Üst düzey devlet görevlisi, ünlü veya tanınan birisi değilsen çok fazla umursamamak en mantıkısı.Arkadaşlar ben siber güvenliğimi çok önemseyen bi insanımdır. Ve ufak bir sorun olunca o sorun acaba büyürmü diye korkmaya başlıyorum. Sizce bu kadar kafama takmam biraz aptalcamı?
Sosyal medya hesaplarımın ve Gmail hesabımın.Siber güvenliğinizi bu kadar dert edinmenize sebep olan şey nedir peki?
Örnek olarak söylüyorum; firma verilerinizin birileri tarafından ele geçirilmesi mi? Yoksa banka hesabınızı ele geçirmeleri mi? Yoksa forum, sosyal medya vs şifreleriniz gibi verilerin ele geçirilmesi mi? Bu bağlamda daha açıklayıcı olursanız daha çok yardım edebilir üye arkadaşalar.
https://forum.shiftdelete.net/konul...-onlemlerini-aliyorsunuz.707508/#post-5547935
Bu başlığa da göz atabilir ve kendi önlemlerinizi yazabilirsiniz.
Sosyal medya hesaplarımın ve Gmail hesabımın.
Biraz şüpheci & sorgulayıcı olmakta, tedbirli davranmakta fayda var tabii. Aşırı paranoya ve korku içinde olmak, sağlığına zarar. Hiçbir şeye güven duymamak zamanla kendine olan güvenini de zedeler. Korkunu büyütmek, sorununu çözmez, korku bilginin önüne geçerek yanlış kararlar almana da neden olabilir. Korkunu küçültecek olan yine sensin. Araştır, öğren. Sörf yaptığın sitelere, tıkladığın linklere, indirdin dosyalara da dikkat et, derim.Arkadaşlar ben siber güvenliğimi çok önemseyen bi insanımdır. Ve ufak bir sorun olunca o sorun acaba büyürmü diye korkmaya başlıyorum. Sizce bu kadar kafama takmam biraz aptalcamı?
Bi keresinde zaten korkum yüzünden Gmail şifremi çok hatırlanmaz bi hale getirmiştim. Sonra şifreyi unuttum. Tabi kurtardım Google sağ olsunBiraz şüpheci & sorgulayıcı olmakta, tedbirli davranmakta fayda var tabii. Aşırı paranoya ve korku içinde olmak, sağlığına zarar. Hiçbir şeye güven duymamak zamanla kendine olan güvenini de zedeler. Korkunu büyütmek, sorununu çözmez, korku bilginin önüne geçerek yanlış kararlar almana da neden olabilir. Korkunu küçültecek olan yine sensin. Araştır, öğren. Sörf yaptığın sitelere, tıkladığın linklere, indirdin dosyalara da dikkat et, derim.![]()
Bi yere, tarih bilgisi ile not alabilirsin veya şifreli bir şekilde (sadece senin anlayacağın şekilde) yazabilirsin. Çok fazla hesap bilgisi varsa, bunlar akılda kalıcı olmayabilir, unutulabilir.Bi keresinde zaten korkum yüzünden Gmail şifremi çok hatırlanmaz bi hale getirmiştim. Sonra şifreyi unuttum. Tabi kurtardım Google sağ olsun
bende sizin gibiyim.çok takıyorum bu tip şeyleri.dikkat ediyorum indirdiğim bir uygulamaya direk virüs taraması yapıyorum korsan kullanmıyorum.düzenli olarak tam tarama yapıyorum.şu ana kadar bilgisayarıma nerdeyse hiç virüs girmedi.sadece 4. sınıfta eski bilgisayarıma gta sa ve minecraft indireceğim diye virüs bulaştırmıştım.sonra zaten formatladım ve oyunlarıda dayımın bilgisayarından kendi bilgisayarıma kopyaladım.şuanda oyunda oynamadığımdan virüs bulaştırma olasılığım nerdeyse yok.ve unutmadan oyun hilesiydi falandı filandı sakın bulaşma onlardada bolca virüs var.Arkadaşlar ben siber güvenliğimi çok önemseyen bi insanımdır. Ve ufak bir sorun olunca o sorun acaba büyürmü diye korkmaya başlıyorum. Sizce bu kadar kafama takmam biraz aptalcamı?