Sıcaklık ölçme sensörü hk

hakan_uu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar,
Benim bir proje ödevim var.Daha önce pic programlama vs. görmedik ama işte üniversite hocasına artistlik olmuyo :)

Odadaki sıcaklıgı ısı sensörüyle ölçüp bilgisayarda elde etmek istiyorum.Bunuda web sitesinde göstericekmişim.
Benim sizden istediğimse aşağıdaki soruların cevapları :
1)Bu olayların olması için hangi malzemelerin alınması gerekir ? ayrıntılı olarak.Ve maliyetleri nedir?
2)Pic programlama yerine bunu c# ile yapabilirmiyim.Çünkü websitesindede göstereceğim için benim için çok iyi olurdu.
3)Sıcaklığı bilgisayar göndermek için seri portmu kullanılıyor bende laptop var :)

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Sıcaklık ölçme sensörü, diğer elemanlar gibi, etrafındaki sıcaklığa göre direncini arttıran ya da azaltan bir elemandır. Bu direncin anlık ölçümü ile sıcaklık ölçümü yapılıyor. Piyasada hazır sensör düzenekleri de mevcut bildiğim kadarıyla, belli aralıklarla ölçüm yapan. Bu konuda çok güzel kitaplar vardı eskiden. Şimdi basılmıyorlar.

hakan_uu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bir dökümann buldum sağolsunlar tam benim istediğimi yapmışlar :) ama kafama takılan tek yer devre için kart mı hazırlanması gerekiyormuş öyle bişey onu nasıl yapcam bilemiyorum :)

regena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
sıcaklık sensörünü hazırlaman fazla sorun olmaz hobi devreleriyle bile halledebilirsin fakat devrenin çıkışında bilgisayara okutabilicegin bir dijital çıkış vermesi işi biraz zor hazrır devrelerde pıc kullanıldıgını pek sanmıyorum
pıc konusun da deneyimli birinden yardım alsan daha iyi olur

kart işi fazla zor degil eger yapamam diyorsan bi elektronikçiye vericeksin o halleder pıc de kartda onun işi çünkü

hakan_uu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
@regena : ozaman ben yarın kadıköye gidiyorum bu işi hallediyorum :) saolsın cevap için

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
50 TL nin altında imal etmen mümkün.
Bir adet PIC mikrodenetleyici ve bunun çalışması için yan elemanları (direnç, kondansatör, kristal vs.)
Bağlantı USB mi Seri Port mu olacak. Ona göre bağlantıyı destekleyen mikrodenetleyici seçmen gerekli. USB>Seri dönüştürücü aparat 10-15 TL ye bulman mümkün.
Sıcaklık ölçümü için DS18B20 veya benzer bir sıcaklık sensörü.
Mikrodenetleyici programını ayrı, PC programını ayrı yazacağın için PC de istediğin programı kullanabilirsin.
Proteusun örnek dosyaları dahil internette istediğin olayla alakalı bolca örnek ve döküman var.