Sigarayı Bırak Hediyeyi Kap!

cobra11

Müdavim
Müdavim
Katılım
28 Haziran 2009
Mesajlar
4,659
Reaksiyon puanı
16
Puanları
218
Gençlere sigarasız hayatı özendirmek ve sigaranın zararlarına karşı farkındalık oluşturmak için şimdiye kadar yapılanlar içinde muhtemel en orijinal kampanya gerçekleştiriliyor. 1 Mart’ta başlayacak “Dumansız Kampüs” projesiyle üniversitelerde sigarayı bırakan gençler, yurtdışında dil eğitimi, iphone, ipad ve araba kazanabilecek.
Yüksek Öğretim Kurulu ile Ulusal Öğrenci Konseyi’nin hayata geçirdiği proje, üniversitelerdeki öğrenci konseyi başkanları vasıtasıyla gerçekleştirilecek. Katılmak isteyen öğrencilere sigarayı bırakma sözleşmesi ve sigara sakınma sözleşmesi imzalatılacak. Kampanyaya katılanlar ücretsiz diş muayenesi de yaptırabilecek. Öğrenciler, Sigara Bırakma Merkezlerine yönlendirilecek.
Sigara İçen Giremez konserleri
Kampanyanın bir ayağını da üniversitelerin en renkli ve vazgeçilmez etkinliklerinden olan konserler oluşturuyor. Kampanya kapsamında bahar şenlikleri esnasında gerçekleştirilecek “Sigara İçen Giremez” konserlerine öğrenciler, bilet yerine sigara ve çakmaklarını kapıdaki kutulara bırakarak girebilecek.
Ayrıca öğrencilere ulaşmak için öğrencilerin en sık takip ettiği yerler yani vize ve final çalışma notlarıyla Penguen, Uykusuz, Leman gibi dergiler kullanılacak.
Kampanya, Dünya Tütünsüz Günü olan 31 Mayıs 2011 tarihine kadar devam edecek. Projenin sosyal paydaşları arasında YÖK, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Sigarayla Savaş Derneği, belediye ve valilikler, sanayi ve ticaret odaları, medya, Dünya Sağlık Örgütü, Yeşilay yer alıyor.


http://buyuyenturkiye.com/haber/sigarayi_birak_hediyeyi_kap
 

Silence

Müdavim
Müdavim
Katılım
29 Nisan 2009
Mesajlar
7,786
Reaksiyon puanı
49
Puanları
228
vay anasını be ne sigaraymış !!!
Türkiyenin en sabit gündem maddesi . Petrolü ucuzlatmak içinde şu kadar çabalasalar ya !!!
 

cobra11

Müdavim
Müdavim
Katılım
28 Haziran 2009
Mesajlar
4,659
Reaksiyon puanı
16
Puanları
218
petrolü ucuzlatmak devletin elinde ama sigarayı bırakmak bireylere kalmış burda sadece teşvik var zaten :)
 

Erdem-FB

Dekan
Katılım
25 Ağustos 2009
Mesajlar
5,745
Reaksiyon puanı
28
Puanları
218
Nefret ettiğim sigarayı herkezin bırakmasını çok istiyorum :)
 
Üst