Soru Sicilimize işlenen şey başka ülkede karşımıza çıkar mı?

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,807
Mesala lisede uzaklaştırma aldık, okul bitti ve yurtdışında bir işe girerken karşımıza çıkar mı? Bu sicilden dolayı yurtdışında işe girememe imkanı var mı?

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
Mesala lisede uzaklaştırma aldık, okul bitti ve yurtdışında bir işe girerken karşımıza çıkar mı? Bu sicilden dolayı yurtdışında işe girememe imkanı var mı?
Bence çıkma ihtimali var. Sonuçta kimliğine yazılıyor sonra pasaportuna geçiyor.

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,807
Bence çıkma ihtimali var. Sonuçta kimliğine yazılıyor sonra pasaportuna geçiyor.
Bence sicil muhabbeti çok saçma, madem reşit yaşta değiliz madem kendi irademiz yok o zaman neden hayatımızı etkileyen bir ceza alıyoruz? Hani irademiz yoktu? Reşit yaşta değilken herhangi bir şeyin sicile işlenmemesi lazım bence.

hakancalis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
953
Öğretmenler genelde sicile işlememesi için elinden geleni yapar bildiğim kadarı ile bir suç işlediğinde disiplin kurulundaki öğretmenler ne yapacağını ve siciline işleyip işlememesini kararlaştırıyor sonuca göre siciline işliyor eğer öyle bir durum varsa e-devletten öğrenebilirsin diye düşünüyorum.İlerde vize almakta felan zorlanabilirsin.

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,807
Öğretmenler genelde sicile işlememesi için elinden geleni yapar bildiğim kadarı ile bir suç işlediğinde disiplin kurulundaki öğretmenler ne yapacağını ve siciline işleyip işlememesini kararlaştırıyor sonuca göre siciline işliyor eğer öyle bir durum varsa e-devletten öğrenebilirsin diye düşünüyorum.İlerde vize almakta felan zorlanabilirsin.
Eğer dediğiniz gibiyse bir gün disipline gidersem oradaki öğretmenlerle konuşacağım sicilime işlenmemesi için :D

Reaksiyon puanı
1,766
Aga reşit değilsin de beyinsiz de değilsin 6 yaşında ki çocuktan bahsetmiyoruz :D

Zaten bir çocuğun siciline kötü birşey geçmesi çok zor gerek polis olsun gerek öğretmenler olsun sicile kayıt olmasın diye ellerinden geleni yapar ama buna rağmen siciline suç yazdırtan bir çocuk varsa onu dibine kadar hak etmiştir :)

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
Eğer dediğiniz gibiyse bir gün disipline gidersem oradaki öğretmenlerle konuşacağım sicilime işlenmemesi için :D
eğer çok fazla yaptıysanız ve öğretmenlerle aranız kötüyse pek kolay değil. Ayrıca disiplin cezası aldığınızda direk sicile geçiyor diye biliyorum. Yani cezayı alıp sicile geçme veya geçmemesi gibi bir durum yok. Ya ceza alırsın yada almazsın.

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,807
Aga reşit değilsin de beyinsiz de değilsin 6 yaşında ki çocuktan bahsetmiyoruz :D

Zaten bir çocuğun siciline kötü birşey geçmesi çok zor gerek polis olsun gerek öğretmenler olsun sicile kayıt olmasın diye ellerinden geleni yapar ama buna rağmen siciline suç yazdırtan bir çocuk varsa onu dibine kadar hak etmiştir :)
İşte aklımı kullanabiliyorum fakat reşit olmadığım için iradem yok sayılıyor. Bende diyorum irademiz yoksa ceza almamalıyız. Bir de eğer öğretmen kıl biriyse sicile işlenmesini sağlayabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

eğer çok fazla yaptıysanız ve öğretmenlerle aranız kötüyse pek kolay değil. Ayrıca disiplin cezası aldığınızda direk sicile geçiyor diye biliyorum. Yani cezayı alıp sicile geçme veya geçmemesi gibi bir durum yok. Ya ceza alırsın yada almazsın.
Öğretmenlerle tam olarak bir sıkıntı yaşamadım fakat genel olarak bana laf ettiklerinde susmadığım için bana gıcık oluyorlar. Hiç disipline gitmedim fakat gidersem bana çirkeflik yapılmasından korkuyorum.
(Susmadığım derken aileme şikayet edip konuşturtmak vs. bana haksızlık yapılınca yapabileceğim tek şey olan aileme anlatıp bir şeyler yaptırtmak :D)

hakancalis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
953
Şimdi baktım kınama ve uyarılar kesinlikle sicile işlemiyor ancak olurda uzaklaştırma alırsanız lise sonunda kurul toplanıp karar veriyormuş eğer silinsin denilirse siliniyor yoksa da sicile uzaklaştırma cezası olarak işleniyor ve GBT'ye bakıldığında çıkıyormuş.