• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Sevgililerin Sevgisizliği..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rena
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Düşündüm de.. Belkide biz insanlar, hiç bir zaman gerçek bir insan olamayacağız. İnsanlık dürüstlükten geçer derler ya, biz hiç dürüst olamadık ki. Biz hep bizi kovalayan yalanların peşinden koşmayı sevdik, hep seveceğiz. Bir deli kuyuya atlamış, peşinden tüm insanlar gitmiş falan filan işte, o hesap yani.

Günün birinde bakmışlar kızlar, ve demişler ki ” vay anasını satayım tipe bak lan, müthiş ve yakışıklı bu benim. ” Durum böyle olunca, insanlar dürüstlükten öte tipe önem vermeye başlamış, aynı anda 5-10 tane kızdan hoşlanmalar, güzel kız için sevgilisinden ayrılmalar, vs böyle böyle boktan hikayeler.. Bide diyolar ki son zamanlarda insanların psikolojisi neden bu kadar bozuk? Neden anti depresan kullanımı bu kadar arttı? Neden intiharlar arttı. Sebebi çok basit bir cevapla cevaplanabilecek bir mesele değil mi? Bana bir istisna gösterin ki, sevgileri ölümüne kadar mükemmel geçsin. Hatta bana sevdiğiniz kişiyle aranızın bozulmayacağına, ölümüne kadar gideceğine dair bir kanıt gösterin. Hanginiz bilebilirsiniz ki? Bana abim sürekli derdi, ” 1 saniye sonra ölmeyeceğini, kim nasıl bilebilir ki? 1 saniye önce yürüyor olursun, belkide 1 saniye sonra kendini arabanın altında bulursun. ” Ve ben sırf bu laf üzerine çeşitli komplolar kurardım, özentilik yapardım. Son zamanlarda çok karşılaştım, ” biz sevgilimizle hiç ayrılmayız, ölüm bile ayıramaz. ” Peki kanıt hani? Belki senin yanında başka birini düşünüyor, belki de sizinle beraber oluyor çünkü insanlardan nefret ediyor. Sizi kendine bağlıyor, en sonunda sizi bırakıyor ve intihar etmenize sebeb oluyor. Karşıda ki kişinin duygusunu bilmedikten sonra, “onun duygusu böyle değildir canım” diye hanginiz diyebilirsiniz ki?
Peki size soruyorum? “sevmek” kelimesinin tanımını birileri bana yapabilir mi? Durun durun, ben sıra size gelmeden yapayım. ” Sevmek ” dediğimiz kelime, bence karşıda ki kişinin sizi mutlu etmesidir. Peki ne demektir bu mutlu etmek? Karşıda ki kişi sizi nasıl mutlu eder? Onla mutlaka çıkmamız mı gerekiyor? ( ne anlama geliyorsa ) Onla çıkamazsak mutsuz olmamız anlamına geliyor? Hayır canım ne münasebet, sevdiğinizi nasıl anlarsınız biliyor musunuz? Eğer ki sevdiğinizi düşündüğünüz kişiyi gördüğünüzde, mutlu oluyor ve ruh halinizde bir değişim oluyorsa, bu onu sevdiğiniz anlamına gelir. Onu tanımıyor olabilirsiniz, bu onla tanışamayacağınız anlamınada gelmez. Ama yinede sizi mutlu eder, hal ve hareketleriyle; veya o tatlı ve yumuşak gülüşüyle. Ne bileyim işte, bir şeyler sizi mutlu eder, ben birisini sevmeyi işte böyle tanımlıyorum.
Bitiricem şimdi, lütfen çok az bir konu daha, lütfen sabır.. Şey vardır ya hani, ” ya ben tipsizim, sevgilim olmuyo ” falan filan, bende tipsizim. Ve benimde sevgilim olmuyor, ama sevgiliden önemli bir şey var. Oda dostluktur, ama asıl dostluğu bulmak her önüne kanka demek değildir. Buda sevgi gibidir, ama dostlukta önemli olan sevgi değildir ” güven ” dir güven!..

Not; blog yazısıdır, aslından hiçbir değişiklik yapmadan kopyalayıp ekledim, kendi yazdığım birşeydir..

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
Tartışılacak yanı olan bir konu bence... Çok Derinlere iner. Ama söyliyecek bier şeyim var ki oda sevgininde göreceli olduğudur. O yüzden sana göre sevgi öyledir bana göre böyledir başkasına göre şöyledir.. Ve asla tam anlamda bir tanım olmaz. Ama genede güzel yazıymış . ( bence ) Ellerine sağlık.