Şike Operasyonu - Futbolun çok önemli isimleri tutuklandı!

YellowRed

Rektör
Katılım
2 Ekim 2008
Mesajlar
13,574
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
i38794_0706-141449-ntv-spor.jpg
 

1907

Profesör
Katılım
4 Temmuz 2011
Mesajlar
2,463
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Aykut Kocaman : Fenerbahçe bana ihtiyaç duyduğu sürecek burdayım ...
 

y_ates

Dekan
Katılım
12 Nisan 2009
Mesajlar
5,165
Reaksiyon puanı
65
Puanları
0
Trabzon'un maçları irdelensin demiyor muydun Aykut hoca, sizin maçlar irdelenince niye kızıyorsun :)
 

whitedragon

Doçent
Katılım
8 Ekim 2010
Mesajlar
661
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
Çok duygusal konuştu Aziz Yıldırım ismini ağzına almadı imalı olabilir ama kurumlar kişilerin suçlarından dolayı yargılanamaz gibi birşeyler söyledi..ama tavırlarından durumun çok ciddi olduğunun farkında,resmen cüneyt tanmana yalvardı maçları izleyin federasyon olarak ona göre karar verin diye Aziz Yıldırım ve bugün adliyeye gidenler tutuklanırsa yol haritasını belirliyeceğiz gibi şeyler söyledi..
 

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
7,353
Reaksiyon puanı
275
Puanları
263
Aykut Kocaman Kusura Bakmasın Kulüp Başkanı Bir Nane yemişse kendi çıkarı için değil Kulübü Yani Fenerbahçe için yemiştir Ceza sadece Aziz Yıldırım'a değil Fenerbahçeye kesilecektir Ki Eğer Suçları kanıtlanırsa!

Eğer suçlar kanıtlanırsa Fenerbahçe Türkiye Ligi Tarihinin kara lekesi olacaktır bu bi kesin!
 

YellowRed

Rektör
Katılım
2 Ekim 2008
Mesajlar
13,574
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
toplantı sonra erdi. kocaman'ın konuşmaları fenerbahçeliler için pek iç açıcı mesajlar içermiyordu...

İşte Kocaman'ın Açıklamarı

Fenerbahçe'nin hazırlıklarını sürdürdüğü Topuk Yaylası'nda sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Aykut Kocaman basın toplantısı düzenliyor.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, bir basın toplantısı düzenliyor. Kocaman'ın gündamdeki konularla ilgili konuşuyor. Kocaman'ın açıklamalarını an be an aktarıyoruz:

"Geçen sezon şampiyon olarak bitirdik ve şampiyonluğun verdiği haz ve güvenle beraber hazırlandık. Oyuncularımızı gruplara böldük, özellikle milli takımlarda oynayan ve şampiyonluk kutlamalarıyla biten sezondan sonra uzun bir tatil dönemi olan oyuncularımızı daha erken çağırdık. 23 haziranda milli takımda oynayan oyuncularımız da ilk defa geliceğimiz Topuk Yaylası'nda buluşmak üzere ayrıdık onlara programlarda verdim. Ve ayın 1'inde Samandıra'da antrenmanalara başladık.

"ALEX'E TEŞEKKÜR EDİYORUM"

İlk başta kaptan Alex olmak üzere tüm arkadaşlarımız son derece istekli çalışıyor. İki sene önce sezon başında Alex olmayınca sitem etmiştim bu sefer doğruyu da söylemem gerekiyor. Bu sezon başında önemli bir kaptanlık yaptı. Bütün arkadaşları da onun peşinden ilerliyor.

Burda gayet güzel bir ortam var. Onun dışında sıkıntı yok bir futbol takımı için sahip olunabilecek ender yerlerden bir yer gözüküyor. Fenerbahçe bütün hacmiyle dünya çapında bir kulüp ve en büyük kulüplerden biri olma yolunda ilerliyor.

Ayın 13'üne kadar buradayız ve sonra Belçika'ya gideceğiz.

"BÜYÜK MÜCADELEMİZLE ŞAMPİYON OLDUK"

Uzun yıllardır görülmeyen bir lig serüveni oldu. Hem biz hem Trabzonspor adına zorlu bir yarış oldu. Ligin içinde fırsat bulduğumuz her dönemde bu yarışın da çok özel ve güzel olduğunu söyledik. Trabzonda'daki penaltıyı kurtaran Mert'in ikili averajda bize sağlamış olduğu üstünlük ve özellikle son haftalardaki çıkışımızla şampiyon olduk.

Sezona problemli başladık ve bunu zaman zaman açık yüreklilikle dillendirdim. Sıkıntılı periyot ve Fenerbahçe'nin beklentilerinden oluşan baskıyla zaman zaman hatalarımızın artmasıyla ligin ilk yarısını kötü bir şekilde tamamladık.

Bugünkü çok güçlü büyük oyunculardan kurulu halimizden farklıydık. Malatya maçından sonra elimizde kalan ve en değerli olan lig şampiyonluğu için mücadele edeceğiz demiştim. 9 puanluk fark büyük bir farktı. Onu o an anlamıyorduk ama ligin sonuna yaklaştıkça bunu daha çok hissediyorsunuz. Trabzon'un Ankaragücü'ne puan kaybetmesiyle yarış yeniden başladı. Arkasından Manisaspor'u, Kayserispor'u yendik. Sonra karşımıza çıkan Beşiktaş, Galatasaray kim varsa yendik. Bir tek Bursaspor ile berabere kaldık.

Oyuncularımızın üstün becerisiyle, Yeni Malatya maçından sonra takkeyi önüne koyup sorulara cevap bulduk sonraki ortaya koyulan büyük mücadele ile şampiyon olduk.

"UMARIM YAŞANANLAR LEHİMİZE SONUÇLANACAK"

Ve bugüne geldik ve kabus gibi günler başladı. Yaşanan olaylar hiç hoş değil. Açıkça söylemek gerekirse, Fenerbahçe'yi bu olayların dışına çekmek lazım. Fenerbahçe, 104 yıllık bir tarih. 100 yıl sonrada yaşayanlar Fenerbahçe'nin büyüklüğünü görecektir.

Ama bugünkü olayları değerlendirmek lazım.

Söylemeye çalıştığım şu; yapılan yanlışlıklar varsa bunu Fenerbahçe ile birlikte tutmamak gerekiyor. Bunu herkesin yapması lazım. Böyle bir durumdayken bir takım şeyleri güzel göstermenin derdinde değilim. Umuyorum yaşanan bir şekilde lehimize sonuçlanacak.

Türk adaletinin olayları en ince ayrıntısına kadar değerlendirerek sonuçlandıracağını biliyorum bu sonucu yaşamak zorundayız. Şunu söylemem gerek ben ve takımım ancak sahadan gördüklerimizi söyleyebiliriz. Antalyaspor maçıyla başlayan ve Trabzonla devam eden sonrasında 5 dakika daha olsa belki şampiyonluğu kaybedeceğimiz bir serüvenden bahsettim.

Zaman zaman puan farkını 1'e indirdiğimiz, bazen öne geçtiğimiz anlardaki duyguları söyledim. Çok dirençli takımlarla oynadık. Son maça kadar yüksek arzuyla oynayan rakiplerle karşılaştık.

"SUÇLULAR CEZALARINI ÇEKSİN"

Bu takımları alt edebilmek ancak bizim kalitemize yüksek inanca sahip bir takımın yapabileceği durumdu. Bunu futbolcularımız başardı. Hep şunu düşündüm; bu kadar drençli rakipler zaman zaman niye direnci düşük şekilde rakiplerimize karşı oynuyor?

Basından bir takım şeyler öğreniyoruz. Okuduklarımdan değerlendiriyorum. Bahsedilen futbolcular bize karşı hep iyi oynadı. Hatası olanlar varsa F.Bahçe Kulübü'nün etrafında işgüzarlık yapanlar varsa cezalarını çekmelidir. Ama burası ulu bir çınardır. Bu kadar ağır bir sporu yapan oyuncuların döktükleri terlerin karşılığını istemeleri kadar doğal bir şey yoktur. Bunu hep seslendireceğim.

Hatalılar yaptıklarının karşılığını almalıdır. Yüce Türk adaletinin bu konuda en ince ayrıntısına kadar düşünüp kararını vereceğine inancım sonsuz.

"TFF'DEKİ TEK FUTBOL ADAMI CÜNEYT TANMAN"

Duygusal olarak yoğunluk yaşıyoruz. Ama bir şey varki TFF'nin bu konuda delillere bakarak karar vereceği söyleniyor. Bunu anlayamıyorum delil varsa zaten olay ortadadır. TFF hangi mesleki tarafıyla bu konudaki kararını vereceğini kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

Alex'in 28 golü, Gökhan'ın Emre'nin Santos'un çırpınması ve futbolcularımın akıttığı ter ne olacak? TFF'nin bu konuda bence bir kez daha bir kez daha düşünme şansı var. Bu şey somut şekilde kanıtlanırsa cezalandırma mümkün. Bu durumda boynumuz kıldan incedir. TFF somut şeyler olmadan karar verirse bunun geri dönüşü olmaz. Maçların hepsini yaşadım. Yaşantım boyunca yapabildiğim kadar hep objektif olmaya çalıştım.

Bütün maçlara bakılmalı izlemeliler. Son 15 maçımızı da izlesinler. Futbolu yöneten insanların içinde sadece 1 futbol adamı var, o da Cüneyt Tanman. Otursun izlesin. G.Saraylı olması mühim değil çok saygın bir insan. Fenerbahçe'nin maçlarında futbolun doğal akışına uymayan şeyler var desin boynum kıldan ince. Futbol dünyasından bir anda çekip gitmeye razıyım. Arka planda neler olduğunu bilmiyoruz.

"EĞER BÖYLE BİR ŞEY VARSA..."

Hukuki sürecin sonunda Fenerbahçe yönetenlerin bu tip şeylerin içinde olduğu görülürse karar verilir. Ama TFF'nin bu konuda kendi başına alacağı bir karar belki de zorlama olacaktır. F.Bahçe'nin bana ihtiyaç duyacağı her alanda sonuna kadar burdayım. F.Bahçe bana ihtiyaç duyuyorsa ben buradayım. Ama bu tip şeyler varsa mesleki anlamda da ahlaki anlamda da bazı şeyleri düşünmek zorundayım.

Olayı kişiselleştirmemek gerekiyor. Ben kendi düşüncelerimi ifade ediyorum. Burdaki bütün oyuncular insan. Tüm duygularıyla beslendikleri yerler buralar. Bu belirsizlik süresince zihin dünyalarında da belirsizliğe yol açacağı çok net.

Bu 1 haftalık dönemi onların mesleki düşüncelerine güvenerek sadece sahaya yoğunlaşacağız. Ama bunlardan etkilenmeyeceklerini söylemek kadar anlamsız bir şey yok. Yabancı oyuncuların reaksiyonlarının ne olacağını bilmiyorum. Yarından sonra tamamlanacağız. Ama olayın nereye gideceğini görmemiz lazım, her şey ondan sonra biraz daha şekillenecektir.

"TRANSFERİ DÜŞÜNECEK DÖNEM DEĞİL"

Şu an transferin olabileceği bir dönem değil .Oyuncularımı dışardaki olaylardan soyutlayıp saha içine çevirmek istiyoruz.

Yobo'nun kendisini istediğimizi söyledik. Onun da bizi istediğini biliyoruz. Ancak şu birkaç günlük periyot bazı şeylerin daha öne çıktığı bir dönem. O yüzden biraz daha beklememiz gerek. Yobo'nun takım içinde olmasını çok istiyorum.

Kocaman, Fenerbahçe küme düşürülecek mi sorusuna şu yanıtı verdi: "2 sezon önce Kasımpaşa maçından sonra basın toplantısı yapmıştım. Ben hayatım boyunca ne kadar bilgim varsa onları paylaştım. Burada söylediklerim kişiselleştirdiğim kendi dünyama ait şeyler. Ancak umudum çok yüksek TFF'nin böyle bir karar alacağını hiç ummuyorum ve beklemiyorum. Futbol takımımız yüksek bir iradeyler herkesi yenmeyi başardı.

"YAPMAYIN ALLAH AŞKINA..."

Ben bir takım sorumlusu olarak sadece subjektif olabilirim. Buca maçında 3-1 gerideyke, bu maç berabere biter mi acaba diye düşünüyordum. Bir penaltı ve ondan sonra çağlayan gibi oynayan bir Fenerbahçe. Söylenecek çok şey var ancak bazı şeyler taraftarlık algısı olarak düşünülüyor.

Ben Fenerbahçe'de futbol oynadım, antrenörlük de yaptım. Hem benim için hem tüm oyuncular için Fenerbahçe'ye karşı bir gövde gösterisi yapabilmek çok doğal ve beklenen bir durumdur. Bugüne kadar yaşananları da hep bu çerçevede değerlendirdim. Fenerbahçe ülkenin en önde gelen futbol takımlarından biridir. Oyuncuların kendisini Fenerbahçe'ye karşı göstermek istemesi çok normal.

Ama bugünlerde değerlendirmelerin bu yönde olmamasına isyan ediyorum. Her maçımızı yüksek kalitemizle, yüksek inancımız ve kenetlenmiş futbolcu kadromuzla kazandık. Zaman zaman şansımızla kazandık. Eskişehir maçında 88. dakikada top direğin içinden döndü. Sivas maçında 5 dakika daha olsa belki çok farklı olacaktı. Korcan'ın yaptığı hatayı Volkan da yaptı. Yapmayın, gözünüzü seveyim Allah aşkına....

Fenerbahçe 100 küsür yıllık kulüp. 100 yıl sonra da burada olacak.

Sporx
 

artiss10

Asistan
Katılım
2 Mart 2010
Mesajlar
446
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Aykut Kocaman Kusura Bakmasın Kulüp Başkanı Bir Nane yemişse kendi çıkarı için değil Kulübü Yani Fenerbahçe için yemiştir Ceza sadece Aziz Yıldırım'a değil Fenerbahçeye kesilecektir Ki Eğer Suçları kanıtlanırsa!

Eğer suçlar kanıtlanırsa Fenerbahçe Türkiye Ligi Tarihinin kara lekesi olacaktır bu bi kesin!

Neden ? Sizin için soruşturma öncesinde de öyle değil miydik ? Fenerbahçe her zaman şan ve şeref takımıdır.Ceza verilirse çeker.Pislikler ayıklanır ancak Fenerbahçe ismine bu şekilde hitap edilmemeli.

Trabzon'un maçları irdelensin demiyor muydun Aykut hoca, sizin maçlar irdelenince niye kızıyorsun :)

Trabzon'un maçları irdelendi mi ? Hayır.Şike varsa ispatlansın herkes cezasını bulsun.Ama gerçek bir temizlik yapılsın.Geçmişten günümüze kadar şaibe kokan bütün maçlara bakmasını istemek de suç olmayacaktır heralde.Böyle olunca ligde takım kalır mı ? Galatasaray'lı Gökmen bey bilerek gol atmadım diyordu programda.Sonra şaka yaptım diyordu.Onun oynadğı dönemlerdeki maçlar için şike soruşturulması yapılmayan hukuka inanmıyorum !!!
 

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
293
Neden ? Sizin için soruşturma öncesinde de öyle değil miydik ? Fenerbahçe her zaman şan ve şeref takımıdır.Ceza verilirse çeker.Pislikler ayıklanır ancak Fenerbahçe ismine bu şekilde hitap edilmemeli.



Trabzon'un maçları irdelendi mi ? Hayır.Şike varsa ispatlansın herkes cezasını bulsun.Ama gerçek bir temizlik yapılsın.Geçmişten günümüze kadar şaibe kokan bütün maçlara bakmasını istemek de suç olmayacaktır heralde.Böyle olunca ligde takım kalır mı ? Galatasaray'lı Gökmen bey bilerek gol atmadım diyordu programda.Sonra şaka yaptım diyordu.Onun oynadğı dönemlerdeki maçlar için şike soruşturulması yapılmayan hukuka inanmıyorum !!!

Hukuk Geriye doğru işlemez...

Fenerbahçe'li arkadaşlar duygusal yorumlar yapıyorlar ama bir de gerçekler var...

öncelikle bu olay 10 ay önce başlatılan bir soruşturmaya dayanıyor!!!

Bu soruşturma ŞİKE SORUŞTURMASI DEĞİL!!!

Silahlı İllegal Örgüt Soruşturması...

Bu İllegal Örgüt Polis tarafından teknik takibe alınmış...

İzlenmiş... telefonları dinlenmiş... Bu esnada Şike Olayları da bu takibe takılmış...

Eğer 14 Nisan'da Şike ve Teşvik Primi nin suç olması Yasalaşmasaydı Şike olayı değil Silahlı Örgüt olayı konuşulacaktı...

Ancak 14 Nisanda yasalaşan kanun ile artık Şike ve Teşvik Primi suç haline gelmiştir...

Daha önce suç olmayan bir şeyin yargılanması incelenmesi söz konusu olamaz!!!

Zaten şu an yapılan soruşturmada da sizin 14 Nisan dan sonraki maçlarınız İnceleniyor...

14 Nisan'dan önce yapılanlar değil...

Bu 14 Nisan olayını kavradıktan sonra geçmiş incelensin gibi bir şeyin söz konusu olmadığını anlayacağınızı umuyorum...
 

sdbz

Asistan
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
135
Reaksiyon puanı
12
Puanları
18
Ligde son 5 haftaya girilirken Fnerbahçe kalecisi Volkan, "Tüm Türkiye karşı çıksa bile biz şampiyon olacağız" diye bir demeç vermişti. Demek ki bildikleri varmış..
Trabzonspor'un bir maçında taraftarlar tribünde pankart açmıştı; "Günahların takımı Fenerbahçe" diye.. Fenerli yöneticiler Trabzonsporu şikayet etmişlerdi. Demek ki, Trabzonspor taraftarları da birşeyler biliyormuş. Zaten bordomavi.net sitesine girerseniz orada yeterince açıklayıcı bilgi görürsünüz.
Son olarak da açın ligtv com tr'yi ve fener'in son maçındaki 2. golünü görün, hayatında halısahadan başka bir yerde oynamamış olan ben bile yemimn ediyoru o golü yemezdim. Ancak 120 bin liralık araba verseler başka tabii...
 

YellowRed

Rektör
Katılım
2 Ekim 2008
Mesajlar
13,574
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
Neden ? Sizin için soruşturma öncesinde de öyle değil miydik ? Fenerbahçe her zaman şan ve şeref takımıdır.Ceza verilirse çeker.Pislikler ayıklanır ancak Fenerbahçe ismine bu şekilde hitap edilmemeli.



Trabzon'un maçları irdelendi mi ? Hayır.Şike varsa ispatlansın herkes cezasını bulsun.Ama gerçek bir temizlik yapılsın.Geçmişten günümüze kadar şaibe kokan bütün maçlara bakmasını istemek de suç olmayacaktır heralde.Böyle olunca ligde takım kalır mı ? Galatasaray'lı Gökmen bey bilerek gol atmadım diyordu programda.Sonra şaka yaptım diyordu.Onun oynadğı dönemlerdeki maçlar için şike soruşturulması yapılmayan hukuka inanmıyorum !!!
daha önce italya gibi şike soruşturması yapılan ülkere bir bak bakalım nasıl yapmışlar? 50 sene öncesine mi gitmişler? burda önemli olan bir yerden başlamak. yıllardan beri futbolda böyle kirli işlerin döndüğü biliniyordu. bomba birinde patlayacaktı. bunu bilerek mayın tarlasında gezenler şimdi isyan ediyorlar. bu ne perhiz, ne lahana turşusu!
 

ATmaCA53

Profesör
Katılım
21 Nisan 2009
Mesajlar
3,993
Reaksiyon puanı
35
Puanları
0
gs,bjkliler okusun takip etsin bakalım
_________________________________________

bjk-rize Maçı Şike Belgeleri


Ünlü futbolcuya Peker'den mesaj: Oynamayacakmışsın haberin olsun

X: Abi, o özellikle koştu, abi biraz koşması lazımdı. VP: Yok yok, .... çocuğu gol atmak için oynadı.X: Yok abi! Sergen konuşmuş şimdi abi. Yemin ediyor öyle bir şey yok. VP: Sergen mi diyor? X: Evet. VP:Sergen'e? .... edecek Vedat abin dedin mi?

SEDAT PEKER'İN AĞABEYİ VEDAT PEKER'DEN SERGEN YALÇIN'A MESAJ:

Milliyet, 2003 - 2004 sezonunda takımların kaderini etkileyen şike organizasyonunun belgelerini açıklıyor

Örtbas edilen ŞİKE BELGELERİ - 1
LUBE AYAR araştırdı

İtalyan savcı Stefano Palazzi'nin, dinlemeye takılan bir telefon konuşmasından edindiği "kanaat"le, "son şampiyon" Juventus'un üçüncü lige; Milan, Fiorentina ve Lazio'nun ise 2. lige düşürülmesini istediği "şike soruşturması", Dünya Kupası'nı bile gölgede bıraktı. Üstelik, bu soruşturma devam ederken Dünya Kupası'nı İtalya kazandı.

Kısa sürede tamamlanan soruşturmanın ardından, dosyayı önünde bulan temyiz mahkemesi, sadece Juventus'un Serie B'ye düşürülmesine karar verdi. İtalya'da yaşananlar, belki de en çok Türkleri şaşırttı. Spor basınımız, çeşitli iddiaları yeniden gündeme getirdi. Savcılar soruşturma başlattı, Başbakanlık Teftiş Kurulu harekete geçti.
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, iddialara değil, "kanıtlara" ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. Var olan kanıtları göz ardı edenler için, tamamı dava dosyalarındaki belgelere dayanarak hazırlanan bu yazı dizisinin, sözü edilen "eksikliği" tamamlamasını umuyoruz. Çoğunu ilk kez okuyacağınız belgeler, daha önce gündeme gelen bazı iddiaları da kanıtlayacak. Cumhuriyet savcılarının ve hâkimlerin elinden geçen bu belgeler, işlem yapıldığı taktirde Turkcell Süper Lig'deki bazı takımların akıbetinin Juventus'tan farklı olamayabileceğini gösteriyor.

2004'te ligin kaderini tayin eden Beşiktaş ve Rizespor, bu üçlünün ilk ikisini oluşturuyor. Ve sormadan edemiyoruz: Polisin, organize suç örgütlerine yönelik teknik takibine takılan birkaç telefon konuşması bu kadar çok bilgiyi önümüze serdiğine göre, tamamen "şike"ye yönelik bir soruşturma kim bilir neleri ortaya çıkaracaktır?

'Bursa, Beşiktaş'a prim gönderecek'

Mayıs 2004. İddiasını kaybeden Beşiktaş'ta başkan Serdar Bilgili, teknik direktörü Mircea Lucescu. Beşiktaş, son maçında kümede kalmak için mutlaka 3 puana ihtiyacı olan Rizespor'la oynamaya hazırlanıyor. 15 Mayıs'taki maç için Rizespor son kozlarını oynuyor. O günlerdeki telefon konuşmaları, Sedat Peker'e yönelik "Kelebek operasyonu" için yapılan teknik takibe takılıyor. Telefon kayıtlarında "evladımız" sıfatıyla anılan Sergen, maça çıkmıyor. Emre Aşık, kötü oynuyor, Tümer 78. dakikada oyundan alınıyor. Serdar Topraktepe, "müsait" bir pozisyonda geri dönerek olası bir golün önüne geçiyor! Ve Beşiktaş, Rize'ye verilen "ilginç" bir penaltıyla maçı 1 - 0 kaybediyor. Sonuçta Rizespor 42 puanla 1. Lig'de kalıyor. 40 puanlı Bursaspor ise küme düşüyor.

'Canlı para getir, sorumlusu benim'

'Çıkar amaçlı suç örgütü lideri' olduğu iddiasıyla yargılanan Rizeli Sedat Peker'in abisi Vedat Peker, maç için gerekli girişimlere başlıyor. O dönem Rizespor'un futbol şube sorumlusu olan Peker, kendisine "Başkanım" diyerek hitap eden ve kayıtlara 'X Bay' olarak geçen kişiye "canlı para getirmesini ve elinden geleni yapacağını" söylüyor.

10 Mayıs 2004 (Saat: 13.15)
...
VP: Şimdi prim de yollanacak herkese.
X: Göndeririz ya!
VP: Bursaspor, Beşiktaş'a prim yollayacak.
...
X: Başkanım sana geleceğim, beni reise götüreceksin.
VP: Gel. Ama reis yok, problem var biliyorsun. Telefonla elimizden geleni yaparız.
X: İnşallah! Onun selamı yeter.
VP: Hayır! Prim yolluyorlar.
X: Baba yolluyorlar da! Sergen'i çağıracaksın, iş bitecek da! Sergen bizim evladımız değil mi? Gerçi ha reis, ha sen fark etmez. Baba yanına geleceğim.
VP: Para al gel, para! Anladın mı? İsteyene prim falan yollamayın, para getirin. Prim var! Söylemiştim sana, anlıyorsun değil mi? Canlı para getir. Sorumlusu benim paranın.
X: Canlı olmaz da, tamam hallederiz.

Çok koşan Sinan'a küfür!

"Gereğinden fazla koşan" Sinan'a öfkelenen Vedat Peker, kimliği açıklanmayan bir kişiyle şunları konuşuyor:

15 Mayıs 2004 (Saat: 19.33)
VP: 11 numara Sinan var ya!
X: Abi, o özellikle koştu, abi biraz koşması lazımdı.
VP: Yok yok, .... çocuğu gol atmak için oynadı.
X: Yok abi! Sergen konuşmuş şimdi abi. Yemin ediyor öyle bir şey yok.
VP: Sergen mi diyor?
X: Evet.
VP: Ne dedin Sergen'e? .... edecek Vedat abin dedin mi?
X: Evet abi. Hiç koşmasak olmaz!
VP: Tamam onu da kaybetmeyelim! Hepsine teşekkür et, Sergen'le konuş. Hepsiyle konuş, hepsine teşekkür et.
X: Konuşacağım tabii abi!
VP: Uçakta beraber olacağım zaten hepsiyle ya!

Kafanı takma

Rizespor Futbol Şube Sorumlusu Peker, maç günü 0543 334 34.. numaralı hattı arıyor. Dosyada hattın sahibi belirtilmiyor. Aldığımız bilgilere göre, numara o tarihte Sergen'e aitti.

15 Mayıs 2004 (Saat 12.37)
VP: Sen oynamayacakmışsın, haberin olsun!
X: Tamam abi. Merak etme abi.
VP: Aman gözünün yağını ... seyirci var ya! Var ya kalbim durmaya başladı ya!
X: Yok be, bir şey olmaz ya. Sen kafanı takma.

'Reis olmasa bu takım küme düşmüştü'

Sedat Peker'e yakın isimlerden Yaşar Durmuşoğlu'nun, maç akşamı Hasan isimli kişiyle yaptığı telefon konuşması, Rize'de yaşananların özeti gibi.

15 Mayıs 2004 (Saat:22.29)
YD: Baba böyle bir stres olmaz! Hiç oynamadılar abi, kaleye gidemiyorlar! Hakem bir penaltı verdi de, kurtardı bizi be. Ya reis olmasa, bu takım küme düşmüştü Hasan!
H: Bir de pankart asmış, "Vedat Peker seninle gurur duyuyoruz" diye! Onu yazanı ...! Ulan bunun neresinden gurur duyuyorsunuz!
YD: Vedat Peker diye bağırdılar desem, reis bunu...
...
H: İyi ki sen kapışmadın onunla!
YD: Benimle nasıl kapışacak? Görevli geldim buraya! .... onu vallahi billahi burada!
H: Beni makaraya saracaktı, gelmemem iyi oldu değil mi?
YD: Vallahi iyi oldu! Ama millet var ya, fino gibiydi be abi! Böyle süt dökmüş kedi gibi! "Kesin düştük" diyordu ya, bunu bir gördüler abi! Ama o Beşiktaşlı çocuklar var ya! Helal olsun! Ya o Serdar var ya! Seyrettin mi maçı?
H: Seyrettim seyrettim...
YD: Hasan, bu Rize takımı Fener'i nasıl yenmiş abi ya?
....
H: Bursa yendi, Akçaabat yendi, İstanbul yendi!
YD: Ya berabere kalsak var ya kesin düşüyor takım! Ulan bu reis var ya, büyük adam ya! Yok abi, reis olmasa vallahi gelmezdim. Takım harbi düşüyordu... Beşiktaş'a prim yollamış Bursa, çocuklar kabul etmemiş... O Serdar, Emre falan var ya! Ah be abi! Öyle bir şey olsa, kesin sahaya atlayacaktım.
H: Ya Tümer var ya Tümer! Tümer'le telefonda konuştum. "Biz ..... bayıltırdık" diyor.
YD: 5 yaparlardı bizi 5, 5!
H: "Fenerbahçe'nin karşında bizim için oynadılar. Bizim için çalışan takımı kümeye göndermemiz ayıp olur" dedi.
YD: O çocuklar, bizim evlatlar var ya! Onlardan Allah razı olsun, babaya da söyledim... Çocuklar bizi koridorda gördüler, hepsinin gözleri parlıyordu ya!

Lucescu ne dedi?

Lucescu, geçen günlerde Vatan gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Özellikle kariyerinin sonuna gelmiş oyuncularım resmen bana ve takıma ihanet ettiler. Başta Zago, Cordoba ve Ronaldo olmak üzere yabancılar iyice kenara çekildiler. Ama yöneticilere söylemiştim. Onlara kariyerinin sonuna gelmiş, para için oynayan futbolcuların, her şeyi deneyebileceğini anlatmıştım. Buna rağmen Beşiktaş yönetimi onların parasını vermedi. Onlara yol açtı. Boşluk bıraktı. Konya maçından sonra Cordoba'yı kenara çekip 'Maç sattın mı?' diye sordular... Geriye dönüp baktığımda, şüphelerimin yerine oturduğunu görüyorum. Şimdi kendime kızıyorum. Çünkü o zaman kötü adam ben olmuştum. Türkiye'deki sisteme karşı mücadele etmek çok zor."

__________________________________

(30.05.1993) ankaragücü 0-8 galatasaray tarihi maç
işte şikenin babası, galatasarayı şampiyon eden karşılaşma :)

kaleciye bakarmısın nasıl goller yiyor öyle :D bide kaleci değişiyor aynı güzel golleri diğer kalecide yiyor. :D

[video=youtube;y4EzMPlD0T4]http://www.youtube.com/watch?v=y4EzMPlD0T4[/video]
 

Bilgili99

Profesör
Katılım
26 Nisan 2011
Mesajlar
2,108
Reaksiyon puanı
252
Puanları
243
bütün pislikler ortaya çıksın herkes cezasınıçeksin ama acaba diğer takımların da kötü olması Feneri sütten çıkma ak kaşık mı yapıyor onu anlamadım.
 

YellowRed

Rektör
Katılım
2 Ekim 2008
Mesajlar
13,574
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
anlaşılan fenerli arkadaşlar artık şike yaptıklarını kabullenmişler. rakiplerini de yanlarına götürmenin derdinleler. :D
 

emrebilge

Asistan
Katılım
7 Ağustos 2008
Mesajlar
170
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
İşleri güçleri fi tarihindeki 8 0 lık maç sen önce bu sezon oynadığın konya,buca,ankara,karabük,eskişehir,sivas maçları yetmez se trabzon sivas maçı , menejerlik sınavı, askeri ihaleler, lig tv den adam kovdurma, ibrahim akının hoca ya danştığı para v.s. bahset bakalım. Galatasaray bir iş yaparsa ispatlansın o da çeksin cezasını adam gibi olsun lig avrupada baharı görelim bunu diyebilen fb li arkadaşlara teşekkürler olsun.
 

1907

Profesör
Katılım
4 Temmuz 2011
Mesajlar
2,463
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Aykut Kocaman'ın konuşmasını çarpıtıyorlar.

1-) Suçlu varsa cezasını çeksin dedi.Suçlular demedi...

2-) Türk futbolu çamurluk cümlesini açıklık getirdi.Ve düzensiz dedi.Tamamen yıkılıp yeniden inşa edilmeli dedi.

Basın her zamanki gibi çarpıttı...

---------- Post added at 15:56 ---------- Previous post was at 15:55 ----------

Aziz Yıldırım gelsin hepsinin ayarını alacak :D
 

Mai Nai

Guru
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,627
Reaksiyon puanı
157
Puanları
243
O değilde Fener ligden düşerse hangi futbolcuları takımda kalacak hangileri ayrılacak acaba:D Seri davranmak lazım:D
 

1907

Profesör
Katılım
4 Temmuz 2011
Mesajlar
2,463
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
23 yaş sınırı var ama kaldırılır.

Alex,Gökhan,Volkan,Serdar ,Emenike,Sezer,Uğur kalır...


Ayrıyeten Aykut Kocaman kimseye yalvarmadı.Bildiğin Cüneyt Tanman dışındakiler sen bu işten anlmıyorsun dedi.Gidip okursanız internetten bir bölümünü böyle anlarsınız tabi...

---------- Post added at 16:05 ---------- Previous post was at 16:01 ----------

Aykut Kocaman kesinlikle haklı Sivas maçında Volkan Korcan'dan beterdi...

Başbakan kongre üyesiymiş...

---------- Post added at 16:05 ---------- Previous post was at 16:05 ----------

http://video.haberturk.com/spor/video/basbakandan-sike-yorumu/52021

 

whitedragon

Doçent
Katılım
8 Ekim 2010
Mesajlar
661
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
Emniyet açıklama yapmış süper lig ve bank Asya liginde 19 maçta şike teşvik var 8 ruhsatsız tabanca ele geçirilmiş..NTV altyazı
 

ATmaCA53

Profesör
Katılım
21 Nisan 2009
Mesajlar
3,993
Reaksiyon puanı
35
Puanları
0
çekecek tabi cezasını yavaş yavaş yavaş yavaş. :D

İşleri güçleri fi tarihindeki 8 0 lık maç sen önce bu sezon oynadığın konya,buca,ankara,karabük,eskişehir,sivas maçları yetmez se trabzon sivas maçı , menejerlik sınavı, askeri ihaleler, lig tv den adam kovdurma, ibrahim akının hoca ya danştığı para v.s. bahset bakalım. Galatasaray bir iş yaparsa ispatlansın o da çeksin cezasını adam gibi olsun lig avrupada baharı görelim bunu diyebilen fb li arkadaşlara teşekkürler olsun.


benden bahsediyorsan ben öyle bir şey kabullenmedim aslahada kabullenmem ama diğer arkadaşlarümitlerini kesmiş ise ben ona bir şey diyemem
önceki mesajları oku istersen. :D
 

sonmodel06

Profesör
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
1,194
Reaksiyon puanı
4
Puanları
218
Şike soruşturmasıyla ilgili emniyetten açıklama: "Süper Lig ve Bank Asya'da 19 maçta şike ve teşvik suçu işlendi"

LigTV

 

Mai Nai

Guru
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,627
Reaksiyon puanı
157
Puanları
243
Ortalık fena karışacak, off off..
 

1907

Profesör
Katılım
4 Temmuz 2011
Mesajlar
2,463
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Ümidim yoktu önceden de aklıma Türkiye'nin nasıl bir ülke olduğunu getirdim aziz baba kesin çıkar diyorum(ya çıkmazsa :D anlatım bozukluğu)
 

clients

Müdavim
Müdavim
Katılım
25 Ağustos 2010
Mesajlar
3,082
Reaksiyon puanı
36
Puanları
228
Emniyet'ten flaş şike açıklaması
Emniyet Genel Müdürlüğü Süper Lig ve Bank Asya'daki 19 maçta şike ve teşvik primi verildiğini açıkladı ...

Emniyetten yapılan açıklamada, menajerlik sınav sorularının çalınıp satıldığı da açıklandı. Emniyet ayrıca, operasyonda 8 ruhsatsız silah ele geçirildiğini duyurdu.

Kaynak
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
Şimdi icraat zamanı...
 

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Katılım
14 Ağustos 2008
Mesajlar
12,240
Reaksiyon puanı
104
Puanları
3,243
bu 19 maçın içinde fenerde varsa hapı yuttu :(
 

arsenik

Müdavim
Müdavim
Katılım
8 Ağustos 2009
Mesajlar
11,355
Reaksiyon puanı
242
Puanları
243
nereye el atılsa altından birşeyler çıkıyor daha neler göreceğiz bakalım
 

Mai Nai

Guru
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,627
Reaksiyon puanı
157
Puanları
243
Ntvsporda Aziz Yıldırımın pazar sabahı evine yapılan opresyon görüntüleri var.
 
Üst