Sg-miner ve Cpu-miner Sorunu

greennight

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, sorunum şu şekilde bilgisayarımı sömüren iki tane illet var ve ben bunlardan hiç bir şekilde kurtulamadım,

sorunum: Sg-miner ve Cpu-miner

Bilgisayarımı açtığımda cpu oranı coşmuş oluyor. Cpu yu azaltmak için görev yöneticisinden performans bölümünden kapatmak zorunda kalıyorum, kapatmazsam bilgisayar kendinden geçiyor ve çökmeye yakın kasıyor.

Google amcaya sordum hiç bir şekilde cevap alamadım ve virus programları da etki etmedi maalesef

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Win32/BitCoinMiner veya Win32/CoinMiner

Bunlar aslında zararlı yazılım değildir. Amacı işlemcinin tüm gücünü tüketerek başka kişinin kasasına bitcoin doldurmak. Yani sen başka kişinin yerine bitcoin çıkarıyorsun.

Bu yazılımdan kurtulmak için ESET Smart Security 8 kurup bu ayarları yapıp taratman. F5 ile gelişmiş ayarlara girebilirsin.

GuBlPBH.png

gokhan999

Doçent
Reaksiyon puanı
76
Görev yöneticisine gir cpu minerin özelliklerine gir orada klasörü yazar programı kapatıp o klasörü sil tamamdır. Birden fazla varsa eğer diğeri için de aynı şeyi uygula.

greennight

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler işe yaradı, kolay gelsin :D

gokhan999

Doçent
Reaksiyon puanı
76
Win32/BitCoinMiner veya Win32/CoinMiner

Bunlar aslında zararlı yazılım değildir. Amacı işlemcinin tüm gücünü tüketerek başka kişinin kasasına bitcoin doldurmak. Yani sen başka kişinin yerine bitcoin çıkarıyorsun.

Bu yazılımdan kurtulmak için ESET Smart Security 8 kurup bu ayarları yapıp taratman. F5 ile gelişmiş ayarlara girebilirsin.

GuBlPBH.png
Yok aslında çekirdek sayina göre ayarlayabiliyorsun mesela 8 çekirdekli islemcin var. 4 çekirdekte çalışmasına ayarlarsan %50 işlemci tüketimi oluyor. Ama otomatik Madu da var muhtemelen o modda o modda iken kaç çekirdek varsa o kadar çekirdek kullanıyor.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Yok aslında çekirdek sayina göre ayarlayabiliyorsun mesela 8 çekirdekli islemcin var. 4 çekirdekte çalışmasına ayarlarsan %50 işlemci tüketimi oluyor. Ama otomatik Madu da var muhtemelen o modda o modda iken kaç çekirdek varsa o kadar çekirdek kullanıyor.

Bu sorunu kökten temizlemek varken neden uğraşsın ki adam

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Virüsün hepsini silmek varken neden sadece exe dosyasını silip config gibi dosyaları öylesine dursun ki

Sadece görev yöneticisinden dosya sonlandırıp kaynağını bulup silmek zararlı yazılımı kökten ortadan kaldırmaz. Zararlı yazılım sadece .exe değildir. .reg .txt .dll .sys .html .xml .jar .php gibi dosya formatlarında zararlı yazılımlar aktif olabilmekte. Ayrıca kaynak .exe ve .reg dosyası silindiğinde zararlı yazılım yolu kaynağı bulamadığından dolayı etkisiz hale gelebilmekte. Ayrıca BitCoinMiner zararlısı kendine bir klasör açıp oraya uzantılarını bırakmaz. Sadece tek .exe halinde faaliyet gösterir. Antivirüs yazılımları boşuna kullanılmıyor.

gokhan999

Doçent
Reaksiyon puanı
76
Sadece görev yöneticisinden dosya sonlandırıp kaynağını bulup silmek zararlı yazılımı kökten ortadan kaldırmaz. Zararlı yazılım sadece .exe değildir. .reg .txt .dll .sys .html .xml .jar .php gibi dosya formatlarında zararlı yazılımlar aktif olabilmekte. Ayrıca kaynak .exe ve .reg dosyası silindiğinde zararlı yazılım yolu kaynağı bulamadığından dolayı etkisiz hale gelebilmekte. Ayrıca BitCoinMiner zararlısı kendine bir klasör açıp oraya uzantılarını bırakmaz. Sadece tek .exe halinde faaliyet gösterir. Antivirüs yazılımları boşuna kullanılmıyor.
Daha önce bitcoin mining yaptım sunucuda ve kendi bilgisayarımda kesinlikle klasör oluşturuyor ve config dosyaları oluyor.
(config dosyası ile ayarlarını yapıyorsunuz.)

uryenugurkem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şuan sgmnin uninstlaini tıklıyorum silinince insallah sıkıntı cıkmaz