım. yurtdışında 3 sene kalsak mı askerlik yapmamak için diye düşünün tipler. 2-3 kişi değil :) )

neyse konumuz bu değil :)

konuya dönersek doğanın alman ortağı yahudi menşeili olduğundan israil lehine yayın yapıyorlar

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
eray45 o tipler her yerde var. Askere gittinmi bilmiyorum ama ben orada ne milliyetçiler gördüm orduya küfür eden.Belki sende görmüşsündür, eğer görmediysende göreceğinden hiç şüphen olmasın.

Yani insan evladı durumlar karşısında kişisel tavırlar elde edebilir.Psikolojisi, onu duruma göre yönetir. Bu yukarıda yazdığım örnekte onu anlatmakta. Halbuki o insanlar sivili gittiklerinde yine milliyetçi olacaklar. Ama o an için onlara yaptırılan işler onları kızdırmakta ve orduya karşı soğutmakta. Sanırım ne dediğim anlaşıldı.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
hadi adamlar israili haklı çıkarmaya çalışıp destekliyerek para kazanıyorlar, peki siz burda hürriyete yani israile tepki verenleri eleştirerek ne kazanıyorsunuz?

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bu kadar siyasi tartışma yeter .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...