Shakira:Fiziksel olarak hiçte fena değilim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Amanda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Amanda

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bu röportaj Shakira'nın Esquire Dergisi'ne verdiği Kasım 2001 tarihli röpörtajıdır.Dergi koleksiyonumdan olduğu için röportajı tamamen elimle yazarak buraya aktardım.Keyifli okumalar

SARIŞIN Seksi Arap Shakira

İki yıl önceydi.Oryantal dansın en güzel örneklerini bir rock melodisiyle veriyordu.Shakira fırtınası vardı o zamanlar.Tam ''sabun köpüğüymüş'' diye düşünürken,sararmış saçları ve yeni albümü ''Laundry Service'' ile karşımızda bomba gibi çıktı.Telefonunu bulduk,aradık ve sorduk.

Darbuka ritmleri elektrogitar melodileriyle harmanlanırken Shakira'nın incecik beli tehdit edercesine bir sağa bir sola sallanıyordu.Hafızalarımızda hep o görüntüleriyle kaldı.Babası Lübnan asıllı bir ABD'li.Annesiyse Kolombiyalı.Sekiz çocuğun en sonuncusu.Böyle bir karışımın olması bize ''tabii başta yapılan hatalar sonlarda düzeltiliyor'' dedirtiyor.Yeni albümü çıkacak,nefis fotoğrafları var.Kapak yapmayı gerektirecek kadar seksi,etkileyici fotoğraflar...Sonuçta illa ki konuşulması gereken bir durumla karşı karşıyayız.Uzun uğraşlar sonucu her şey ayarlanıyor.

Şarkılardaki agresif sesinin aksine, oldukça sıcak ve sevimli sesiyle konuşmaya başlıyor.İlk soruyu bu ay çıkacak albümüyle ilgili sormak en uygunu.Cevaplıyor:''Laundry Service albümünde,geçen albümde olduğu gibi sadece doğu ve batıyı değil aynı zamanda güney ve kuzeyi de birbirine yakınlaştırmaya çalıştım.Akustik enstrümanlarla tamamen canlı olarak kaydedildi.Tam anlamıyla bir füzyon albüm oldu.Albümün ilk parçası ''Whenever,Wherever'' olacak.''

Konuyu ne yapıp edip Arjantin'e getirmek gerek.Ne de olsa Arjantin Başkanı'nın oğlu Antonio De La Rua ile beraber.Albümü dinlediğimde kulağıma sıklıkla gelen tango tınıları en güzel bahane oluyor.''Tango'dan çok yararlandım.Güney Amerikan müziğinin etkisi önceki albümde de görülüyordu ancak bu albümde daha belirgin.''Tango'dan esinlenmesinde Arjantin halkıyla haşır neşir olmasının etkisi olsa gerek diye düşünürken, Shakira düşüncelerimi okurcasına;''Ben yaşadığım çevrenin etkisine ve büyüsüne kapılan biriyim.Tango da bu büyülerden birisi oldu.Etkilenmem son derece normal.''

Shakira'ya Türkiye'de birçok hayranının olduğunu hatta bazı dergilerde en seksi Latin Kadın seçildiğini söyleyince önce seksiliğini reddetmeye çalıştı ama ısrarlarıma dayanamadı.''Böyle şeyler duymak bazen insanın hoşuna gidiyor.Kadınlığımla barışık bir kadınım.Bir kadın olarak iyi bir şarkıcı ve iyi bir şarkı yazarıyım, başarılıyım.Bunun yanında kişilik olarak da hırslı ve agresif gözüküyorum.Bu da seçtiğim kıyafetlerden, vurucu şarkı sözlerim ve agresif şarkı söyleme tarzımdan belli oluyor.Ayrıca fiziksel olarak da hiç fena değilim! Bu önemli bir etken galiba.Erkekler bazen kadınlar tarafından özellikle seksi kadınlar tarafından baskı altında tutulmak istiyor.''Acaba gerçekten baskı altında tutulmak istiyor muyuz?Yok canım.Nereden çıktı?Bu konuyu acilen değiştirmeliyim.''Türkiye'ye ne zaman geliyorsun?Burada çok seviliyorsun ama bak daha bizim dilde merhaba,teşekkürler demeyi bile bilmiyorsun.''O son cümleye fena takmışım biraz sert oldu galiba.''Türkiye'ye gelmek istiyorum.Türk insanıyla ve Türk kültürüyle daha yakından tanışmak istiyorum.Çok merak ediyorum.1999 yılında gelecektim fakat o üzücü deprem felaketi yüzünden iptal oldu.Zannediyorum önümüzdeki yılın ortalarında Türkiye'de olacağım.Türkiye hakkında fazla bir bilgim yok, sadece Ortadoğu müziğinden oldukça etkilenerek pek çok enstrümanın Türk müziğinde de kullanıldığını biliyorum.''Babasının Lübnan asıllı olmasından dolayı dünyadaki son gelişmeler karşısında ne düşündüğünü merak ediyorum.Tüm dünyadaki Arap karşıtı tavra Shakira'nın cevabı oldukça etkileyici:''Dünya Ticaret Merkezi'ne yapılan saldırı kabul edilemeyecek bir terörist saldırıdır ve oldukça üzücü,korkutucu...Ancak burada bizim; tüm Dünya halkları olarak 'Tüm müslümanlar teröristtir' gibi kafa karıştırıcı genellemelerden kaçınmamız ve daha fazla birbirimize kenetlenmemiz gerekir.Ayrıca ben Kolombiyalı bir katolikim, babam da Lübnanlı bir Arap katolik.Bunu da belirtmeliyim.Bu savaş müslümanlara ya da Araplara karşı bir savaş değil, teröristlere karşı bir savaş.Bunu herkesin anlaması gerekli.Ayrıca Afganistan o kadar büyük bir ülke değil.Öyle bir batı dünyasındayız ki kafa karıştırıcı her şey genelleniyor ve üstünde de itina ile duruluyor.''

Kaynak