SGK'lı, özel dişçiden hizmet alabilecek

Bu konuyu okuyanlar

REDFOKS

Müdavim
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
18,034
Reaksiyon puanı
201
Puanları
63
SGK, sigortalıların özel sağlık kuruluşlarından ağız ve diş sağlığı için hizmet alabilmelerine imkân sağlayan sözleşme hazırlıyor
Sağlık Bakanlığı ve SGK, diş tedavisi için aylarca bekleyen SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'luların çilesine son vermeye hazırlanıyor. Kurum'un 2012 eylem planına göre, 30 Mayıs tarihine kadar özel sağlık hizmeti sunucularıyla hizmet alımına yönelik sözleşme hazırlayacak. Bu sözleşme kapsamında genel sağlık sigortası kapsamındaki sigortalılar, ağız ve diş tedavisinde serbest diş hekimlerinden hizmet alabilecek. Sağlık Uygulama Tebliği'nde de (SUT), ağız ve diş tedavisinde serbest diş hekimleri ve özel sağlık kurumları konusunda bazı düzenlemeler bulunuyor. Ancak bu düzenlemelerde ücretlendirme konusunda belirsizlikler nedeniymle sevk işlemleri durdurulmuştu. Kurum, bu sorunu çözmek için Türk Diş Hekimleri Birliği yöneticileri ve oda başkanlarıyla görüştü. MEDULA entegrasyonunun yapılması, ağız şemasının sisteme işlenmesi, tedavi kalemlerinin belirlenmesi ve hasta takibi konularında görüş birliğine varıldı. Kurum hizmet alım sözleşmelerine son şeklini veriyor. Diş hekimine ödenecek tavan ücret de belirlenerek özel sunuculardan hizmet alımı başlatılacak. Provizyon alınması işlemlerinin, kamuda kullanılan MEDULA sistemi içinde "ağız ve diş sağlığı modülü" yerleştirilerek yapılması planlanıyor.

YIĞILMA BİTECEK

Yeni sistemle, protez ve köprü tedavisinde yaşanan yığılmaların da önüne geçilmiş olacak. Türkiye'de yaklaşık 20 bin diş hekimi bulunuyor. Kamu hastanelerinde çalışanların sayısı yaklaşık olarak 5 bin 500 civarında, diğerleri de özel çalışıyor. Kamu çalışanları diş tedavisi için özel kurumlardan yararlanabiliyor. Ancak memurun özel kurumlara sevki için kamu hastanesinde 90 gün içinde diş tedavisinin yapılamayacağının belgelenmesi gerekiyor. Diğer sigortalılar ise diş tedavisi için hastanenin verdiği randevu tarihini beklemek durumunda kalıyor. Protez, köprü gibi tedaviler için aylarca sıra beklemek durumunda kalabiliyorlar.

KATILIM PAYI ALINACAK

Yeni sistemle vatandaşlardan diş taşı temizleme, dolgu, parlatma gibi koruyucu tedavilerde belli miktarda katılım payı alınması öngörülüyor. Köprü, protez gibi hizmetler de katılım payı oranının daha yüksek olması öngörülüyor. Yetkililer, "Ekonomik nedenlerle özel hekime gidemeyen vatandaşlar gibi kamunun da yükü azalacak" dedi.

kaynak
 

Korpe

Müdavim
Katılım
2 Ağustos 2009
Mesajlar
10,169
Reaksiyon puanı
16
Puanları
0
hayırlı olsun iyi bir uygulama :) cogu agız ve dis saglıkları dolu hep randevu alamiyorlar bekliyelım gorelım :)
 

REDFOKS

Müdavim
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
18,034
Reaksiyon puanı
201
Puanları
63
Bu olay tam benlik olacak zira bu ara iyi bir dişçiye ihtiyacım var.Olayın sıkı takibinde olacağım :)
 

ReDo

Müdavim
Katılım
8 Kasım 2008
Mesajlar
13,389
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
İyi olacak o zaman,benim gittiğim dişci özeldi işime yarar : )
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
tabii ki güzel bir uygulama, vatandaşı rahatlatacak bir gelişme... de,
görürsünüz yakında bunun da suyunu çıkarırız.
çünkü devlet vatandaşa kolaylık olsun diye ufak bir kapı, pencere açıyor, hurraa bir dalıyoruz anasını ağlatıyoruz valla! :)
ihtiyacı olan da, olmayan da "nasılsa bu benim hakkım" diyor ve devleti yaptığına, yapacağına bin pişman ediyor.
bunca yap-bozların temel nedeni budur.
 

angel75

Müdavim
Emektar
Katılım
13 Temmuz 2011
Mesajlar
5,272
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
özel dişçiler bakalım SGK'lılara ne kadar iyi hizmet verecek!!!
 
Üst