Sigara ömürden sekiz sene çalıyor

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Sigara bağımlılarının, içmeyenlere göre vasat 8 sene daha az yaşadığı tespit edildi.
sigara-omurden-sekiz-sene-caliyor.jpg

Belçika Kamu Sağlığı Bilim Enstitüsü'nde görevli Herman Van Oyen tarafından yapılan araştırmada, sigara içen kadınların içmeyenlere oranla vasat 8 sene 2 ay, erkeklerin ise 7 sene 10 ay daha az yaşadığı gözlemlendi.
Sigarayı bırakmış kişilerin içmeyenlere göre hayatlarından 2 buçuk seneyi kaybettikleri sonucu çıkan araştırmada, sigara içenlerin hayat kalitesinin de mühim ölçüde düştüğü görüldü.
Araştırmanın yayımlandığı Le Parisien gazetesine konuşan madde bağımlılığı uzmanı Dr. Muriel Anguenot-Fiol, yürek yetersizliğine ve beyin damarlarında problemlere ne sebepten olan sigaranın, adamı yaşlılıkta birçok işi yapamaz hâle getirdiğine dikkat çekti.

Aktif Medya

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
korkunun ecele faydası yok sonunu düşünen kahraman olamaz .

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ne 8 senesi yalan bunlar en az 15 20 sene yiyor sigara adamın ömrünü yemesede bi yerlerini kaybediyorsun illa kol bacak. Beslenmene uykuna hayat düzenine stresine falanda dikkat edersen 90 100 sene yaşarsın zaten. İnsan 180 sene yaşayabilecek şekilde yaratışmış. Tabi ilk insanlar iri ve güçlüydü teknoloji ve gıda terörü bizi bu hallere getirdi. Sigara içmek çok saçma ve basit birşeydir. Kimsenin bu basitliğe düşmesine gerek. Bunları söylüyorum ama biliyorum kolay değil eroini bırakıp sigarayı bırakamayan adam tanıyorum oturduğum mahallede

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
bırakmaya çalışıyorum velhasıl bırakamaz isem, sonucu yazarım dostlar. :mrgreen:

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Bizim aile komple içer ve nefret ederim asla içerde içemezler balkonda içerler ama azıcık rüzgar çıksın bütün o pis konu içeriye doluyor içmeyen bir kişiye inanılmaz pis kokuyor nefret ediyorum sigarandan.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ama nargileye bayılırım üstüme tanımam bir duman çıkartırım dillere destan, sevmemin sebebi kokusu güzel bide keyifli :)

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Bu araştırma sonuçlarına hiç inancım yok gerçeği yansıtmıyor, sigara sadece cebe zarar birde içmeyenlere eziyet veriyor bana verdiği gibi

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Dedem sigara icmekten dolayi damarlari tikandi, kangren oldu ve ayagini kaybetti. Kangren tekrarladi ve yasamini yitirdi. Sigara ve nargile ölümdür. Dunya'nin diger bir ucundan getirttigim Dominik ve cuba purolarini icen ben bile tütünün her turlusunu bir anda biraktim. Saglik gibisi yok.

TbontbLethe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
sigara içilene yapılan 2. sınıf insan muamelesine dayanamıyorum .
sigara içmiyorsanız içmeyin
bizim içmememiz için baskı uygulamayın
ölücek olan bensem sizene

her gece her gece televizyonda sigara içen insan ciğeri görmek zorundamıyız
psikolojik işkencedir bunun adı

kamu spotuymuş pehh :hammer:

edit : ben balıkesirliyim dedemin babası osman dede 109 yaşında öldü evin arka bahçesinde tütün yetiştirir keser sarar içerdi . kalıba koysan benim gibi 10 tane adam eder
195 boyunda izbandut gibiydi . sigara çarşafı bulamazsa bulvar gazetesine sarar içerdi . 109 yaşında sigaradan değil . motor arabasından düşüp te öldü . beyin meyin dağıldı hep .
sabah kahvaltısında yarım köy ekmeği yerdi
ne şeker gördü ne kolestrol

insanlar ölüyo kanser oluyo ama sigaradan değil gdo dan kimyasaldan .
sigara organiktir efenim :yes:

edit 2 : bana ilk çakmağımı ( bilenler bilir muhtar çakmağı derler zamanın zipposu ) almıştı altın kaplama . madem cigara iççen al bununla iç havan olsun torunum dediydi

edit 3 : osman dedenin oğlu naci dedem . hayatında sigara içmemiş imam sabah 4 te kalkar 1940 doğumlu şeker kolestrol tansiyon kalp damar varis ne ararsan var yürüyen hastalık gibi . menüsküs bile oldu

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Bencede 8 sene değilde en az 15 20 sene götürüyor gibi..

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
sigara içilene yapılan 2. sınıf insan muamelesine dayanamıyorum .
sigara içmiyorsanız içmeyin
bizim içmememiz için baskı uygulamayın
ölücek olan bensem sizene

her gece her gece televizyonda sigara içen insan ciğeri görmek zorundamıyız
psikolojik işkencedir bunun adı

kamu spotuymuş pehh :hammer:

edit : ben balıkesirliyim dedemin babası osman dede 109 yaşında öldü evin arka bahçesinde tütün yetiştirir keser sarar içerdi . kalıba koysan benim gibi 10 tane adam eder
195 boyunda izbandut gibiydi . sigara çarşafı bulamazsa bulvar gazetesine sarar içerdi . 109 yaşında sigaradan değil . motor arabasından düşüp te öldü . beyin meyin dağıldı hep .
sabah kahvaltısında yarım köy ekmeği yerdi
ne şeker gördü ne kolestrol

insanlar ölüyo kanser oluyo ama sigaradan değil gdo dan kimyasaldan .
sigara organiktir efenim :yes:

edit 2 : bana ilk çakmağımı ( bilenler bilir muhtar çakmağı derler zamanın zipposu ) almıştı altın kaplama . madem cigara iççen al bununla iç havan olsun torunum dediydi
Sigara dolayli yoldan oldurur. Hastaliga zemin hazirlar. Dedenin bagisiklik sistemi ile butun insanlarin bagisiklik sistemi ayni mi, degil. Sen sigara icmeye devam et. Bazen tv'de bu konu hakkinda insanlarla roportaj yapiyorlar. Muhabir vatandasa sigarayi neden iciyorsun diyor. Vatandas da zararli oldugunu biliyorum ama birakamiyorum diyor. Birader sen bunu bile diyemiyorsun. Sana sozum yok ama dogrulari carpitma bari. Forumda bir cok ortaokul ve lise caginda insan var. Yanlis ornek olmasan cok iyi olur.

TbontbLethe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Sigara dolayli yoldan oldurur. Hastaliga zemin hazirlar. Dedenin bagisiklik sistemi ile butun insanlarin bagisiklik sistemi ayni mi, degil. Sen sigara icmeye devam et. Bazen tv'de bu konu hakkinda insanlarla roportaj yapiyorlar. Muhabir vatandasa sigarayi neden iciyorsun diyor. Vatandas da zararli oldugunu biliyorum ama birakamiyorum diyor. Birader sen bunu bile diyemiyorsun. Sana sozum yok ama dogrulari carpitma bari. Forumda bir cok ortaokul ve lise caginda insan var. Yanlis ornek olmasan cok iyi olur.

günümüzde herşey hastalığa zemin hazırlıyor
bebek mamasından armuta kadar herşeyde kimyasal var
eskiden süpermarket işindeydim her 2 3 günde bir toplama emri gelirdi
sağlık bakanlığından yada bizim kendi labratuarımızdan
ee şimdiye kadar satılanlar ne olucak
insanların genlerini bozdukları için bağışıklık sistemleri aynı değil
şimdi herkes obez herkes hasta
ben sigarayı sevdiğim için içiyorum bırakmayada niyetim yok
kimseden özenipte başlamadım .
100 liraya 5 kavanoz bal + çift hatlı cep telefonu satıldığı sürece
biz daha çok kanser çok kangren oluruz

sigarayı günah keçisi yapmayalım lütfen :flowers:

zamanında pul biber kanser yapıyor diye almanya bizden biber alımını durdurdu. bütün aktarlar ayaklandı kepçeyle isot yediler aha bak bize bişi olmiiii diye
radrasyonlu çay cilde iyi gelir diye fondip yapan var açmayalım eski konuları
karadeniz bölgesinde sigara içen içmeyen tiroid kanseri oranlarını biliyoruz :hammer: