Sezer referandum istedi

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cacar

Müdavim
Katılım
24 Mart 2006
Mesajlar
1,607
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
Sezer paketi referanduma sunulması için Başbakanlığa gönderdi. Bunun anlamı;

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, cumhurbaşkanını halkın seçmesine yönelik anayasa değişikliği paketini onayladı.

Sezer paketi, halk oyuna sunulmak üzere Başbakanlığa gönderdi...
Referandum isteği 1. madde ile ilgili. Zira bu madde Anayasa değişikliği için gerekli olan oyu alamamıştı.

Sezer yasayı Başbakanlığa "Referandum isteği" ile göndermesi hükümete zaman kazandıracak. Bu şekilde iletmesi ile 45 günlük bekleme süresi ortadan kalkmış oluyor.

Köşk'ten gelen açıklamada Sezer'in paketle ilgili Anayasa mahkemesine başvuracağı bildirildi.

38539.jpg


Kaynak: http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=89723
 

omergex

Öğrenci
Katılım
16 Haziran 2007
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
neden yandık ki ne guzel halk seccek işte demokratik bi ulke değilmiyiz yonetim halkın elinde deil mi,??
 

phantastic

Öğrenci
Katılım
4 Haziran 2007
Mesajlar
54
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Benim aklıma gelen soru?
neden halkın seçmesine bu kadar karşılar ki
Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değilmiydi yoksa!!!!
 

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir de temsilî demokraside çeşitli süzgeçler olmazsa olay ya çoğunluğun diktatörlüğüne döner ya da kısır döngüye...

Peki neden şu zamanda bu kadar tepki var? Tek başına iktidarın herhangi bir uzlaşma olmadan kendisine ait ve düşüncesinin devamı olacak bir kişiyi olağan yollarla seçtiremediği için gerilla taktiğiyle halka seçtirelim daha demokratik olsun ayağına yatıp işleri oldu bittiye getirip kendince küçük bir zaferin mümessili olmaları aşkına duyulan bir tepkidir bu. Yani bu işi böyle görmeyip de "nooluur nolluur halk seçsin bakın demokrasi falan filan hadii hadii" diyenlerin de gidip kumunda oynamasını rica ediyorum. Hiçbir kişinin demokrasi temelli siyasi çözümü ilgimi çekmiyor; ama olay hadi gidip üfleye üfleye pişirelim kebabı durumuna dönünce buna tahammül etmem de imkânsız. Eh benim canım halkım da kendisine zulüm eden bir an mazlum görününce oylarını hemen ona yönelndirerek başka bir hata yapıyor. O sebeple kitlelerin anladığı demokrasiyle uygulama arasında ya çok büyük bir uçurum olacak ya da demokrasi hiç olmayacak.

Ortada bir tercih yok tabii ama ben ikincisini tercih ederdim. Zaten etkin katılım göstermiyorum, aklımı hiçbir fikrin tebası olmak için törpüleyemem. Kendimi yeterli görmüyorum. Ama işte kendisini yeterli görüp her gün oturduğu yerden memleketi kurtaranlar kendilerine böyyüh gelen insanlara oylarını seve seve hiçbir gerçek öçüte bakmadan atmaktan çekinmiyor.

Demokrasi falan, yalan. Cumhuriyet tamam da demokrasi... Yok yaa... Falanca profesörle, kırk yıllık zanaatkârla, yılların aile babasıyla aynı oy hakkına sahip olmayı hazmedemiyorum ben... Onlar benden daha değerli, bilgili ve deneyimli.

Bu arada asla her kişinin her düşünceyi başka yeriyle değil de aklıyla anlayacağının teminatı yok; ulusun egemenliğini de yer yer farklı yerlerimizden anladığımız gibi...
 

tugbagaleri

Müdavim
Katılım
13 Mayıs 2006
Mesajlar
2,224
Reaksiyon puanı
46
Puanları
48
Arkadaşlarım canlarım, bitanelerim keşke bızımdedıklerımızı hep cıddıye alsınlar hersey halkımızın istedıgı gonlunden gecen gıbı olsa bizilerin oncelıklı tek derdı barınma,iş,saglık, ve egıtımdır ve bu basıt ama yapılması cok zor taleblerı sıyası partılerın belkıde hemen hemen hıcbırı gundemıne (programına)aldıgını gormedım bızlere sureklı zaaflarımızı kullanarak hedef saptırıyorlar kımısı sehıtlerımız kullanarak bızlerı kullanıyor kımısı laıklık elden gıdecek, kımısı dınelden gıdecek bana sorarsanız kımse bızı cıddıye almıyor. Eskı yesılcam filimlerinde unlu olmak ısteyen kavruk anadlu kızı muamelesı yapıyorlar gazozumuza ılac atıyorlar. Ama herzaman papaz etli pilav yemez diyorum bir gun bizler kendi filimimizi cevirecez iyi veya kotu ama en azından tecavüze ugrama ıhtımalımız olmıyacak Yani guzel güler görecegız ayrıca motoruda maviliklere sürecegimizden eminim ben söylim ister inan....... ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst