Ses problemi

wd1001fals

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sorunun Videosunu ekledim Sizde bakın VİDEO BİRAZ GEÇ AÇILIYOR

[video]http://img405.imageshack.us/i/vly.mp4/[/video]

Sistemi Yeni kurdum

Sorun ŞU: AMD işlemci fanı çalışırken elektiriksel bir ses üretiyor (HAVA SESİ DEĞİL) ve bu beni rahatsız ediyor.

Ayrıca kasanın ön paneline Flash bellek taktığımda , kulaklıkta ön panele takılıysa ...kulaklıktan elektiriksel sesler geliyor ama flash belleği çıkarınca bu ses kesiliyor

SİZCE SORUN NEYDEN KAYNAKLI ANAKARTANMI YOKSA BAŞKA BİRŞEYDEN Mİ ?

Anakart 880G chipsetli yeni nesil bir anakart güvenilir bir marka

-

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Farklı bir fan takmayı denedin mi? Fanın motorundan da geliyor olabilir eğer anakarttan olsa fan dursa da kesilmezdi.

wd1001fals

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Farklı bir fan takmayı denedin mi? Fanın motorundan da geliyor olabilir eğer anakarttan olsa fan dursa da kesilmezdi.

haklısın ama şöyle bir durum var

anakart fanı döndürme sinyali gönderdiğinde bu ses meydana çıkıyor (videodada belli zaten)

Fanı anakart üzerinde 3 pinlik bir konnektöre bağladım böle bir ses gelmedi

SORUN ANAKARTTA OLABİLİR Mİ ? GARANTİYE GÖNDERSEM BUNU KABUL ETMEZLER DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Kesin nedeni bulmam lazım ...

kuku

Asistan
Reaksiyon puanı
2
haklısın ama şöyle bir durum var

anakart fanı döndürme sinyali gönderdiğinde bu ses meydana çıkıyor (videodada belli zaten)

Fanı anakart üzerinde 3 pinlik bir konnektöre bağladım böle bir ses gelmedi

SORUN ANAKARTTA OLABİLİR Mİ ? GARANTİYE GÖNDERSEM BUNU KABUL ETMEZLER DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Kesin nedeni bulmam lazım ...

Arkdaşım anakart veya fan sorun yok senin yanlış bağlamışındır.

1)Anakartlar genellikle iki işlemci fanı bağlayabilir buda anakarttan değişiyor, yani 3 pin yada 4 pin.
2)Fanı CPU FAN yazdığı yere bağlarsın başka yere değil çünkü system fan full çalışacaktır ve çok ses gelecektir.
3)Fanın kaç pinli olduğunu bilmiyorum ve anakatın modelinide, yani bunları yazsan sorun çözülür.

wd1001fals

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İyi işte tamam bende "cpu fan" yazan yere taktım

Benim anakarta zaten 1 tane cpu fan konnektörü var oda 4 pinli

zaten amd stok fanda 4 pinli

OrhanAlemdar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elektrik enerjisiyle çalışan cihazlarda bu tarz sesler ortaya çıkabilir. SMPS devreler, trafolar veya bobinlerden kaynaklanıyor olabilir. Fan çalışırken sesin oluşmasının nedeni dönüş esnasında rotorun daha fazla güç çekmesi ve o hat üzerinde bir sorun olmasındandır. Fan durduğu anda ses kesiliyor çünkü devre üzerinden geçen akım düşüyor ve elektriksel direnç minimuma iniyor.
Fanı 3 pine bağlayınca ses gelmediğini döylediğine göre anakartta ilk montajı yaptığın yerleşik bağlantı üzerindeki kablo veya bobinden kaynaklanan bir sestir. Kısa dönemde verdiği rahatsızlık dışında sorun teşkil etmez fakat uzun dönemde vereceği tepkiyi bilmek için görmek gerekir.

Servisi bekleyip bilgisayarsız kalmak istemem der ve öneri istersen; anakarta kompresörle hava vurmanı tavsiye ederim. Yüzeysel bir problemse düzelme ihtimali yüksek. Ancak senin müdahale edemeyeceğin bir sorun da olabilir o da teknik müdahale ister.

kuku

Asistan
Reaksiyon puanı
2
şimdi ses olamaması lazım eğer ses yine geliyorsa garantiye sana yensini verirler

wd1001fals

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Elektrik enerjisiyle çalışan cihazlarda bu tarz sesler ortaya çıkabilir. SMPS devreler, trafolar veya bobinlerden kaynaklanıyor olabilir. Fan çalışırken sesin oluşmasının nedeni dönüş esnasında rotorun daha fazla güç çekmesi ve o hat üzerinde bir sorun olmasındandır. Fan durduğu anda ses kesiliyor çünkü devre üzerinden geçen akım düşüyor ve elektriksel direnç minimuma iniyor.
Fanı 3 pine bağlayınca ses gelmediğini döylediğine göre anakartta ilk montajı yaptığın yerleşik bağlantı üzerindeki kablo veya bobinden kaynaklanan bir sestir. Kısa dönemde verdiği rahatsızlık dışında sorun teşkil etmez fakat uzun dönemde vereceği tepkiyi bilmek için görmek gerekir.

Servisi bekleyip bilgisayarsız kalmak istemem der ve öneri istersen; anakarta kompresörle hava vurmanı tavsiye ederim. Yüzeysel bir problemse düzelme ihtimali yüksek. Ancak senin müdahale edemeyeceğin bir sorun da olabilir o da teknik müdahale ister.

Peki bu anakartı garantiye göndersem garanti kabul edermi ?

bide şu sorun var mesela

Kasanın ön paneline Flash bellek taktığımda , kulaklıkta ön panele takılıysa ...kulaklıktan elektiriksel sesler geliyor ama flash belleği çıkarınca bu ses kesiliyor

Yani buna göre problem kesinlikle anakrttamıdır ?

OrhanAlemdar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorun kesinlikle anakarttan.

Yalnız şöyle bir sorunun var; teknik servislerin çoğunda bunu sorun olarak görmezler çünkü dediğim gibi kısa dönemde sorun yaratmaz ve genelde UZUN SOLUKLU ÇÖZÜMÜ BULAMADIKLARINDAN "sorun yok normal bir ses" diyip geri gönderirler ürünü. ısrarcı olup müşteri hizmetleriyle irtibata geçersen ürün tamir edilir yada değişim yaparlar.

Çözümü bulamazlar dememin sebebi teknik elemanları küçümsemem değil yanlış anlaşılmasın. eğer yüzüysel bir problem varsa giderilmesi kolaydır fakat kalıpta veya devrelerde sorun varsa bulmak zaman alır ve bu tamiratı gerçekleştirecek yer sayısı azdır. astarı yüzünden pahalıya gelir yani bu nedenle değişim verilmesi olasılığı artar.

soner23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
62
Kasanın ön paneline Flash bellek taktığımda , kulaklıkta ön panele takılıysa ...kulaklıktan elektiriksel sesler geliyor ama flash belleği çıkarınca bu ses kesiliyor

Ön panele gelen gelen Usb ve Audio kabloları birleşik ise bu kabloları birbirinden ayırmayı denermisin.

soner23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
62
Resmini bir çeksen bakalım

wd1001fals

Asistan
Reaksiyon puanı
2
47.jpg

52.jpg

61.jpg

---------- Post added at 00:06 ---------- Previous post was at 00:04 ----------

RESİMLERDENDE GÖRDÜĞÜNÜZ ÜZERE

1.resimde tek kablo halinde gelen ses kablosu 2 ye ayrılmış (HD audio - ac97)

2 resimde çift kablşo olarak gelen USB kablosu 1 konnektöre dönüşmüş