Server güvenliğiyle alakalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kadkaf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kadkaf

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar merhaba...
Sizlerden daha doğrusu sistem yöneticilerinden yardım bekliyorum.
Olayı anlatayım.
Bi firmada bilgi işlemci olarak çalışmaktayım 2 adet serverımız var ve serverımızın birine uzak masaüstinden bilmediğimiz ıd de giriş yapılıyor. Bu girişleri tespit ettik fakat kimin ve nasıl girdiğini bulamıyorum bunun için yazılmış programlar yazılımlar varmıdır. yada öğrenebileceğimiz bi sistem felan. anlayacağınız sisteme bir giriş yapılıyor ve bu giriş domainden değil internet cafeden yada evden bu girişin nereden olduğunu tespit etmemiz gerekiyor nasıl yapabiliriz.. şimdiden teşekkür ederim.

gecew

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sisteme firewall takman lazım modem ile switch arasına böylelikle hangi ip den giriş oldugunu tespit edebilirsin tabi engelleyebilirsinde

kadkaf

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
sistemde firewall da var peki bunu nasıl yapabiliriz engelleme değilde tespit olayını nasıl yapabiliriz

kadkaf

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar lütfen acil cevap...

mute_62

Asistan
Reaksiyon puanı
0
http://cozumpark.com/

bu siteyi incelemeni detaylı şekilde derdini anlatman halinde kesin çözümleri bulabilecegini bildirmek isterim.
Bahsettiğin olay çok buyuk bir sorun. RD icin yetki izinlerine bak.Guest oturumun disable olsun keisnlikle.

funmaker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
event viewer dan connection yapılırken bak ordaki event id ile geçmiş kayıtları sorgulat ip adresi falan yazması lazım sonra da o ip için savcılığa başvur.Ancak olayı engellemek istersen rd için port numarasını 3389 dan başka birşey yap.Guesti ve remote desktop user içindeki kullanıcıları kontrol et.Administrator ismini ve bu yetkiye sahip kişilerin şifrelerini en az 16 haneli olarak değiştir.serverda virüs,spy vs varmı kontrol et.Sertifika kullanarak uzak bağlantı yapabilirsin.makelesi çözümparkta var.bağlantıyı belli iplerden yapılmasını sağlayabilirsin tabi bunun için firewall kullanman lazım.Kolay gelsin.