Shiftdelete Yönetimi'nin Dikkatine. Bu konuyu silmeniz sorunu bitirmez.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Trezcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Private-B

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Sorma sinir oluyorum o herife bütün okul arsız bela diye bi apaçiyi dinliyor.

senin okul dinliomus benim sevgilim Hem dinlio hem Begeniyordu Ve beni öyle tasarlıycaktı ayrıldık Şuan Mutluyum songül Karlı var ona bakarakta hayallerimi kuruyorum

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
konuyu başından beri takip ediyorum. kaç tane yönetici mesaj yazdı. ancak en baştaki sorun halen çözülebilmiş değil.

@Trezcan nickli üyenin Junior Editörler forumunda açtığı konu "kaynak eklenmediği" sebebi ile kapatılıyor. diğer yöneticiler de kabul ediyor ki; forumun bu bölümünde böyle bir kural yok. yani moderatör "kural hatası" yapmış.

ne moderatör özür diliyor, ne onun yerine başka bir yönetici "forum adına" özür diliyor. ne de (yönetim içinde de olsa) moderatöre ceza verildiğine dair bir açıklama yapılıyor.

bu da yetmezmiş gibi sonradan @Trezcan nickli üyenin bütün konuları taranıyor. deyim yerindeyse "kirli çamaşırları" ortaya dökülüyor ve bu şekilde moderatörün hatası adeta "kamufle edilmeye" çalışılıyor.

nerden baksan elle tutulur yanı yok bu işin.

Vallaha arkadaşım ne demişler "akıl akıldan üstündür". Kaç gün oldu bende işte bunu anlatmaya çalışıyorum. Sen anlatmak istediğimi çok güzel özetlemişsin. Teşekkür ederim.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Herkes birbirinden özür dilemiş. Konu kapansın tatlıya bağlansın artık ;)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Öncelikle herkese merhaba

Görüyorumki yine bir sürü şey söylenmiş. Junior Editörler bölümü üyelerimizin kendi yazdıkları özgün içerikleri paylaşmaları için bir bölüm; her hangi bir siteden bire bir yazıları kopyalamaları için değil sanırım buraya kadar hem fikiriz

Lakin ilgili konuyu gördüğümde küçük bir arama ile bir sürü yerde olduğunu ve direk kopyala yapıştır ile forumda paylaşıldığını görmek zor değil işte buda o bölümün kurallarına aykırıydı ve alıntı yapılmışsa kaynak eklenmeliydi (yazının kendisine ait olduğuna dair hiç bir ibarede yok) ve gerekli işlem yapıp konuyu kapattım. Bunun yanlış olduğunuda düşünmüyorum ama hatalı olduğum bir nokta var.

"Çok nitelikli bir reklamcı,spameri tespit edemeyişimdir" ki buda konunun buralara kadar uzamasına sebep oldu.Bu hatamdan dolayı forumda rahatsız olan tüm arkadaşlardan özür dilerim.

Herkese iyi forumlar.
açıklama için teşekürler REDFOKS. :)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Özür falan dilenmemiş ki, metni birkaç defa okudum ve ben özür falan göremedim ortada. Halen yapılan savunuluyor. Üyelere karşı böyle bir tavır içinde olan moda ceza da yok. Olan yine aynı arkadaşa olmuş. Yazdığı mesaja cevap verecek bir şey bulunamadı tabii ki, o da silinmiş. Adalet anlayışınıza hayranım.

emrekuscu21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şuan iki saatten fazladır haksızlığa uğramış arkadaşın bütün yazılarını okuyorum. Kimse alınmasın sadece kendi görüşümü söylüyorum. Adam sonuna kadar haklı. Adminlerin polemiğe girdiğin konuda yok küfür var bilmem ne dediği şeylerin de hepsi yalan. Gayet normal bir olay, bu kadar da abartılacak bir şey olmadığı kanaatindeyim...Saygılarımla...

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,161
Özür falan dilenmemiş ki, metni birkaç defa okudum ve ben özür falan göremedim ortada. Halen yapılan savunuluyor. Üyelere karşı böyle bir tavır içinde olan moda ceza da yok. Olan yine aynı arkadaşa olmuş. Yazdığı mesaja cevap verecek bir şey bulunamadı tabii ki, o da silinmiş. Adalet anlayışınıza hayranım.

Bu mesajından sonra anlıyorum ki amacın provakatörlük yapmaktan başka bir şey değil. Görmediysen teker teker bir daha oku sayfaları.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. Derdimizi anlatamadık gitti. :)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Şimdi de provakatör olduk, bakalım daha neler göreceğiz :)

O zaman bir provakatör olarak soruyorum, süper moderatöre neden bir yaptırım uygulan(a)mıyor? Özür dilenen yeri bize gösterebilir misiniz?

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,161
Ne gibi bir yaptırım bekliyorsun?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
amacı farklı olup olayı anlamak istemeyene zorla istesende anlatamazsın hepsi bu kadar.

emrekuscu21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yaw arkadaşlar bence onu bunu bırakında olayın özüne dönün.
Adam kendi yazdığı bir makaleyi yazmış.
Kendi makalesine kaynakça (!) vermemiş.
Makalesi silinmiş.
Adam hakkını aramış.
Sonra adama sen küfür etmişssinde polemiğe girmişsinde denmiş.
Bu küfür ve polemiği ben göremedim.

Bu kadar basit bir olay nasıl bu hale geldi anlamadım. Kendimi mecliste gibi hissettim bak:)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Şimdi de provakatör olduk, bakalım daha neler göreceğiz :)

O zaman bir provakatör olarak soruyorum, süper moderatöre neden bir yaptırım uygulan(a)mıyor? Özür dilenen yeri bize gösterebilir misiniz?

napmısımda bana ceza verilecekmiş ?? reklamcının birini zamanında forumdan atmadığım içinmi??

--- Mesaj Güncellendi ---

yada senin gibi bir provakotöre fazlasıyla sabır ettiğim için mi??

Reaksiyon puanı
10,315
ilgiyle takip ettiğim bir konu... bayağı da uzamış, sanırım gereğinden fazla.
kimin haklı, kimin haksız olduğunu söyleyebilecek bir hakimlik rolüne soyunmayacağım.
şu var ki, haksızlık her iki taraf için de söz konusu gibime geldi.
zaten biri haksızlığa tevessül ettiğinde tetikleyici oluyor.
konuyu açan arkadaşın pek de masum olduğunu söyleyemem.
redfoks haksız olabilir belki ama, trezcan da sütten çıkmış ak kaşık değil.
kendi sitem var, başka bir sürü sitede yazar çizerim ama, bugüne kadar bunların hiçbirinden tek kelime olsun bahsetmedim, reklam yapmadım. hatta tavsiye siteler bölümünde dahi yazmadım böyle şeyler.
söyledim, kimseye haklı/haksız demeyeceğim diye, ama bir tarafa vururken geniş ölçekli düşünülmesi gerektiğine kaniim.
bunu yazarken, geçmişte redfoks'tan açtığım bir konuyu haksız yere kilitleyip kadük hale getirmiş olduğunu, bu yüzden çok kırgın olduğumu da ilave ederek bitireyim yazdıklarımı, yanlış anlaşılmamak için.

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
alt tarafı sanal bir dünya. Konuyu bilmiyorum ama hadi diyelim bunlar tamamen modların ego tatmin olayı. Eee? Bi yeriniz mi eksildi? Ben de onlarca forumdan yok yere atıldım ama atarlarsa atsınlar. Buradaki sanal adaletsizlikle uğraşmak yerine gerçek dünyanın adaletiyle savaşın.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
amacı farklı olup olayı anlamak istemeyene zorla istesende anlatamazsın hepsi bu kadar.
Amacımızı açık yazdık anlatamadık, şakayla karışık yazdık olmadı, veciz sözler, atasözleri kullandık gene olmadı.
En azından son kez açık olarak yazayımda amacımız ne kadar farklıymış görünüz.
istediğimiz basit (en azından benim istediğim.):

1)Konuda modların hatası olduğunu düşünüyorum. Bu sebepten hatalı modun yada sorumlu her kimse açıkça samimiyetle özür dilemesini istiyoruz.

2)Hatalı kişilerin Mod dahi olsa ceza almasını ve böylelikle gerçek adaletin sağlanmasını istiyoruz.

Notlar: "Biz"li kurdum cümleleri bencillik olmasın, konu kişiselleşmesin diye.
Lütfen konu sürekli banlanan üyenin son videosuna çekilmesin, o videoyu hiç desteklemedim; ve video sebebi ile banlanmayı haklı buluyorum. Fakat o videodan önceki süreci takip ettiğim için, o sahsın o noktaya getirilmesinde bazı modları hatalı buluyorum. Bunu da çoğu kez dile getirdim.
Farklı bir amacım yoktur. Zaten ne amacım olabilir ki önce forum yönetimini ele geçirip ardından dünyayı ele geçirecek değilim ya :)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Ne gibi bir yaptırım bekliyorsun?
Açıkça özür dilenmesini ve kendisine gerekli uyarıların yapılıp ikaz edildiğinin bildirilmesini bekliyorum. Başka ne bekleyeceğim?

Benim gibi bir provakatöre fazlasıyla sabretmiş kendisi, padişahım çok yaşa desem sorun çözülür mü acaba?

SDN'nin eski çizgisine dönmesini istiyoruz artık, üyelerle daha etkileşimli yöneticiler istiyoruz. Asarız, keseriz tarzında insanlar değil. Forumun özel mesaj özelliği var, bir sorun olduğunda ilk olarak bunun kullanılmasını istiyorum kendi adıma. Çoğu arkadaşın kendini savunma hakkı bile olmuyor, multi üyeliklerin bazılarının sebebi de bu zaten. İnsanlar haksızlığa uğradıklarını düşünüp haklarını bu şekilde yanlış bir yola girerek aramaya çalışıyor.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
alt tarafı sanal bir dünya. Buradaki sanal adaletsizlikle uğraşmak yerine gerçek dünyanın adaletiyle savaşın.
Haklısın hocam, fakat ister inan ister inanma(sizin kendi kararınızdır) ben hangi platformda olursa olsun(ister gerçek, ister sanal) gördüğüm haksızlığın(hatalı kararlarımda olmuştur) karşısında olmaya çalıştım.

Ne demiş Zat: "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır."

Yoksa kimse babamın oğlu değil burada. Elalemin derdi gelip bizi germedi yani. Kimseyle bir kavgamda yoktur, geçmişten gelen bir husumetimde.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
En azından olumlu bir adım atıldı @anti_12 nin silinen mesajı yeniden yüklendi. Bu şık hareketi yapana teşekkürler. Adam iki gündür kendini yırtıyor derdini anlatıyor. Ban üstüne ban. Güler misin, ağlar mısın? :lol:

Güncelleme:

Aha adamı gene uçurmuşlar. Gülüyorum artık sözün bittiği yerdeyiz :lol:

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Kim ne istiyor çözebilmiş değilim.

Özür isteniliyordu yapıldı. Eee başka?

Dipsiz kuyu olmuş artık.

Sanal dünyada kalp kırmaya ne hacet!

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Açıkça özür dilenmesini ve kendisine gerekli uyarıların yapılıp ikaz edildiğinin bildirilmesini bekliyorum. Başka ne bekleyeceğim?

Benim gibi bir provakatöre fazlasıyla sabretmiş kendisi, padişahım çok yaşa desem sorun çözülür mü acaba?

SDN'nin eski çizgisine dönmesini istiyoruz artık, üyelerle daha etkileşimli yöneticiler istiyoruz. Asarız, keseriz tarzında insanlar değil. Forumun özel mesaj özelliği var, bir sorun olduğunda ilk olarak bunun kullanılmasını istiyorum kendi adıma. Çoğu arkadaşın kendini savunma hakkı bile olmuyor, multi üyeliklerin bazılarının sebebi de bu zaten. İnsanlar haksızlığa uğradıklarını düşünüp haklarını bu şekilde yanlış bir yola girerek aramaya çalışıyor.

Banlanması gereken bir reklamcıya az ceza verdiğim için açıklamamı yaptım. Yazdığım mesajdada özür dilemem gereken insanlardan özrümü diledim fazlasını benden kimse beklemesin hele senin gibiler hiç beklemesin

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bence konu artık kapatılsın çok uzadı boşuna gereksiz polemiklere giriliyor, laf üstüne laf ediliyor, konu amacından çıkalı çok olduu.

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Banlanması gereken bir reklamcıya az ceza verdiğim için açıklamamı yaptım. Yazdığım mesajdada özür dilemem gereken insanlardan özrümü diledim fazlasını benden kimse beklemesin hele senin gibiler hiç beklemesin

Hani kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yoktu? @y_ates isimli üyeye önce yanlışlarınızı eleştirdiği için "provokatör" dediniz şimdi de kalkmış "senin gibiler" diyerek açık açık hakaret ediyorsunuz. Bu nasıl bir seviyedir ve hani hakarete ceza vardı? "provokatör" ve "senin gibiler" hakaret değil mi?
Bir de SDN gibi bir site de mod olmuş böyle konuşabilen biri. Anlamak mümkün değil.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Hani kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yoktu? @y_ates isimli üyeye önce yanlışlarınızı eleştirdiği için "provokatör" dediniz şimdi de kalkmış "senin gibiler" diyerek açık açık hakaret ediyorsunuz. Bu nasıl bir seviyedir ve hani hakarete ceza vardı? "provokatör" ve "senin gibiler" hakaret değil mi?
Bir de SDN gibi bir site de mod olmuş böyle konuşabilen biri. Anlamak mümkün değil.

En baştan beri yazdıklarına bak neden olduğunu anlarsın ayrıca onun derdi başka; üyeleri tehdit ettiği için aldığı cezan dolayı her fırsatta aklınca saldırıyor bizlerde insanız hepimizin bir yere kadar sabrı var.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
En baştan beri yazdıklarına bak neden olduğunu anlarsın ayrıca onun derdi başka; üyeleri tehdit ettiği için aldığı cezan dolayı her fırsatta aklınca saldırıyor bizlerde insanız hepimizin bir yere kadar sabrı var.
Defalarca söyledim ama anlamıyorsun. Ben aldığım cezadan dolayı yazmıyorum bunları, ilk kez ceza almıyorum sonuçta. Ben yapılan haksızlıklara karşıyım. O zaman da dinlemedin, şimdi de dinlemiyorsun. Ve tekrar tekrar sormama rağmen cevap da vermiyorsun. Benim adresimi isteyen mod aynı cezayı neden almadı, olayı başlatan arkadaş niye ceza almadı? Bunların cevabını veremiyorsun ve halen beni eleştiriyorsun.

Ben ne diyeyim şimdi, senin yaptığın gibi provakatörsün mü diyeyim? İnsanlara bir özel mesaj atıp sormak çok mu zor diyeyim mi, anlamadan dinlemeden peşin hüküm veriyorsun diyeyim mi?

Bu başlıkta başka arkadaşlar da aynı sıkıntılardan söz etti, en çok benim sesim çıktı diye beni hedef göstermen normal, umrumda da değil ama gerçekler ortada maalesef.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Her iki taraf da boşuna uğraşıyor şu an. Forum ortamında, bir kişinin ön yargılarını yok eden bir kişi bile görmedim şimdiye kadar. Yönetim ve üyeler arasındaki gerginlikler, konu açık kaldığı müddetçe artarak devam eder. Bu da foruma zarar verir. O kadar yararlı, sevimli paylaşımlar görülmez ama buradaki üye-yönetici atışması insanların gözüne batar. Bu yüzden [MENTION=376]pesimist[/MENTION] insiyatif kullanarak bu konuyu kapaman, hatta ortadan kaldırman en mantıklı iş olur. Evet modlar hata yapabilir ama adminlerin daha serin kanlı, kontrolcü olmaları gerekir böyle konularda.
Bı konu bir yaradır ve kapanmazsa büyür, bütün vücudu tehlikeye atar. Lütfen buna mahal vermeyin, lütfen...

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Defalarca söyledim ama anlamıyorsun. Ben aldığım cezadan dolayı yazmıyorum bunları, ilk kez ceza almıyorum sonuçta. Ben yapılan haksızlıklara karşıyım. O zaman da dinlemedin, şimdi de dinlemiyorsun. Ve tekrar tekrar sormama rağmen cevap da vermiyorsun. Benim adresimi isteyen mod aynı cezayı neden almadı, olayı başlatan arkadaş niye ceza almadı? Bunların cevabını veremiyorsun ve halen beni eleştiriyorsun.

Ben ne diyeyim şimdi, senin yaptığın gibi provakatörsün mü diyeyim? İnsanlara bir özel mesaj atıp sormak çok mu zor diyeyim mi, anlamadan dinlemeden peşin hüküm veriyorsun diyeyim mi?

Bu başlıkta başka arkadaşlar da aynı sıkıntılardan söz etti, en çok benim sesim çıktı diye beni hedef göstermen normal, umrumda da değil ama gerçekler ortada maalesef.

Gerçekleri herkes görüyor o konudada olayı kimin başlattığını cezayı kimin alması gerektiğini ve aldığını ve sonrasındada neler yaptığını her ne kadar iyi niyetli ve sabırlı yaklaştığımıda herkes gördü merak etme

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Böyle gergin ortamları hiç sevmem... Eskiden bende böyle sanal ortamlarda kavga ederdim kavganın sonundada elime hiçbişey geçmezdi... Ve de sonradan eşşek kadar olduğumu ve sanal ortamda çocuk gibi kavga etmenin bi mantığının olmadığını anladım... Sadece kendi adıma konuşuyorum...

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bazı mod arkadaşları tebrik ederim. Olayı kişiselleştirip, konuyu dağıtmayı güzel başarmışlar. Yakında konuyu da çok uzadı diye kapatır bu işin üzerine de sünger çekerler.

Doğa, hava, su ne güzel değil mi? Kuşlar ötüyor, çocuklar şen kahkahalar atıyor, dünya giderek güzelleşiyor. :)

Tebrikler...

Ne de olsa güç kimin elindeyse haklı hep o dur. Dünya tarihinin değişmez kanunu. Keşke birileri böyle olmadığını kanıtlasa.

Galileo "dünya yuvarlak dedi adamı astılar". Diyoruz işte anlayın dünya yuvarlak. Boşuna düz sanıp, başınızı kuma gömmeyin ne olur. :)

Not: Benzetme ve örneklerimden rahatsız olan varsa özür dilerim amacım kırmak değil. Bir şeyleri onarmak.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,161
Görünen o ki 2-3 kişi dışında herkes konunun boşuna uzamaması gerektiğini düşünüyor.

Ve şunu unutmayalım... Yine bu 2-3 kişi daha konunun BAŞINDAN SONUNA KADAR, en az 4-5 kere "Mod.lar konuyu birazdan kapatır şimdi" dediler... Ne hikmetse artık konu bir türlü kapanmadı.. Niye acaba? Yeterince esnek yönetim gösterdiğimizden dolayı...

Konu biz moderatörler ve diğer üyeler nezdinde tatlıya bağlanmıştır.

Verilen kararlar doğrudur, yanlışımız olduğu yerde de özrümüzü dilemişizdir... Bundan sonrası kuru gürültü.

KİLİT !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...