Silent Hill 5 Geliyor!

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Korku oyunu dendiğinde özellikle konsolcuların aklına ilk olarak gelen Silent Hill serisinin son oyunu nihayet bir isme ve çıkış tarihine kavuştu. Haberimizi okuyun.

Kabus, 1999'da başladı. Harry Mason ile ilk kez ziyaret ettiğimizde, 9 yıl sonra bile hala bizi en çok ürküten yerin Silent Hill olacağını tahmin edemezdik. Harry ile kasabanın sisini biraz araladık. Ardından James Sunderland geldi. Silent Hill 2'de bu kez öldüğünden emin olduğumuzu sandığımız eşimizi aradık. Teknoloji geliştikçe grafikler ve oynanabilirlik de gelişti ve Silent Hill 3 ile birlikte Heather'ın ömür boyu unutulmayacak acıklı öyküsüne ortak olduk. Serinin dördüncü oyununda, bu sefer biraz daha farklı yoldan Silent Hill'e geri dönerken, kasabanın sakinleri Walter Sullivan efsanesiyle tanıştı. Akira Yamaoka üstadın hazırladığı muhteşem müzikler, özellikle 3. ve 4. oyunlarda iyice ağırlığını hissettirmeye başlamıştı. Henüz tanışmamış olanlar, Letter From the Lost Days ve Room of Angel'ı dinleyerek, bunların bir oyuna ait parçalar olduğuna inanmakta güçlük çekebilir.

Köye Dönüyoruz!

Duyurulduğu zamandan bu yana merakla beklenen, hakkında birçok bilgi sır gibi saklanan Silent Hill'in 5. oyunu ile ilgili bazı kilit bilgiler nihayet açığa çıktı. Xbox 360 ve PlayStation 3 konsolları için çıkacak olan oyun, Avrupa'da eylül ayında raflarda olacak. Ayrıca serinin en yeni üyesinin adı da belli oldu; Silent Hill: Homecoming.

Alex İle Tanışın

silent-hill-v.jpg

Her zamanki gibi yeni bir ana karakter ile tanışacağımız oyunda, Alex Shepherd adlı eski bir askeri kontrol edeceğiz. Kardeşini aramak için yola koyulan kişi eski bir asker ve oyunun çıktığı platform da canavar gibi yeni nesil konsollar olunca, Silent Hill: Homecoming'de çok daha gelişmiş savaş mekanikleriyle karşılaşacağız. Ayrıca kaçık hemşireler gibi eski düşmanların yanı sıra, yeni ve birbirinden ürkütücü düşmanlar da Silent Hill yolculuğumuzda bize eşlik edecek. Silent Hill: Homecoming, uzun zamandır süren suskunluğunu bozup tüm zamanların en ürkütücü oyunu olduğunu bir kez daha hatırlatmak için eylül ayında Avrupa'da.

Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
İşte bu kadar ya hani bazı seriler vardır (Half Life,Resident Evil vs) hiç bitmesini istemediğiniz. Bu oyun da onlardan birtanesi :)

Alengirli teşekkürler ;)

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Süper haber Alengirli.En hasta SH takipçilerindenimdir ben. SH1 çıkıp PS'e aldığım zaman oyunu bitirdim diye sevinirken internetden bir baktım oyun 4 farklı sonu varmış. Eksik birşey yapınca oyunun kaderi değişiyormuş.İşte o zaman SH1'i çok kötü,kötü,iyi ve çok iyi sonuçları ile bitirdim.Sonra birde ufo end çıktı, haydaa onuda merak,bir daha baştan başladık oyuna.O zamanlar bayağı bir delisi olmuştum SH1'in,kaç kere bitirdim hatırlamıyorum ama artık karakterlerle bütünleşmiştim, bıçaklı hemşireler falan artık vız geliyordu.Neyse kısa kesiyim SH2,SH3,SH4 derken SH5 geldi vay be ;(. Helede filmini izlemediyseniz kesinlikle izleyin,ama SH1'i oynamadıysanız anlamak biraz zor olabiliyor filmi.Çünkü oyuna bağımlı kalmışlar.Ben bile 2 kere izledim filmi.(Filmin HD formatında izlemeniz tavsiyedir.)

Oyun ile ilgili tüm arşivi var bende. Akira Yamaoka'nın tüm SH'daki tüm müzikleri olsun, oyun yapım aşaması olsun,yaratıkların nasıl ve nereden akıllarına geldikleri.(Helede Pyramid Kafa'nın nereden çıktığını anlatınca tüylerim diken diken oldu.Oyunu yapanlardan korkun asıl.)

Müziklerde özellikle promise,lost carol,silent hill theme music isimli mp3ler çok harika, telefon müziği olarak iyi gidiyor.

Dahada yazarımda neyse oyun gelsin öyle...

Haber için teşekkürler Alengirli tekrar

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Pyramid Kafa nerden çıkmış yafu?

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Şu korku oyunlarıyla hiç aram yok.Korkudan oynayamıyorum. :D

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Alengirli İşlerin Adamı dedi ki:
Pyramid Kafa nerden çıkmış yafu?

Rüyasında mısır piramitlerinin içinde sıkışıp kalmış, adam Tutankhamun denilen abimiz varya, onu böyle hayal etmiş mezardan çıkışını, elindeki Bıçağı'da kendisi uydurmuş.Zaten öyle bir bıçak gören 15 metre uzakta olmalı :S

Youtube'da videous var ama koymadım stres yapmayın diye ;D

En cici resimi bu

Pyramid_Head_by_jaybob.jpg

soqo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu konsollara "fare" ekleseler hemen alırdım. Ama benim sevdiğim FPS oyunları çok zevkli olmuyor. Alışkanlık belkide.
Eninde sonunda bir konsol alacağım ama bana konsol aldıran oyun sanırım MGS olacak.

_OZ_

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
PC'ye neden gelmiyor neden neden.. Yıllarca Resident Evil'dada aynı şeyi yaşadık :)

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Ceymz ile daracık bi odada ilk kez bi Pyramid Head ile baş başa kaldığımda korkuyu neremde hissetmiştim hiç sormayın. Neyse ki o sırada öldürülemediğini önceden biliyordum. Yoksa o tırsmayla bütün cephanemi harcardım üzerinde. Yürüyüşü bile bi ayrı karizma ya, Kasımpaşalı Piramit Kafa :D

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Oyun FPS değil, oynanış itibarı ile RE3 gibi diyebiliriz. 3. kişinin bakış açısından oynuyoruz.
PC'ye çıkacağını söylemek için müneccim olmaya gerek yok, zira Konami'nin belli bir çizgisi var, onu takip ettirmekte de kararlı. Ama muhtemelen 2009'un ortalarında, hatta son çeyreğinde gelir PC'ye, satış politikası ;)

silenthilltr.com

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
aahh ahh şu RE2 gibi bi oyun gelse pc'lere. Yada re2 next-gen olarak aktarılsa :)
bkz: olmayacak duaya amin demek

BoSS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ceymz ile daracık bi odada ilk kez bi Pyramid Head ile baş başa kaldığımda korkuyu neremde hissetmiştim hiç sormayın. Neyse ki o sırada öldürülemediğini önceden biliyordum. Yoksa o tırsmayla bütün cephanemi harcardım üzerinde. Yürüyüşü bile bi ayrı karizma ya, Kasımpaşalı Piramit Kafa :D
Nasıl ya ? :S oyunda ben nasıl karşılaşmadım piramit Boy ile ? yoksa unuttum mu :S Filmde iyi hatırlıyorum okulda çok güzel anıları vardı piramit boy ile kahramanlarımızın :D

Ya oyunun neresinde karşılaşıyoruz Piramti boy ile bir türlü aklıma gelmedi

Bir bu birde MGS4 için alınır PS3 ;)

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Şu siren sesine hastayııım SH1 en efsane oyunudur

Öldüm zannedim rüya olmuyor mu deliriyorum :D

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
aman aman sevmediğim ve aynı orantılı olarak aman aman beklemediğim bi seri ;)

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Silent Hill 2'den bahsediyorum Piramitcanlar için. Diğer oyunlarda yoklardı sanırım. James ile de iki kere mi ne karşılaşıyorduk, (ya da sayıları ikiydi, oynayalı çok oldu).

arkadascaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Geleceği varsa ..göreceğide var..
...
Re5'i daha çok bekliyorum..

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Silent Hill 2'den bahsediyorum Piramitcanlar için. Diğer oyunlarda yoklardı sanırım. James ile de iki kere mi ne karşılaşıyorduk, (ya da sayıları ikiydi, oynayalı çok oldu).

2'de var dediğin gibi. Ayrıca Silent Hill Resident Evil'den çok farklı. onda sadece korkuyorsun,bunda her an stres, her an gerilim var ve oyun bittikten sonra bile psikolojini bozabiliyor.

Bu arada Silent Hill 2'nin videolarına baktım,seslendirenlere bakın;

Keira Knightly
Naomi Watts
Sean Astin
Dakota Fanning

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Esas bir de Fatal Frame serisi vardır, bilenler bilir. O konuşulunca (korku anlamında) bence Silent Hill'in bile dili tutulur :D

Gerilim, korku... Halka filminin içine giriyorsunuz adeta. Abaow düşündüm de şimdi. Oynayan varsa oyunla ilgili bi anımı anlatacağım.

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Esas bir de Fatal Frame serisi vardır, bilenler bilir. O konuşulunca (korku anlamında) bence Silent Hill'in bile dili tutulur :D

Gerilim, korku... Halka filminin içine giriyorsunuz adeta. Abaow düşündüm de şimdi. Oynayan varsa oyunla ilgili bi anımı anlatacağım.
ben birazcık oynadım ama foto çekmeli olduğu için fazla oynamadım 1-2-3 var bende ;)

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Fatal Frame'deki yaratıklarda çok ürkütücü ama hayaletleri fotoğraf makinesi ile yok etme olayı bir yerden sonra sıktı beni, SH'de ne güzel hemşirelerin sırtına sırtına kazma ile geçiriyordum :D

BoSS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
JuLiuSiuS dedi ki:
Fatal Frame'deki yaratıklarda çok ürkütücü ama hayaletleri fotoğraf makinesi ile yok etme olayı bir yerden sonra sıktı beni, SH'de ne güzel hemşirelerin sırtına sırtına kazma ile geçiriyordum :D
Ama SH1de de Duvardaki tabloların fotoğrafını çekip üzerinde ki işaretleri görebiliyorduk ;)

Sh2 ve SH3 birde şu Origins midir nedir onları oynamasam çok mu şey kaybederim? SH1 ve 4ü oynadım.

SH5 için tavsiye kendinize bir FullHD en az 82 ekran LCD alın sağlam bir 5.1 ses sistemi PS3ü söylememe gerek yok zaten birde saat 23'ten sonra başlayın yanınıza kız arkadaşlarınızı da alın :D :D

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Boss öyle oyunlar sordun ki, yani ne SH3'ü öne koyabilirim, ne SH2'yi. Ama ikisi de 4'ten iyi öyle söliim sana. Özellikle SH3'ü, ilk oyunun devamı olması açısından mutlaka oyna.

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0

Silent Hill klasik bir korku oyunu değildir. Silent Hill daha çok psikolojik bir oyundur. İnsanı RE gibi zombilerle korkutmaz. Sisin ardında sizi ne beklediğini bilmemek korkutur sizi; daha da kötüsü, yüzleşmek zorunda olduğunuz karanlık bir şeyler vardır, karanlık bir geçmiş gibi.

Bu yüzden Silent Hill'in klasik korku oyunları ile karşılaştırılmasını doğru bulmuyorum. Aynı kategoriye alınamaz bile.

BoSS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Boss öyle oyunlar sordun ki, yani ne SH3'ü öne koyabilirim, ne SH2'yi. Ama ikisi de 4'ten iyi öyle söliim sana. Özellikle SH3'ü, ilk oyunun devamı olması açısından mutlaka oyna.
Hmmm yaz bir gelsin tatil bir gelsin hepsini teker teker oynayacağım. Birde PS3 ayarlayabildim mi sabahları MGS4 geceleri SH5 :D