Şenol Güneş Trabzonspor'da!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Şenol Güneş, FC Seul takımının resmi internet sitesine yaptığı açıklamada takımdan ayrılacağını ve Türkiye'ye döneceğini açıkladı.

FC Seul Resmi İnternet Sitesi

Yeni Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen törenle 3.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Törene, Başkanımız Sadri Şener, yönetim kurulu üyelerimiz, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Emniyet Müdürü Feridun Boz, eski Başkanlarımız Salih Erdem, Ahmet Celal Ataman, Özkan Sümer, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak ve kurul başkanları, kurucularımız, Karadenizspor Başkanı Hüseyin Örs ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Başkanımız Sadri Şener, toplantıda yaptığı açıklamada, Şenol Güneş’le gönül bağlarımız hiç kopmadığını belirterek, “Gönlümüz hep kendisiyle birlikteydi. Geçirdiğimiz pek de iyi olmayan dönemin ardından, kendisinin de sözleşmesinin bitmesi sayesinde anlaştık. Kolay anlaştık. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyoruz. Tam yetkili olarak çalışacak. Her türlü desteği vereceğimiz gibi sizlerden de beklemekteyiz. Bütün katılımcıların fazla olması, duruşu sergileme adına son derece önemlidir. Hocamıza hoş geldin diyor, başarıları hep birlikte yaşamayı temenni ediyorum” diye konuştu.

Şener, bir basın mensubunun Güneş’in yetki alanını sonramı üzerine ise, “Şenol Güneş Takım’ı şampiyon yapmaya yetkilidir” dedi.

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ise karşılaştığı manzaranın kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Sayın başkan gerekli açıklamaları yaptı. Salondan içeriye girdiğimde toplantı var da ben de bu toplantıya geldim sandım. Duygusal bir tablo var. Herkes burada. Valimiz, Belediye Başkanımız, Emniyet Müdürümüz, basın mensupları burada. Camianın önde gelenleri burada. Çok mutluyum. Ben de Trabzonsporluyum. Dünyayı dolaşsak da geleceğimiz yer belli. Hepimizin beklentisi başarı. Burayı iyi temsil etmek ve bunu gururla hayata geçirmek önemlidir. Türk spor kamuoyunun beklediği bütün işleri yapmak için buradayım. Geçmişten bugüne kadar gelen Trabzonspor’u bugüne getiren herkese teşekkür ederim. Trabzonspor sıkıntılardan geçmiştir ancak bugün marka değeri olan bir kulüptür. Dünya markası olması için hep birlikte el ele vermeliyiz. Tabi ki görüş farklılıkları olacak. Bu görüşleri tek potada eritmek önemlidir. Hoşgörülü olursak uyumlu çalışırız. Elimizdeki tüm oyuncuları görüyoruz, yerli yabancı ayrımı yoktur.

Bölgesel kulüptür ancak evrenseldir. Deneyimleri, tecrübeleri vardır. Ders almaya gerek yok. Sadece yönetime, taraftara, medyaya yüklenmeden hep birlikte bunu taşıyacağız. Masanın dört ayağı gibi olmalıyız. Ben de köprü olmak istiyorum. Geçmiş deneyimlerimi ve niyetimi ortaya koymak için buradayım. Herkesle görüşeceğim ve kararı sonra vereceğim. Şuanda uzun konuşmayı doğru bulmuyorum. Geldiğim yerde de hüzünlü bir ortam vardı. Çok rica ettim bugün gelmeyeyim diye ancak rica ettiler. Beklentilere cevap verdim. Bu güzelliğin artması ve farklı bir kulüp olduğumuzu göstermek temennimdir. Futbol sahada oynanır ve futbolcuların karakterlerini öne çıkarmaya çalışacağız. Bu oyuncular bizim oyuncularımız. Onlara sahip çıkacağız ve onlar da temsil etmek için ellerinden geleni yapacaklar. Taraftarlar bu takımın sembolü, gururu ve temsilidir. Çok sabrettiler. Beklentileri biliyoruz ancak sabretmeyi ve desteklemeyi bilirseler Trabzonspor’un geleceği aydınlıktır. Tartışmaları speküle etmeden kendi özüne dönen, büyük düşünen dışarıdan faydalanan bir takım olacağız. Olağanüstü çalışacağıma söz veriyorum. Sizlere layık olmak önemli. Aşamalar yaptık, geçmişteki günleri konuşmak yerine yarınki güzel günleri konuşmak istiyoruz. Dünyaya pazarlayan, davranışlarıyla örnek olan bir Trabzonspor hedefliyoruz. Bunları yaparken geçmişten yararlanarak geleceği planlayacağız” açıklamasında bulundu.

Güneş, yetkileriyle ilgili sorulan soruya, “Bana verilen yetkiyi takım için kullanacağım. Trabzonspor adına isteklerimi ilettim” dedi.

Amacının sıkıntıları gidermek olduğunu ifade eden Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mevcut olan sıkıntılar kulübü rahatsız ediyorsa, şehir de bundan rahatsızdır. Bu sıkıntıları gidermek başta benim görevim. Sıkıntılar oyunculara yansıdı. Onların sorunu kulübün sorunu. Benim hayalim, isteğim, oyuncu bankayla muhatap olacak, transferi yönetim planlayacak, sıkıntıları hep birlikte aşmak. Birinci madde ekonomik sıkıntı”

Takımdan ayrı özel olarak çalışan oyuncuları da değerlendiren Güneş, “Oyuncuya ceza verilmemeli. Affından yanayım. Yönetime teklif edeceğim. Uygun görürseler kabul edilir. Oyuncuya ceza verip onu kenarda tutmak kulübe zarar verir. Asıl hedef bütün oyuncuların formda olup en iyi onbirin oynamasıdır. Bu konuda oyuncuların affedilmesi konusunda başkandan ve yönetimden ricada bulundum” yorumunu yaptı.

Futbolda yanılma payı olduğunu sözlerine ekleyen Güneş, “Biz de çok yanıldık. Sosyal yapı ve oyuncu üretimi belli. İhtiyaç var dıştan oyuncu alacağız. Hep borçlanarak oyuncu aldık. Daha önce de hep böyleydi. Bu sıkıntıları birlikte çözceğiz. Sabır ve emek koyarak çözeceğiz. Daha önce oluşturduğumuz kadro şampiyonluğu kıl payı kaçırmıştı, sonra yeniden başladık. Her seferinde yeniden başlamak olmaz. Geleceği planlamak gerek. Bugün itibariyle yarışma var. Buna ihtiyaç var. Gücümüz dahilinde bunu yapacağız, eksiğimizi daha sonra gidereceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun bu durumda takımı devralmasının risk olup olmadığı ve Fatih Tekke transferini düşünüp düşünmediği yönündeki sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Böyle bir durumda takımın başına geçmek risk mi değil mi tartışmamak gerek. Bugün bu takım 5 eksikle maç kazanabiliyorsa bu önemlidir. Elimizdeki oyunculardan faydalanacağız. Yeri gelince değiştireceğiz.

Bugün kulübün başına geçmemizin artıları da var. Mesela herkes şuan burada. Hep birlikte buradayız. Sadece imza atıp gitmiyoruz. Her türlü duyguyu paylaşabiliyoruz. Böyle bir ortamda riskler azalır. Fatih Tekke konusunda ise şöyle bir açıklama yapabilirim. Fatih Tekke bizim oyuncumuz. Alınmasından yanayım. Şartlar değerlendirilir, konuşulur. Şuan elimizdeki oyuncular varken bunu konuşmak yanlış. İmkan varsa alınır. Mevcut oyuncular varken bunlar konuşulmaz. Görevde, kadroda kim varsa Trabzonspor’un en iyi teknik direktörü ya da oyuncusu odur. Bu sahiplenmeyi yapmamız gerek. Bunu başarırsak her türlü sorun aşılır.

Transferi şuanda hiç konuşmayalım. Önceliğimiz o değil. Önceliğimiz 3 lig ve 1 kupa maçı. Yarış devam ediyor. Eskişehirspor maçının kazanılması iyi olmuştur. Devreye kadar gideceğiz sonra geniş projeleri değerlendireceğiz”

Güneş, Ünal Karaman’ın pozisyonuyla ilgili soruya da, “Ünal benim oyuncumdu, sonra yardımcı antrenörüm oldu. Unvanlar, makamlar önemli değil. Kiminle çalışacağım henüz netleşmedi. Ünal’la konuştuktan sonra bunu açıklayacağım. Ceo pozisyonunda olabilir. Ünal hoca, oyuncu, kaptan, sportif direktörlük görevi olmak üzere Trabzonspor için bir şeyler yapmaya çalıştı. Son maçta teknik direktör oldu. Onunla konuştuktan sonra kararımızı vereceğiz” dedi.

Planların öncelikle kısa vadeli olacağını dile getiren Güneş, “İlk basamağa basalım sonra ikinci basamağa hazırlanacağız. Uzun vadeli plan kendi oyuncusunu çıkarabilen bir Trabzonspor. Bunu yaparken yarışacağız. Teknik anlamda yapılanma önemli. Ankaragücü maçı çok önemli bizim için. Her şeye tam cevap veremem. Henüz sabah geldim. Paylaşım duygusunu vurgulamaya çalıştım bu nedenle. Geçmişte yapılan doğruları devam ettirmek, yanlışları düzeltmek için buradayım. Sadece antrenörlük yapamayacağım. Herkesle iç içe olmak için buradayım. Ben yönlendiren kişi olmak istiyorum. Zamanla belki geri çekileceğim ancak şuanda işin içinde olmak istiyorum” yorumunu yaptı.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçü, Şenol Güneş’in takımın başında olmasının çok sevindirici olduğunu söyleyerek, “Benim için de çok sevindirici. Futbolu bize sevdiren onların kuşağıydı. Trabzon futbol beşiği. Büyüyerek devam edecektir. Güneş’i buraya getiren yönetime teşekkür ediyorum. Trabzonspor başarıdan başarıya koşacaktır” dedi.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise Şenol Güneş’in gelmesinin mutluluk verici olduğunu ifade ederek, “Özellikle Şenol Hoca’mızın futbolculuğundan bu yana, teknik direktör olarak ülkemizin başından en büyük başarıya imza atmış biri olarak Trabzonspor’a başarılar yaşatacağına inanıyorum. Vilayet olarak üzerimize düşen oranda destek olacağımızı, Trabzonspor’un başarısının ilimizin mutluluğunu doğrudan ilgilendirdiğini biliyoruz. Başta Başkan ve yönetim kurulu olmak üzere tüm kesimlerin desteğiyle yeniden şahlanışa geçer Trabzonspor. Bu vesileyle Şenol Güneş’i getirdikleri için Başta Başkanımız olmak üzere yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başkanımız Sadri Şener, imza töreninin sonunda Teknik Direktörümüz Şenol Güneş’e TrabzolCell hattı ve Taraftar Kartı hediye etti.

3071-4C1N4X4Z.jpg

3071-6W3Z6B3R.jpg

3071-2K3Q9U6C.jpg

3071-5P8X7E8P.jpg

3071-0K7N0P4U.jpg

3071-7W7C3H0O.jpg

3071-8U1D0K8J.jpg

3071-9S6E5D9Q.jpg

3071-0O0C3E7J.jpg

3071-8F5Q8A8C.jpg

3071-1F9J1L8A.jpg

Trabzonspor

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
siteyi çeviri yaptım bir seullu taraftar da şenol güneş hakkında ki yorumu :) ^^size hayranım unutmayacağım sonsuza dek seveceğim^^

2611.png

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Hayırlısı olsun bakalım. Umarım T.S. için en iyisi olur.

prof.

Profesör
Reaksiyon puanı
7
İnşaallah hayırlısı olur. Artık bir sezonluk, yarım sezonluk teknik direktör istemiyoruz. Uzun vadeli sözleşme yapsınlar ve kendi istediği takımı kursun. İstikrar olmadan başarının gelmeyeceğini düşünüyorum...

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Hayırlı olsun

Osmanli_Bursam

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Yönetim önce akıllansın gelen hocaları göndereceğine
Yazık oldu Hugo hocana :(

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
hayırlısı olsun

Slokr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Bu yönetimle Şenol hocayada yazık olacak gibi gözüküyor :(

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Boşuna geldi Geldiği gibi Rezil olup gidicek Anlamıyorum Böyle takımlara neden geliyorsunki azcık bir hatada hemen yerden yere vuruluyorsun Futbolcular kapris yapıp oynamıcayacak al başına belayı...

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Şenol Güneş çok sağlam bir adamdır. Başarılı olacağına inanıyorum.

Şenol Güneş deyince aklıma ilk olarak 2002'deki Senegal maçında İlhan'ın attığı golden sonraki sevinci gelir. :)

http://www.youtube.com/watch?v=h_8AjeruJug&feature=related

Benimde o golden önce herkes geriye çekilirken İLHAN ileri diye İlhan'ı ileriye gitmesi konusunda uyarması gelir...

Bir Maç a Teknik Dİrektör işte böyle müdahale eder...

İlhan gerçi çekilseydi o Altın golü belki atamayabilirdik...

-------

Trabzon konusuna gelince...
Trabzon ne yazık ki hedefleri çok yüksek tutuyor...
Ve buna ulaşamayınca çok çabuk fatura kesiyor...

Trabzon un belli bir dönem hedefi 3. lük olmalı....
istikrarlı bir şekilde 3. lük leri tutturabilirse şampiyonluğu hedeflemeli...

Aksi takdirde hedefler tutmadıkça kavga ediyorlar bu da takıma kötü yansıyor...

Güçü geleneği olan geçmişi olan bir Anadolu Klübü görmek istiyorum ben şahsen...

Ama Trabzon halkındaki tezcanlılıkla bu nasıl olacak bilmiyorum...

4 Maç sonra adamı rezil edip göndermeselerdi...

Minatour

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
trabzon için iyi olacağını düşünüyorum..hayıtlı olsun

osmanhasimcan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
şenol güneş hayatının en büyük hatasını yapmıştır...
bunun da ispatını ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz...
çok yazık

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Asbaşkanımız Hayrettin Hacısalihoğlu, tüm spor kamuoyunun ve Trabzonspor camiasının Kurban Bayramı’nı kutlayarak, iyilik ve güzellikler getirmesini temenni etti.

Şenol Güneş’in her hangi bir teknik direktör olmadığını belirten Hacısalihoğlu, “Şenol hoca ile görüşmek üzere Genel Sekreterimiz Hasan Yener ile birlikte, Güney Kore’ye gittik. Çünkü Şenol hoca, Trabzonspor’un içinden yetişmiş, kopmamış, gönül vermiş ve Trabzonspor ile anılan bir teknik adam. O nedenle kendisine Trabzonspor’un ihtiyaçlarını, umutlarını söylemeye gerek duymadık. Belirli bir mesafe kat edilmiş olarak görüşmelere başladık. Şenol hoca prensip olarak sezon sonuna kadar çalışmayı düşünmediğini 6 ay gibi bir süre dinlenmek istediğini söylemesine rağmen, Trabzonspor camiasının beklentisi anlatılınca o da yok diyemedi. Çünkü Şenol hoca bizler kadar, hatta bizden de çok Trabzonspor’u seviyor” dedi.

Şenol Güneş’in Salı günü takımın başında antrenmana çıkmasını beklediklerini de vurgulah Hacısalihoğlu, “Şenol hoca zaten Güney Kore’de ki ilişkisini noktalamıştı ve bu yıl Türkiye’ye dönmeyi planlıyordu. Kendisi parasal konularda Trabzonspor’a hiçbir şart ileri sürmedi. ‘Yönetim ne takdir ediyorsa o şartlar bana uyar. Yeter ki faydamız ve katkımız olsun’ şeklinde konuştu. Bizde bunun üzerine, yönetim ve camia olarak takımın başında görmeyi çok arzu ettiğimiz Şenol Güneş ile anlaşma yaptık. Pazartesi yola çıkacak. Salı sabahı Türkiye’ye gelecek ve Salı günü antrenmana katılır diye düşünüyoruz. Şenol hoca teknik direktör olarak gelecek ve bütün spor organizasyonları kendisine bağlı olacak” şeklinde konuştu.

Hacısalihoğlu, takımdan ayrı özel olarak çalışan Song, Sylva, Gökhan, Engin ve Egemen konusunda da Şenol Güneş’le görüştüklerini ifade ederek, “Şenol hoca bize, ‘Prensip olarak ben hiç kimseyi kadro dışı bırakmam. Gelince konuşur, başkandan da rica ederiz ve onları kadroya dahil ederiz’ dedi. Bu konuda hocamız geldiğinde açıklama yapacak” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor

dctor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bir trabzonlu olarak bu habere sevindim inşallah bundan sonraki günler daha hayırlı olur

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Yönetim kurulumuz tarafından anlaşmaya varılan Teknik Direktör Şenol Güneş yarın (Salı) kulübümüzle sözleşme imzalayacak.

Sabah 08.30’da Trabzon Havaalanı’nda karşılanacak olan Güneş ardından Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ne gelerek saat 11.00’de düzenlenecek geniş katılımlı basın toplantısında kendisini yeniden Bordo-Mavi renklere bağlayacak sözleşmeyi imzalayacak.

3069-7V4G6Q7S.jpg

Trabzonspor