Sıkıysa üç çocuğu sen doğur

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
Bakabilenler doğursun o zaman, herkes doğuracak diye bir kural yok.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
ben de kadınların en az 3 çocuk doğurması taraftarıyım.

bu yapılan gösteri de amacının dışına çıkmış bir gösteri.

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
gösteriyi bilmem evet amacının dışınada çıkmış olabilir...!

Ama bugün ki yaşam şartlarında 3 çocuğu doğurmak değil de yetiştirmek zor diye düşünüyorum....!

Tamam amesfa bakabilenler tabiki doğursun çocuklar insanın hayatına anlam katan varlıklar kim istemezki büs sürü çocukları olsun ama dediğim gibi ve bence tabi (: bugünün yaşam koşullarında zor...!

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
Bu günün yaşam koşullarında olanağı olan büs sürü :D doğursun bence. :D

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
:D :D tabi yaaaa ne bekliyorlar k i başbakandan onay mı :D :D

hellish

Profesör
Reaksiyon puanı
0
ya arkadaşlar çocuk doğurmak en önemliside ona bakmak onların her isteğini yerine getirmek artık şu zaman da çok zor bir tane çocuk neyinize yetmiyo erkeklere göre hava hoş çocuk doğurmak o kadar kolaymı herşey annede bitiyo kadınlar hep ezilenler oluyo yok arkadaşlar ben karşıyım üç çocuk oha ya insanın ömrünü yerler

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
'çocukta yapıcam kariyerde' desem alakasız cevap olurmu acep :*

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Millet işsizlikten kırılıyormuş, halbuki adam fabrika açıyor diyor ki "ya bir Allah'ın kulu gelmedi çalışmaya kaç gündür, başka şehirden günlük işçi getirmek zorunda kalıyorum". Nedir efendim? Hırdavat fabrikası diye, üstüm başım kirlenir yağ olur diye kocaman şehirde bir tane adam gelmiyor çalışmaya. Ama hergün kahvede devlet babanın uzun kolları niye bizi de sarmaz diye şikayet vardır.

Sonra da devletin kapısından içeri girdi mi, en kolay nasıl çarparım diye hesap yapar vatandaş. "Ee devletin parası bol, biraz da biz alalım" demekten çekinmez.

Şimdi bırakın kimin kaç tane çocuğu var, başbakanın da haddine değil kimseye kaç çocuk yapacağını söylemek. Bununla birlikte kimse de gerçeklere gözünü kapatmasın.

Ama şu da var ki, bu şekilde devam ederse gerçekten herkes aç kalacak. Siz de hülyalar içinde küfürler savurarak seyretmekten başka bir şey yapmayacaksınız.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
Türkiye mevcut nüfusunu koruyabilmesi için 3 çocuk doğurmak zorunda. aksi taktirde nüfus azalacak, bu bilimsel bir araştırma

f@tih

Asistan
Reaksiyon puanı
0
cazyyy dedi ki:
f@tih dedi ki:
konu almış başını nerelere gelmiş yaw sanki siyaset meydanı :)

Bir ailenin ortalama 3 tane çocuğu olunca kime açlıktan ölmez çok abartmayın sizde, zaten turkiyede bir aileye ortalama 3-4 civarında çocuk düşmektedir ayrıca burdaki arkadasların bazısı nüfusun önemini bilmiyorlar sanırım cumhuriyetin 100 yaşını kutlarken turkiyenin nufus artışının durma noktasina geldiğini ve bir süre sonra nüfus artış hızının eksilerde olacağını duymak dahamı iyi?

türkiyede ortalama 3-4 cocuk dustugu soylenıyor ancak ulkenın durumunuda biraz göz önüne almak lazım. 15 çocuklu perişanlık çeken bir aile yüzünden bu ortalama yükselebilir. ancak herkes mantıklı olarak bir düşünsün allah aşkına sokağa çıkmıyorsanız bile kafanızı camdan uzatıp bir bakın bakalım ne kadar işsiz insan olduğunu rahatlıkla gorebılırsınız. ayrıca her işi olan insanda bu ulkede mutlu degıl bunu unutmayın lutfen

bu konu hakkında tartışmak hoşuma gitmiyor sadece sunu söylemek istiyorum iyice okuyun lütfen
rusyanın nufusu her yıl ortalama 500 bin azalıyor şu anda rusyanın bir çok köyü nüfüs azlıgından yok olmak üzere ve çok degerli madenleri olan sibirya nüfüs yoklugundan ıssızlıga bürünmüş vaziyette bu durum karsısında çin sibiryaya her yıl işçi olarak binlerce vatandaşını yolluyor böyle devam ederse çin, 20-30 yıl sonra hiç bir savas yapmadan çok verimli madenleri olan sibiryayı topraklarına katabilecek!!!.. şimdi nufusun önemini anlaya biliyormusunuz? önemli olan işsizlik veya karın doyurmak degil saglam bir nesil yetiştirmek

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Ülkeninin nüfusu konusunda sıkıntı yok. Sadece yönetimde sıkıntı var. Kaynaklarımız da yüzölçümümüz de iyi şarlar altında yaşamaya müsait. Yeter ki hırsızlar defolsun, hortumcular defolsun.

yuche

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
" Buraktuna " polyanamısın sen ? bana kendinden bahsetme, ailen beni ilgilendirmez bilmem nerede okumuşsun beni bağlamaz. halan, enişten, amcanın dayının oğlu teyzenin küçük yegenleri v.s. bunları görmem. ortada olan gerçekleri görmemezlikten gelemezsin . işsizlik var ! türk halkı salak mı ? asgari ücret 419 ytl ! körmüsün sen ! şimdi otur bakalım bir hesap yap . sadece üzerinde giydiğin kıyafetleri hesapla. çıkan sonucu bizede yaz bizde görelim . Türkiyede millet sadece sağlık güvencesi olsun diye 419 ytl ye tamah ediyor. biliyorki bir sağlık kuruluşuna gittiğinde ücreti ödeyemeyip rehin kalacagını. Türk kadını salak mı ? 3 çoçuk doguracak işe gitmeyecek, evde çamaşır bulaşık yıkayacak çoçuk bakacak. özgürlüğü olmayacak, kocasının eline bakacak öyle mi ? ingilizcem japoncam almancam var yazmışsın ama sanırım senin Türkçen yok ! birde ben şanslıyım yazmışsın. sen şanssızsın yaşadıgın ülkenden haberin yok . sana söyleyecek milyonlarca cümlem var ama hepsini yazıp zahi etmek istemiyorum ! 3 çocuk saçmalıktan başka birşey değil elbette zorunlu birşey de değil. bir kaç avrupa ülkesine bakılarak söylenmiş bir laf pek ciddiye almamak gerek !

cabbarcan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Tek çocuğum...
Gözüme kestirdiğim bi çıtır var ( eğer tavlayıp evlenebilirsem).. oda tek çocuk.

Şimdi, benim hiç kardeşim yok. Tutunki evlendiğim insanında olmayacak.

Böylece +2 benden +2 de onun ailesinden gelip bonus gibi birikecek mi?

3 tenede bizim hakkımız var toplamı eder 7 (YEDİ!). :* Eh artık karnından sıpayı sırtından sopayı eksik etmem olur biter.

"Şu kadar olsun bu kadar olmasın" demek yukarıda yazdığım kadar boş bi durum. Bakabilme imkânın varsa yap.

Arkadaşlar etrafmdaki insanların %40 ı tek çocuk sahibi. Diğerleride 2 yi neredeyse geçmiyor. Hepsi benim gibi zırt-pırt üniversite değiştirebiliyor. Ve yahut "okumama" özgürlüğüne sahip. Hayattan çekinceleri olmadan özgürce yaşayabiliyorlar.

Ve kendilerine imkân yaratabilmekten söz edenler olmuş, söylediğim insanlar her şekilde öğrenimlerini iyi şekilde tamamlamış ve bu onlar için sorun olmuyor.

Şimdi düşünün. Ben bütün bunları evlensem bile kendi çocuğuma sağlayabileceğimden emin değilim. Belki benim kadar bile rahat olamayacak. Evlâdıma bunu armağan edemeyeceksem yapmama taraftarıyım. Kendi standardımdan öte götüremeyeceksem yani ( + ) olarak daha yükseğini ona sağlayamayacaksam.

Sırf 2-3 taneye bakma durumuna sahibim diye yapmakta bi mantık varmı? Bırakın ileri götürmeyi yerinde sayacaksa bile yapmama taraftarıyım.