Server linux soru

damapika

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eger server lınux olursa clientlerıde xp windows bunlar aralarında haberleşebilirlermi dosya paylaşımu olabilirmi veya extra bir programımmı gereklı o program ismi nedir.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Tabi ki haberleşirler. Allah'tan interneti de Microsoft bulmadı. Yoksa bu dediğiniz mümkün olmazdı. :)

Sunucu bilgisayarı ne için kullanacaksınız?

damapika

Asistan
Reaksiyon puanı
0
internet olmayacak ama network yoluyla haberleşcekler

suse lınux mesela server olcak dıgerlerı clıentler xp olcak bu nasıl olur bıraz acıklarmısın

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Linux bu iş için "Samba Server" adı verilen bir sunucu kullanır. Bu sayede, ağ üzerindeki tüm window$ sistemler, Linux'u WinNT sistem olarak görür. Böylelikle, ağ üzerinde dosya ve yazıcı paylaşımı sağlanır. Örneğin ben bu sayede, Linux sistemimi film ve müziklerin bulunduğu bir çokluortam sunucusu olarak kullanıyorum. Ağda ki diğer window$ sistemler, bu sunucuya bağlanarak gerçek zamanlı olarak film izleyip, müzik dinleyebiliyorlar.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Tabiki haberleşirler windows işletim sistemi kullanırım ama web ortamında linuxtan kralını tanımam

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
internet olmayacak ama network yoluyla haberleşcekler

suse lınux mesela server olcak dıgerlerı clıentler xp olcak bu nasıl olur bıraz acıklarmısın

Sunucu bilgisayarın ne iş yapmasını istiyorsunuz. Bundan bahsetmezseniz size yardımcı olamayız. Sadece bir ağdan bahsetmişsiniz, sunucu bilgisayar olduğuna göre bunun hizmet vereceği birileri olacak, onu anladık zaten.

Şimdi bu sunucu bilgisayar ne yapsın, uçsun mu, kaçsın mı, web sitesi mi yayınlasın, yetkilendirme usûlü dosya mı paylaştırsın, eposta sunucusu mu olsun? Ne yapsın?