Sim Kilidi Sorunu

duygu.dogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar herkese merhaba. Ben Iphone 11 Pro Max kullanıyorum, ikinci hattı telefonuma taktığımda sim kartta herhangi bir şifre falan olmamasına rağmen sim kilidi diye birşey istiyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Teşekkürler...

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,387
Merhaba! İkinci olarak telefonunuza taktığınız SIM kartınızın PIN kodunu girmeyi denediniz mi?

duygu.dogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Merhaba! İkinci olarak telefonunuza taktığınız SIM kartınızın PIN kodunu girmeyi denediniz mi?
İşte sorun da orada ikinci sim kartımda zaten pin kodu yok başka bir telefona taktığımda sim şifresi istemeden normal çalışıyor fakat Iphone'umda sim kilidi diye birşey istiyor.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,387
İşte sorun da orada ikinci sim kartımda zaten pin kodu yok başka bir telefona taktığımda sim şifresi istemeden normal çalışıyor fakat Iphone'umda sim kilidi diye birşey istiyor.
Diğer telefonda SIM şifresi sormayı daha önceden devre dışı bırakmış olabilirsiniz.
SIM PIN'inizi unuttuysanız veya bilmiyorsanız operatörünüzün müşteri hizmetleri sayfasına veya kablosuz iletişim planınızla birlikte verilen belgelere bakın. Alternatif olarak, iletişim operatörünüzle irtibat kurabilirsiniz.

SIM PIN'inizi açma ve kapatma için ayrıca bkz.

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Diğer telefonda SIM şifresi sormayı daha önceden devre dışı bırakmış olabilirsiniz.
SIM PIN'inizi unuttuysanız veya bilmiyorsanız operatörünüzün müşteri hizmetleri sayfasına veya kablosuz iletişim planınızla birlikte verilen belgelere bakın. Alternatif olarak, iletişim operatörünüzle irtibat kurabilirsiniz.

SIM PIN'inizi açma ve kapatma için ayrıca bkz.
yada puk kodu hala geçerliyse sıfırlamak için onu girebilir

duygu.dogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Turkcell ile konuştum bana böyle bir sorun ile ilk defa karşılaştıklarını ve sim kartımda herhangi bir güvenlik önleminin sim şifresi vb olmadığını, sorunun telefonumdan kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,387
yada puk kodu hala geçerliyse sıfırlamak için onu girebilir
Yani, eğer hatalı girişler yapılmışsa PUK kodu girmek durumunda kalacak.
Turkcell ile konuştum bana böyle bir sorun ile ilk defa karşılaştıklarını ve sim kartımda herhangi bir güvenlik önleminin sim şifresi vb olmadığını, sorunun telefonumdan kaynaklanmış olabileceğini söyledi.
Dijital Operatör uygulaması üzerinden PIN, PUK, PUK2 kodlarını ücretsiz olarak öğrenebilirsiniz ve ayrıca şu konuya bakınız.

duygu.dogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Yani, eğer hatalı girişler yapılmışsa PUK kodu girmek durumunda kalacak.

Dijital Operatör uygulaması üzerinden PIN, PUK, PUK2 kodlarını ücretsiz olarak öğrenebilirsiniz ve ayrıca şu konuya bakınız.
Şuan pin kodu koydum ve pin kodunu girdikten sonra pini başarılı bir şekilde kabul ediyor fakat bu sefer başka bir ekran geliyor ve sim kilidi diye bir şey istiyor???

Cicero

Asistan
Reaksiyon puanı
176
Ayarlar - Hücresel - SIM PIN yolunu takip edip SIM kilidini kaldırmayı deneyebilirsiniz.

duygu.dogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Belki de telefonda bir sorun var. Telefonu Turkcell iletişim merkezinden almıştım yaklaşık 2 hafta önce acaba iade edebilir miyim eğer sorun çözülmezse.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,387
#9 numaralı mesaj içeriğini uyguladınız mı?

duygu.dogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,387
Teknik destek almanız uygun olacak.

Cicero

Asistan
Reaksiyon puanı
176

SIM PIN'inizi açma ve kapatma​

1. iPhone'unuz varsa Ayarlar > Hücresel > SIM PIN'e gidin. iPad'iniz varsa Ayarlar > Mobil Veri > SIM PIN'e gidin.
  2. SIM PIN'inizi açın veya kapatın.
  3. İstenirse SIM PIN'inizi girin. Daha önce SIM PIN kullanmadıysanız iletişim operatörünüzün saptanmış SIM PIN'ini girin. Saptanmış SIM PIN'i bilmiyorsanız tahmin etmeye çalışmayın. İletişim operatörünüzün müşteri hizmetleri sayfasına veya kablosuz iletişim planınızla birlikte verilen belgelere bakın. Alternatif olarak, iletişim operatörünüzle irtibat kurabilirsiniz.
  4. Bitti'ye dokunun

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
sim kilidi o telefonun o hatta kapalı olduğunu belirtir yani sadece Türkcell(veya vodafon hangi servis sağlayıcı ise) ile çalışır bunu aşmanın yolları var ama ne kadar doğrudur bilemem ,Türkiye dışı(gurbetçi bir tanıdığınızdan rica edin) bir hat takıp 5 dakika çalıştırın sonra çalışmayan hattı takın çalışabilir, sözleşmeli bir telefon aldınız ise genelde bu durumdaki telefonların fiyatlarıda cazip tutulduğundan sim kilitli satılır.

duygu.dogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
2600 TL karşılığında sorunum çözüldü, Iphone 12 Pro Max'e yükselttim hattı da denedik sorun yok çalışıyor cevaplarınız için teşekkürler.