Şimdi beyin fırtınası yapmanın tam zamanı...!

Mavi ışık teknolojisi gerçek olsaydı tutumunuz ne olurdu..?


  • Kullanılan toplam oy
    6

Bu konuyu okuyanlar

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113

Konuya istinaden beyin fırtınası yapalım, sizce nasıl olur ? :innocent: Dalga geçmek de serbest ama komik olurken dahi ince bir zeka ve şaşırtıcı bir akıl ve güzel kurgulanmış bir mantık örgüsü istiyorum siz değerli forumdaşlardan. Herkes ne olduğunu, ne kadar bilgisi becerisi olduğunu sonuna kadar belli etsin istiyorum.

Sorularımız:

1)Konuda olduğu gibi yabancı güçler veya ülkemizin istihbarat teşkilatınca bir gün aklınızın okunduğunu farkederseniz ya da size böyle bir durum açık edilirse çıldırma hali yaşar mısınız? İlk tepkileriniz nasıl olur ? ??

2)Aklınızı okuyanlar arasında şimdi sıkı durun ( ?? ) erkek iseniz sevdiğiniz kız da varsa veya bayan iseniz sevdiğiniz erkek de varsa ve sizi inatla takip edeceğini ve hep seveceğini söyler ise tutumunuz ne olur ?

3)Mesela Mit sizi bu yolla teşkilata uygun olup olmadığınızı test etmek istese böyle bir imtihana sabredebilir miydiniz?

4)Bu maddelerin hiçbiri inandırıcı olmasa bile bir gün böyle bir teknoloji icat olursa ve/veya böyle bir sorunla veya durumla gelecekte yüzleşmek zorunda kalırsanız diye düşünmek isterseniz konumuza lütfen buyrun.

Çok ilginç bir konudan çok ilginç bir açılıma geçmek istedim, bakalım nasıl cevaplar gelecek... Hemen öyle kestirip atmayın, iyice düşünüp öyle cevap yazmaya çalışın lütfen... Ayrıca ufkumuzu açacak başka soru ve sorunların da icat edilmesine ön ayak olabilirsiniz ? Atış serbest, hayal gücü tam gaz, aklı, mantığı veya duygu-hislerinizi istediğiniz gibi istediğiniz oranda kullanabilirsiniz.
 

Samet UCA

Müdavim
Katılım
3 Ağustos 2012
Mesajlar
3,277
Reaksiyon puanı
2,912
Puanları
113
Etik bir durum değil her zaman aklımızda olumlu şeyler geçmiyor tabi ki insanız. Ancak beyin gücüyle çalıştırılan cihazlar geliştirildi mesela drone uçuranlar var. Bence imkansız değil bu teknoloji. İlk sorunuza yanıt olarak çıldırmam tam aksine çok ilgimi çeker ve nasıl yapıldığını araştırırım :)
 

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
Hocam ikinci şıkkı bilerek koydum :D Hani mesela halk arasında hanım dırdırı derler ya... Beyninizin içine girmiş sizi devamlı rahatsız edecek şekilde iletişimde kalıyorsa ne yapardınız, bu kişi hanımınız da olabilir, sevdiğiniz de olabilir ? En ilginç soru buydu bana göre :)

Bence insan çıldırır hatta kendi isteğiyle hastaneye başvurur ? Sonuçta yüzyüze iletişimde dahi bazen durum vahim ve can sıkıcı hal alabilmekte, öyle değil mi ...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında bu teknoloji en güzel ve uygun kullanım alanı açısından "yalan makinası" tanımıyla benzeşiyor hatta tıp demiş burnundan düşmüş... Yalan söylediğini düşündüğünüz bir şüpheliyi ona çaktırmadan beyin dalgalarıyla akıl okuma ile yalan söyleyip söylemediğini anlamak pek zor olmasa gerek...
 
Son düzenleme:

_Zaur_

VİP üye
Katılım
17 Kasım 2017
Mesajlar
13,968
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
22,859
Puanları
113
Yaş
30
Verdiğin linki yarıya kadar okudum. Etkilendim açığı. Bilim yönünden konuşulmuş bir makale çıkmış ortaya.

Bazen düşünüyorumda İnsan boyutundan sonra ne bekliyor bizi.
Kara deliklerden geçerek Bu İnsan boyutumuza ulaştım yine Evrenimizde Kara Delik olduğunu gördüm. ? ? ?
 
Üst