Sıkıysa üç çocuğu sen doğur

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Başbakan Erdoğan dün "Her ailenin üç çocuğu olmalı" diyerek kadınlara seslenmişti. Bugün kadınlardan tepki geldi.

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Zonguldak'ta düzenlenen yürüyüşe katılan kadınlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, `En az üç çocuk doğurun' sözleri üzerine slogan attarak tepkilerini belirttiler.

TAYYİP TÜRBANI BAHÇELİ'YE TAK

Zonguldak Kadın Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 200 kadın katıldı. Madenci Anıtı önünde toplanan kadınlar, `Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkacağız', `Ne seninim, ne kara toprağın', `Kimsenin namusu değilim' yazılı dövizler taşırken, `Tayyip, türbanı Bahçeli'ye tak' sloganı attı. Mutfak önlüğü giyen bir genç kız, gözlerinin çevresini mor renge boyayarak yürüyüşe katıldı.

SIKIYSA SEN DOĞUR

Burada şehitler anısına saygı duruşunda bulunulduktan sonra basın açıklaması yapan grup, daha sonra Liman Caddesi'ndeki Maden Şehitleri Anıtı'na doğru yürüdü. Yürüyüşe katılanlar Başbakan Erdoğan'ın, "En az üç çocuk doğurun" sözüne atıfta bulunarak, `Tayyip, sıkıysa üç çocuğu sen doğur' sloganı attı. Maden Şehitleri Anıtı'nda, maden şehitleri için karanfil bırakan kalabalık daha sonra dağıldı.

kaynak : http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=131882

bilmiş*gülücük

Profesör
Reaksiyon puanı
48
ya adamın yapmaya çalıştığı belli kadınları 2.sınıf vatandaş olarak görüyo işte doğurtacak kadınları kadınlar çalışmayacak evinde oturacak sokağa çıkmadan evde çocuklarını büyütecek amaç belli kadınların elinde özgürlüğü olmayacak kocasının eline bakacak hem insanlar 1 çocuğa zor bakarken en az 3 çocuğa nasıl bakabilecek kendisinin keyfi yerinde tabi çocuklarını okutan da var herbirinin rahatı yerinde herkesin maddi durumu onun kadar iyi sanki |)  >X<

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
hangi parayla 3 çocuk ya millet aç kendini doyuramıyo. 3 çocuğa nası bakcak, hani bu 3 çocuğun geleceği. sosyal güvenlik yasası çıkarıyolar bide. gelecek karanlık artık bu dünyaya çocuk mu getircekler bide yetmedi 3 çocuk. önce sizzzzz insanları yardıma muhtaç hale getirmeyin. yemeyin, birazda halk için çalışın ya..

f@tih

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şu mesaj yazanları anlamak çok güç chp yi bile geçmişler:) tayyip erdoğan haklı nüfusun büyümesi lazım türkiye herne kadar genc bir nüfusa sahip olsada doğum oranlarında düşüş var ayrıca rusyanın, ingiltere, fransa vb devletlerin halinden haberdarsınızdır umarım adamlar nüfus savası vermeye basladılar!.....

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Allahım ya :) karanlık bi nüfus çokluğundan bahsediyosun sanırım. bende diyorumki karaklık bi gelecek var. insanlar aç ve yoksul. birileri 6 milyar maaş alıp yatarken!! birileri sömürülüyo, eziliyo, horlanıyo. 3 kuruş maaşa iş arıyo sigortasız çalışıp ev geçindirmeye çalışıyo. hangi parayla bide 3 çocuğa bakıcak. tayyip için kolay tabi 3 çocuk :) nasılsa halkın paralarını çatır çatır yiyolar.

ama sende haklısın böyle düşnmekte " TOK AÇIN HALİNDEN ANLAMIYO" malesef. doğrmak kolay ya iste 6-7 tane doğuriyim ben :D doğurmakla bitseydi bu iş. ama bence sen bidaha düşün. fransayı ingiltereyi örnek vereceğine..

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
işsizlik almış başını gidiyor ama kimin umrunda milyonlarca insan asgari ücretle yaşam savaşı veriyor kendi karınlarını zor doyuruyorlar birde 3 tane çocuk yuapacaklarmış gülerim ben buna. ingiltere fransa demişsinizde adamların hayat standardıyla bizleri kıyaslamak bile saçma bence

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bu ülkenin ekonmisi bu nüfusu taşıyamazken adamın dediğine bak.Kendisinin de 4 çocuğu varmış, normal bir memur maaşıyla baksın o 4 çocuğa da görelim.Sapıttı iyice.Yıllardır nüfus planlaması için çaba sarfedilsin sen, yavrulayın de.Bu ülkede maximum 2 çocuk yapılması gerekirken, gençler istihdam edilemezken, genç nüfus iste, oldu.İlk önce işsizlere bir iş sağla sonra hallet.

webdelisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İleride düşündüğüm çocukları da elalemin bursuyla Amerikalarda okutacaksa 3 deil 10 tane yapalım ayboluyo :@

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
haberi iyiye yorarak en fazla 3 çocuk sahibi olun anlamını çıkarmalıyız; yoksa 3 çocuğa nasıl bakacak nasıl, geçinecek normal bir vatandaş? bu devirde çok zor...

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
1- Üç çocuğa kim bakıp büyütecek?
2- Çocuklar büyüyüp çalışmak zorunda kaldığında nerden iş bulacak?
3- Çocukları hangi okulda okutacaksın? (Her sınıfa 50 öğrenci koyarsan olabilir)

... daha da devam edebilir.

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Adam bilimsel bir açıklama yapıyor. Bizim ülkemizde nüfusun artışı için her ailede 3 çocuk olması gerekiyor. Bu ülkeye göre değişen bir sayıdır. Hesaplamalara göre bizim ülkemizde de üç'tür. Ayrıca doğrurun diye zorlamıyor ki; sadece her ailede üç çocuk olursa nüfus artar diyor.

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
artsa ne olacak ben onu anlamıyorum ya. bilimselmiş ne bilimselliği allah aşkına güdürmeyin insanı. millet açlıktan kırılıyor birde 3 çocukmu yapacaklarmış. Anlamadığım konu bunu başbakan söyledi diye körü körüne savunmayın lütfen. bu konusmayı o değilde baska bırı yapsaydı vede basbakan buna karsı tavır alsaydı emınım sızlerde farklı bır tavır alırdınız. nerde kaldı daha dune kadar yapılan aile palnlaması çalışmaları harcanan paralar. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

bu arada türkiyede işsizlik oranından haberiniz var sanırım

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
2'nin üzerindeki her çocuk sayısı nüfus artışına sebeb olur.Ülkemiz milli gelirin çok yüksek, genç nüfusun az olduğu bir ülke olsa anlayacağım.Bu ülkede zaten işsiz dolu, madem çalışacak adam bulamıyorsun, nüfus artsın istiyorsun ilk önce bu stoğunu değerlendir.Bu ülkenin nüfusunu arttırırsan insanların yaşam standartını iyice düşürürsün.Genç nüfus, genç nüfus deyip duruyor, artık dünyada işler kas gücüyle yürümüyor.Beyin gücü gerekli.Adam gibi bir eğitim sistemi olmayan bir ülkede genç nüfus sadece aylak yetiştirir.

Bu ülkenin nüfusunu azaltması lazım, bu sayede öğrenci sayısının azalmasıyla eğitimde öğrenci başına düşen bütçe artar ve daha kaliteli beyinler yetişir.Ama ben ülkemi çin, vietnam gibi batının amelesi yapacağım diyorsa bilemem.

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Nüfus'un önemini algılayamıyorsan lütfen bu konu hakkında görüşlerini kendine sakla.

millet açlıktan kırılıyor birde 3 çocukmu yapacaklarmış.

Abartma istersen. İşşizlik sorunu olduğu doğru ancak dünyadaki tüm ülkelerde var bu sorun bi bizim ülkemizde olan birşey değil.

Ben elektronik bölümü okuyorum ve bildiğim sektör hakkında konuşayım.
Ben bilgisayar kullanmasını biliyorum.(AutoCAD,Solidworks,Visual Basic vb...)
Programlama Dilleri üzerine belgelerim var.
İngilizce ve Japonca biliyorum.(Biraz Almanca)
Okulumda meslek derslerimin puanları çok yüksek.

Bende Türkiye'de yaşıyorum ve iş sıkıntısı çekmiyorum. Eğer siz kendinizi geliştirseniz iş sıkıntısı çekmezsiniz yabancı diliniz sayesinde dünyada sizi istemeyecek şirket yoktur. Körü körüne tüm herşeyden devleti sorumlu tutmayın biraz suçu kendinizde arayın...

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Buraktuna dedi ki:
Nüfus'un önemini algılayamıyorsan lütfen bu konu hakkında görüşlerini kendine sakla.

Abartma istersen. İşşizlik sorunu olduğu doğru ancak dünyadaki tüm ülkelerde var bu sorun bi bizim ülkemizde olan birşey değil.

Bende Türkiye'de yaşıyorum ve iş sıkıntısı çekmiyorum. Eğer siz kendinizi geliştirseniz iş sıkıntısı çekmezsiniz yabancı diliniz sayesinde dünyada sizi istemeyecek şirket yoktur. Körü körüne tüm herşeyden devleti sorumlu tutmayın biraz suçu kendinizde arayın...

Arkadaşım asgari ücretle çalışan bir insanın çocuğunun senin bulunduğun pozisyona gelebilmesi olası mı sence? Herkes senin olanaklarına sahip olsa zaten bu ülkede iş bulamasa başka ülkede yine bulur.

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşım benimde iş bulma gibi bir sorunum olmayacak, mezun olunca devlette iş bulamazsam özel klinik açarım, istersem okulumda akademik kariyer yaparım.Ama bu ülkede senin benim sahip olduğum imkanlara herkes sahip değil bunun, başlıca sebebi de nüfus.Ben ilkokulda sınıfımın 70 kişi olduğunu hatırlıyorum.Şimdi özel okullar var, mevcutlar düştü ama öğretmen başına düşen öğrenci yine de fazla.Bu ülke tavşan gibi çoğalmayı bıraksa daha farklı olurdu.
Ama sağlık bakanının bile 6 tane çocuğu bir ülkede ne beklenebilir ki.Orta okuldayken davetli olarak okuldan bir grup olarak hollandaya gitmiştim.Hollandalı bir ailenin çocukları ile bir hafta boyunca yaşamıştım.Geri geldiğimde aklımda oluşan en önemli gözlem"Az nüfusta insanların yaşam standartı artıyor" olmasıydı.Okullar ise ufacık yerler, yaşam standartı için nüfus planlaması şart.

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Annem Öğretmen Babam Polis evet ben çok şanlıyım ancak halamın oğlunun babsı merhum annesi emekli kendiside Odtü Yazılım Uzmanlığı gibi bir bölümde ücretsiz okuyor.

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Buraktuna dedi ki:

bende bu ülkede yaşıyorum iş sıkıntısıda ve geçim sıkıntısı çekmiyorum ancak begenmedığın fıkırlere tepkını bırazdaha sevıyelı yap bence. herkes ıstedıgın yazıp soyleyebılır fıkırlerımı sana danısmak gıbı bır nıyetım olamaz bunu hatırlatmak ısterım
senın işsıkıntısı cekmemen ayrı bırsey ayrıca bu kadar belgenın olmasıda gordugum kadarıyla pek bırsey kazandırmamıs sana sen sadece kendını dusunuyorsun. atladıgın şey ise burada turkıyenın geneli ile ilgili birkonu tartısılıyor.

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Buraktuna dedi ki:
Annem Öğretmen Babam Polis evet ben çok şanlıyım ancak halamın oğlunun babsı merhum annesi emekli kendiside Odtü Yazılım Uzmanlığı gibi bir bölümde ücretsiz okuyor.

Bence biraz daha geniş düşünmen gerekiyor. Söylediğin sadece bir örmek. Hayat ve insanlar o kadar karmaşık ki sadece insanları kendini geliştirmemekle suçlayıp işin içinden çıkamazsın. Toplumda görmediğin kesimler var.

Not: Yanlış anlaşılmasın ben ne iktidar yanlısıyım ne de onları eleştiriyorum.

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
yuureii benim anlatmak istediğim sorunların sadece sistemde yada yöneticilerde olmadığıdır.
Sonuçta sorun yöneticiler ise yöneticileri biz seçiyor. Sistemde ise sistemide yöneticiler belirliyor.
Benim anlatmak istediğim insanın en kötü düşmanı umutsuzluğudur. Sonuçta herşey sana bağlıdır.

Not: cazyyy özür dilerim... Bir an ne yazdığıma bakmadan saçmalamışım.

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu ülkede yaşam mucadelesı vevren o kadar cok ınsan varki dışarı cıktıgında cevrene bır bak ıstersen gencecık ınsanlar işsiz sefıl halde boş boş dolaşıyorlarr. yalnız sanırım senın anlatmak ıstedıgın de calısmadan yan gelıp yatanlarsa ozaman bende senınle beraberım ancak sunu kabul edelımkı memleketde işsizlik had safhada nüfusun belkıde % 60 dan fazlası kıt kanaat gecınırken 3 cocuga nasıl bakacaklar bunu anlıyamıyorum

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Buraktuna dedi ki:
yuureii benim anlatmak istediğim sorunların sadece sistemde yada yöneticilerde olmadığıdır.
Sonuçta sorun yöneticiler ise yöneticileri biz seçiyor. Sistemde ise sistemide yöneticiler belirliyor.
Benim anlatmak istediğim insanın en kötü düşmanı umutsuzluğudur. Sonuçta herşey sana bağlıdır.

Not: cazyyy özür dilerim... Bir an ne yazdığıma bakmadan saçmalamışım.

Sen bizim seçim yaptığımızı mı sanıyorsun şu anda. Biz sadece kırk satırla kırk katır arasında seçim yapıyoruz. Şu an iktidarı yerenler, eleştirenler iktidar olsa çok farklı işler mi yapacaklar? Ülkeyi kalkındıracaklar mı? Tabii ki hayır. Bugün iktidarı amerikaya bağımlı olmakla suçlayanlar iktidar olsa kendileri de amerikanın kuklası olmaktan ileriye gidemeyecekler.

Sonuç olarak kırk satırdan bıkıp kırk katıra oy veriyoruz, ondan bıkınca da diğerine. Değişen birşey yok.

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Sen bizim seçim yaptığımızı mı sanıyorsun şu anda. Biz sadece kırk satırla kırk katır arasında seçim yapıyoruz. Şu an iktidarı yerenler, eleştirenler iktidar olsa çok farklı işler mi yapacaklar? Ülkeyi kalkındıracaklar mı? Tabii ki hayır. Bugün iktidarı amerikaya bağımlı olmakla suçlayanlar iktidar olsa kendileri de amerikanın kuklası olmaktan ileriye gidemeyecekler.

Sonuç olarak kırk satırdan bıkıp kırk katıra oy veriyoruz, ondan bıkınca da diğerine. Değişen birşey yok.

Bunun sebebide eğitimsizlik!

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
E tabi dogan cocuklarda Tayyipci olacağı icin Tayyibi sevmeyenlerim istememesi normal :D Cünkü cocuklar huzur ve refah icinde büyücekler . ! E buda ne demek AKP her zaman iktidarda olacak gibi bişi demek :D

Şaka Bir Yana Adam demekki ilerisin acık goruyor ki Onun için dogurun diyor :) Yakında işsizlik değil demekki calistirmak için insam bulunamıcak bunun isaretini vermis olabilir B)

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ya bıraksın ileriyide memleketin şu anki durumuyla ilgilensin. Ama doğru ya unutmuşum nasılsa 10 sene sonra hiçbiri bu ulkede olmayacaklar. hepsi amerikaya kaçmış ve amerikanın verdiği görevleri yerine getirmenin mutluluğu ile türkiye nin halini izleyecekler. ancak unuttukları birşey varki bu ülke hiç birzaman amerikanın kuklası olmayacak abd amacına ulasamayacak

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Türkiyeyi ABD 'ye kukla edenler düsünsün :)

Kimler olduklarını biliyoruz. Polemik yaratmak istemiyorum bir sürü şey yazardım ama ben buraya bir şeyler yazsam siyasi polemik olacak cok fena bir şekilde konuda kilitlenecek :)

Herkese iyi Günler ..

f@tih

Asistan
Reaksiyon puanı
0
konu almış başını nerelere gelmiş yaw sanki siyaset meydanı :)

Bir ailenin ortalama 3 tane çocuğu olunca kime açlıktan ölmez çok abartmayın sizde, zaten turkiyede bir aileye ortalama 3-4 civarında çocuk düşmektedir ayrıca burdaki arkadasların bazısı nüfusun önemini bilmiyorlar sanırım cumhuriyetin 100 yaşını kutlarken turkiyenin nufus artışının durma noktasina geldiğini ve bir süre sonra nüfus artış hızının eksilerde olacağını duymak dahamı iyi?

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
f@tih dedi ki:
konu almış başını nerelere gelmiş yaw sanki siyaset meydanı :)

Bir ailenin ortalama 3 tane çocuğu olunca kime açlıktan ölmez çok abartmayın sizde, zaten turkiyede bir aileye ortalama 3-4 civarında çocuk düşmektedir ayrıca burdaki arkadasların bazısı nüfusun önemini bilmiyorlar sanırım cumhuriyetin 100 yaşını kutlarken turkiyenin nufus artışının durma noktasina geldiğini ve bir süre sonra nüfus artış hızının eksilerde olacağını duymak dahamı iyi?

türkiyede ortalama 3-4 cocuk dustugu soylenıyor ancak ulkenın durumunuda biraz göz önüne almak lazım. 15 çocuklu perişanlık çeken bir aile yüzünden bu ortalama yükselebilir. ancak herkes mantıklı olarak bir düşünsün allah aşkına sokağa çıkmıyorsanız bile kafanızı camdan uzatıp bir bakın bakalım ne kadar işsiz insan olduğunu rahatlıkla gorebılırsınız. ayrıca her işi olan insanda bu ulkede mutlu degıl bunu unutmayın lutfen

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Ya hergün yeni bir haber okumuyor muyuz doğruyor bakamıyacağı için çocuklarını cami avlusuna bırakan çöpe atanlar...v.s.
Bir tane çocuğa bakmaya zorlanan aileler üç çocukla ne yapacaklar....!