Şeytan ve ilim ?

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Arkadaşlar şu anda halide edip adıvar'ın "sinekli bakkal" adıtı kitabını okuyorum. kitabın 71. sayfasında şu ilginç çümle var:
- ......insanı ilk defa ilim ağacının yemişini yemeye sevk eden şeytan değilmi? O olmasa, insan sadece yiyen içen ,iki ayak üstünde dolaşan bir mahluktan ibaret kalırdı.Tecessüs(öğrenme merakı) her bilginin anahtarı, bu anahtarı ilk sahibi ve bize ilk bu anahtarı veren de şeytan'dır.
Bu bakış açısı bana çok "orjinal" geldi. Bu güne kadar duymadığım bir bakış açısı. Bu konu üzerinde biraz konuişalım istedim.

Dinimizin bu konuya bakışı ve yazarın getirdiği bakış açısını karşılaştırmalı olarak konuşalım-tartışalım.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bu yazılı olan kısas şeytanın insanları öğrenme merakına sürüklemesi değil dikkatli bakıldığında insanları ALLAH'ın emirlerine karşı çıkma mevzusu öne çıkmaktadır öğrenme merakı şeytanın haşa bir lütfu göstermek ne kadar yanlış bir davranıştır iblisin ALLAH şerrin karusun Hz.Adem (a.s) kandırarak ALLAH'ın emirlerine karşı çıkmasına neden olmuştur ha bu olay olmasaydı insan merak etmez ve öğrenemezmiydi bundan şüphe duymak bile çok yanlıştır bu yanlışa düşmeyelim.