Sıkıcı bir itiraf

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 7/24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Bu sıralar berbat haldeyim hiç olmadığım kadar, hayat tat vermiyor sanki, en sevdiğim şeyleri yapmak bile hoşnut vermiyor, kız arkadaşımlada bir barışıp bir küsüyorum,ne oluyor bana anlamıyorum, yüzüm donuk, eski gülüşlerim yok, fazla konuşmak istemiyorum artık susmak istiyorum, tek yapmak istediğim tek başına kalıp uzun zaman sahil kenarında bir bankta günlerce oturup denizi izlemek, içimde oluşan sessiz fırtınayı dinlemek..

2 yıl sonra 30 yaşıma gireceğim acaba yaş sendorumu başladı bilemiyorum, zaman ne hızlı akıyor, yada ben hızlı akıyorum...

online desteğin; desteğe ihtiyacı var arkadaşlar..

SeeYouInHell

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Allah sabır versin. Bu gibi durumlarda yalnız kalmak çok tehlikeli çünkü iyi ya da kötü bir sonuca ulaşamıyorsun. Bazen bende bunalıyorum ama o durumlarda kulaklığımı takıp , hareketli parçalar açıyorum ve gece yarısı ayaklarım beni nereye götürürse oraya yürüyorum. Gerçekten çok işe yarıyor.

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Abdest alıp namaz kıl, eğer biliyorsan Kuran oku oldukça rahatlarsın.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
havalardan da olabilir vitamin takviyesi yapın iyi gelir özellikle c vitamini.bende bu durumdaydım arkadaşa anlattım tıpta okuyor oda bol bol c vitamini al dedi bende bol bol capy portakl içtim gayet zindeyim :)

---------- Post added at 18:14 ---------- Previous post was at 18:13 ----------

Abdest alıp namaz kıl, eğer biliyorsan Kuran oku oldukça rahatlarsın.
bu da ruhun gıdası ;)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Zamanım olsa haber olarak paylaşacaktım ama sadece sana kısmetmiş bir oku istersen:
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1128200
Dikkatli okursan yaşadıklarının nedenini bulacaksın, çok güzel açıklamışlar, sorunu çözmek için neler yapabileceğin de yazıyor
Geçmiş olsun
Dikkat et kendine

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Kız arkadaşının ve senin burcunu yazar mısın ?

Caqatayy

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bence yaşamın içinde kaybolduğunuzu sanıyorsunuz ve benden tavsiye Mevlana hakkında kitaplar okumalısınız:)

Kardeşim sen düşünceden ibaretsin,
Geriye kalan et ve kemiksin,
Gül düşünür gülüstan olursun,
Diken düşünür dikenlik olursun

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bu itiraftan ötürü tebrik ediyorum. Cesaret ister...

Sizden tek farkım yaşım sizinkinden küçük... Dün böyle bir konu açmak istedim ama çekindim.

Tavsiyeleri ben de dikkatle takip edeceğim.

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
şu zamanda ben mutluyum diyen insandan kaçmalı esasen. kesin olarak uyuşukluğu geçmediğinden böyle diyordur. kriz anları fırsat anlarıdır. daha önce seni kandıran her şeyle hesaplaşma fırsatı yakalayabilirsin.
biz insanlar ruh taşıyan varlıklarız. ruh da Allah'a ait ve ondan öz taşıyan bir cevher. diri diri toprağa gömülen bir beden nasıl bunalır ve sıkılırsa dünyaya gömülmüş bir insanın ruhu da işte öylece sıkılır ve bunalır. eğer halen bir ümit varsa adını depresyon ya da ne koyarsanız koyun ruhunuzun çığlıklarını bir şekilde böylece duyarsınız. bu çığlığın erkeği kadını burcu murcu olmaz. bence şu anda tarihi bir fırsat yakalamışsınız. daha önce sizi uyutan ve içinizde taşıdığınız ruhun mana ırmaklarının önünü kesen, onları kurutan ne kadar gereksiz anlamsız kuru alışkanlıklarınız varsa en azından bir haftalığına terkedin. ve yanlış sorularla vakit geçirmeyin. hakikate bir adım uzaktasınız. o adımı atın.
eğer zorlanırsanız bana özel bir mesaj atın :D

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
şu zamanda ben mutluyum diyen insandan kaçmalı esasen. kesin olarak uyuşukluğu geçmediğinden böyle diyordur. kriz anları fırsat anlarıdır. daha önce seni kandıran her şeyle hesaplaşma fırsatı yakalayabilirsin.
biz insanlar ruh taşıyan varlıklarız. ruh da Allah'a ait ve ondan öz taşıyan bir cevher. diri diri toprağa gömülen bir beden nasıl bunalır ve sıkılırsa dünyaya gömülmüş bir insanın ruhu da işte öylece sıkılır ve bunalır. eğer halen bir ümit varsa adını depresyon ya da ne koyarsanız koyun ruhunuzun çığlıklarını bir şekilde böylece duyarsınız. bu çığlığın erkeği kadını burcu murcu olmaz. bence şu anda tarihi bir fırsat yakalamışsınız. daha önce sizi uyutan ve içinizde taşıdığınız ruhun mana ırmaklarının önünü kesen, onları kurutan ne kadar gereksiz anlamsız kuru alışkanlıklarınız varsa en azından bir haftalığına terkedin. ve yanlış sorularla vakit geçirmeyin. hakikate bir adım uzaktasınız. o adımı atın.
eğer zorlanırsanız bana özel bir mesaj atın :D

eline sağlık hocam. şuan arkadaşın sıkıntısıyla sıkıntım aynı. ve çevremdekiler depresyon falan dediler. ama beni anlamak için ben olmak lazım:=) dediğin gibi her seferinde kötü alışkanlıklarımdan bir adım daha uzaklaşıyom. inşallah kurtulurum:)

Reaksiyon puanı
189
Bir ara ben de benzer sıkıntılara düştüm ve çözümü şöyle buldum. Yapmak isteyip de yapamadığınız şeyleri ya da yapmak isteyip de vakit bulamadığınızdan yapamadığınız şeyleri yapın. Mesela ben kendime enstrüman aldım ve müziğe başladım. Müzik insanın içini o kadar ferahlatıyor ki anlatılmaz yaşanır.

Açıkçası yapmaya hevesli olduğunuz şeyleri yapın. Yeni maceralara atılın. Hiç yapmadığınız ama içinizde ukde olan şeyleri yapın. Göreceksiniz ki hayat sizin için tekrardan ve daha mutlu şekilde başlayacak :)

Yan etkileri : Bol bol mutluluk :)

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Enstrümanı çalmak için çalışmak gerekecek, yanlış notalara basmalar falan derken sıkıcı geldiği zamanlar olacak. Burada anahtar nokta çalışmaların zevk içinde yapılması. Zevk alarak enstrümanı çalışmak. Bu sayede hayattaki diğer sıkıntıları da zevk alarak çözmeyi öğreniriz. En sevdiğin şeyleri bırakmalı bazen insan sevmediği şeyleri yapmalı, özellikle başkalarının yararına olan yapmak istemediği şeylerden seçmeli.

infooo

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bir ara ben de benzer sıkıntılara düştüm ve çözümü şöyle buldum. Yapmak isteyip de yapamadığınız şeyleri ya da yapmak isteyip de vakit bulamadığınızdan yapamadığınız şeyleri yapın.

Yan etkileri : Bol bol mutluluk :)

ayni seyi tavsiye ederim yapmak isteyipte firsat bulamayip yapamadigin biseyler mutlaka vardir
firsat bulamadigim icin kaldirdigim agirliklarimi 2 ay once tekrar cikardim biraz yenilemeyle 100 kiloya cikardim simdi tekrar spora devam onlarla calisirken derdim skntm kalmiyo 11 saat gunduz iste calisiyorum eve gelip 80 90 kilo bench basarsam ne yorgunluk kaliyo ne stres :)

Amanda

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Kesinlikle bol bol müzik hem de boşuna dememişler 'Müzik Ruhun Gıdasıdır', diye :) ... Özellikle şöyle slow şeyler şahsen beni çok sakinleştiriyor,huzur veriyor ve içinden ne geliyorsa onu yap ve yemekte yapadabilirsin :) Mesela değişik yemekler yap dene çok keyifli :) Çok mutlu oluyor insan :)

NZT

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kesinlikle bol bol müzik hem de boşuna dememişler 'Müzik Ruhun Gıdasıdır', diye :) ... Özellikle şöyle slow şeyler şahsen beni çok sakinleştiriyor,huzur veriyor ve içinden ne geliyorsa onu yap ve yemekte yapadabilirsin :) Mesela değişik yemekler yap dene çok keyifli :) Çok mutlu oluyor insan :)
şişmansın dimi : )

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bak unutmuşum. Aslında çözüm belli:

Birincisi: kesinlikle yapmak istemediği şeyleri yapma. Sadece istediklerini yap.

İkincisi : (bu daha önemli) dışarı çık insanları mutlu et. Bunu içten yapmaya çalış. Dalkavukça değil. Demek istediğim şeyin tesiri çok büyük... Ünlü psikolog ALfred ADlerin öğüdüdür bu.

Sen yine de dene... Ne kaybedersin ki? :)

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Şimdiye dek yapmadığın işleri, bilmediğin konuları araştır.
Kafanı şişirmeden ama düşüncelerini odaklayacağın bilgiler edin.
Ben tek başına yaşıyorum.
Ama hiç depresyona girmedim.
Seni bulunduğun durumdan kurtaracak tek çözüm, düşüncelerini dağıtacak konulara yönelmen.
Kafanı olur olmaz şeylere takma.
Dünyada insanı en çabuk çökerten tek şey sinirlerdir.
Daha otuz yaşındayım, diyorsun dostum.
Rahat ol.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Tebdili mekanda ferahlık vardır...

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Ne demek oluyor bunlar ?

Senin öyle herşeyden bıkmak herkesten kaçmak gibi bir şansın yok , ki zaten izinde vermiyorum .
Depresyona falanda giremezsin . İnsanlara karşı ,kendine karşı sorumlulukların var . Sadece sevgilinden ibaret değil hayatın . Senden önemlide değil ayrıca hiçbirşey ! ...

Zamanla yoluna girecektir , girmezsede canın sağolsun paşam .
Üzülmeye gerek yok şu kısacık hayatta herşeyin boş olduğunun farkına varacaksın zamanla. O zamanda boşa üzülmüşüm diye üzüleceksin :) .

O yüzden hadi gülümse ( Not : Bu Bir Emirdir )

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Valla dediğin gibi hayattan bezdiğim haller oluyor bende de. O zaman eski çalıştığım dükkanlara gidip 3-5 gün kafa dağıtmak için çalışmaya giderim. İnsanlarla muhabbet falan çok iyi geliyor. Parası için değil kafa dağıtmak için çalışabileceğin tanıdıkların falan varsa hiç durma git 3-5 gün kafa dağıt. sabah 8 akşam 8 çalıştın mı hiç öyle hayattan bezme gibi bir durum kalmıyor insanda :)

jonjon

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
54
Bu sıralar berbat haldeyim hiç olmadığım kadar, hayat tat vermiyor sanki, en sevdiğim şeyleri yapmak bile hoşnut vermiyor, kız arkadaşımlada bir barışıp bir küsüyorum,ne oluyor bana anlamıyorum, yüzüm donuk, eski gülüşlerim yok, fazla konuşmak istemiyorum artık susmak istiyorum, tek yapmak istediğim tek başına kalıp uzun zaman sahil kenarında bir bankta günlerce oturup denizi izlemek, içimde oluşan sessiz fırtınayı dinlemek..

2 yıl sonra 30 yaşıma gireceğim acaba yaş sendorumu başladı bilemiyorum, zaman ne hızlı akıyor, yada ben hızlı akıyorum...

online desteğin; desteğe ihtiyacı var arkadaşlar..

Fazla yazmaya gerek yok bu günlerde bi çok insan böle.. bi rehabilitasyon merkezine git .. onlarla sadece 1 gün geçir sonra gel düşüncelerini buraya yaz ..

Amanda

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Yoo :D Gayette normalim ya benim moral bozuk olunca öyle yapıyomda :D

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
depresyon belirtileri:)

Doğru cevap.

Yapılması gereken şeyler olup engeller varsa onu ertelemek veya imkansızlaşmasıyla oluşur. İki arada bir derede kalındığında vücudun verdiği tepki sonucu depresyon belirtileri oluşur.

Aşmanın en kısa yolu istenen şeyin gerçekleşmesi.
Bazen de her şey tamamdır ama yine oluşabilir. Buna endojen depresyon deniyor.
Ama genelde bir engel vardır.

Sizin ulaşamadığınız şey ne ise onun gerçekleştirmeye bakın.

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Dayanamayacağın bir noktaya geldiğinde sakın vazgeçme, çünkü orası gidişatın değişeceği yeridir. Hz.Mevlana

bende bazen sıkıldığımda bu tür yazıları bulur okurum kendime bi nebze olsn gelirim. Daha 18 yaşındayım çok fazla seni anlayamam ama sözü sık sık oku kardeş tavsiyesi :)