Rehber Shoutcast internet radyosu nasıl kurulur?

birfiratsadece

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar internette bu konu ile alakalı pek öğretici ve güncel kaynak bulamadım ve bugün size en güncel basit ve minimum maliyet ile nasıl kendi internet radyonuzu kuracağınızı anlatacağım.

Öncelikle yayınlarımızı gerçekleştirmek ve dinleyicilere ulaştırmak için sanal sunucu edinmemiz gerekecek eğer sanal sunucu almak istemiyorsanız veya sadece denemek için amatör olarak yayın yapacaksanız kişisel bilgisayarınızı da kullanabilirsiniz.

Sunucu Gereksinimleri;
Başlangıç için 2 Çekirdek 2 GB RAM 25 GB Depolamaya sahip sunucu alabilirsiniz fazlasıyla işinizi görecektir. Eğer kitle edinip devam edecekseniz biraz üstünü tercih ediniz.

Kullanacağımız Programlar;
Yayınlarımızı Shoutcast ve WACUP ile gerçekleştireceğiz.
Shoutcast İndir x64 - Wacup İndirme Sayfası x64

Windows Firewall Port Açma;
Bu Video ile kolayca port açabilirsiniz.
Eğer evdeki bilgisayarınızda deneyecek iseniz modeminizden port açmanız gerekecek. Kullandığınız operatörün müşteri hizmetleri ile veya YouTube'dan modemin modeline göre açabilirsiniz.

Shoutcast kurulum ve port açma;
Aldığımız VDS sunucuya (Bu kişisel bilgisayarınızda olabilir.) Vermiş olduğum linkten Shoutcast'ı kuralım.
Kurduğumuz dizine gidip Shoutcast klasörünü bulup sc_serv. Conf dosyasını size verdiğim ayar dosyası ile değiştirin.
Conf Dosyası (Oku.txt dosyasını okumayı unutmayın.)

WACUP kurulum ve Shoutcast bağlantısı;
Vermiş olduğum link üzerinden indirdiğiniz WACUP uygulamasını kurun. Eğer tek radyo yayını yapacaksanız normal olarak kurun eğer 2 veya fazla yayın yapacaksanız Portable olanı kurun böylelikle 1'den fazla WACUP uygulamasını aynı anda kullanabilirsiniz.
Sanal Sunucularda Ses kartı olmadığı için WACUP oynatma yapamıyor yayına hazırlamak için ek ayarlar yapmamız gerekiyor ardından yayın ayarlarını yapacağız (Ekteki görselleri takip ediniz.)

adim1.png
adim2.PNG
adim3.png
adim4.png
adim5.png
adim6.png
adim7.png
islemtamam.png

İşlemler bu kadar umarım açıklayıcı şekilde anlatmışımdır. Takıldığınız bir yer olursa sormaktan çekinmeyin.
Örnek Radyo:
7/24 Sagopa & Kolera