Senet ile süper sport motor alabileceğim bir yer var mı?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Honda cbr 250R düşünüyorum fiyatı 14,100tl olarak gözükmekte sitesinde. Kredi çekerek yada kredi kartı ile satın alabiliyoruz fakat 15 bin tl civarı limiti olan bir kartım yok ve bulamam 1500lük var :D

Kredi çekmeyi düşünüyorum biraz araştırdım 36 ay ödersem 15 binlik kredi 21 bine, 46 ay ödersem 21,300 tl civarına geliyor. Az değil ve aylık maaşımın %35'i falan oraya gidecek.

Para pek sıkıntı değil çünkü borcum yok ev geçindirme sıkıntım yok sadece motoru ödeyecem ve kendi kişisel ihtiyaçlarım vs. Fakat arada ki o 6 binlik faizmidir artık nedir bana çok geldi.

Hondanın yada kawasakiden 250lik motor almayı düşünüyorum süper sport.

Senet ile alabileceğim bir yer varmıdır? mesela burada evkur var fakat bu motorsikletler satılıyormu bilmiyorum, satılmıyorsa getirtme gibi şansımız olucağınıda düşünmüyorum çünkü sitesinden baktım full çin malı şeyler satıyorlar ve çok kazık yer.

Ne yapmamı önerirsiniz? sabırsız biri olduğum için parayı ver düdüğü çal değil düdüğü ver sonra parayı çal mantığı ile hareket etmeyi severim her zaman. O yüzden para biriktir demezseniz sevinirim.

Not: Bide bu motor aşkı bende yaklaşık 12 yaşımdan beri var devamlı motor istemişimdir ve artık motor alabilirim fakat dediğim gibi çok pahalı. Yanlışım yoksa yurt dışında 3500dolarlık motor burada 15 bin tl civarında best ülkeyiz neyse onu karıştırmayalım.

Sormak istediğim soru şu Honda cbr 250r tek silindirmiş ve tıkanma yapar, bu kawasakinin ninjasımı ne varmış oda 250lik fakat iki silindir, tıkanma yapmaz dediler.

Fakat hondanın malzeme kalitesi cart curt daha iyimiş karar veremedim ne önerirsiniz ve senetle nereden alabilirim acaba?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bilgisi olan?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
bence senet işine hiç girme. güvenilir kişiyle senet imzalamazsan başın çok ağırır. bu zamanda kimin güvenilir olduğu hiç belli olmuyor.

bankacılık sisteminin faydalarından biri de bu senet belasından koruması aslında.
kredi alırım dersen

faizi bankalarla pazarlık yaparak düşürebiliyorsun. şubelere gidip farklı bankalardan fiyat alıp görebilirsin.
finansbank ve kuveyt türk ün faizleri nispeten daha düşük. ing ve odeabank gibi bankalar da ara ara kampanyalar yapıyorlar.
küçük bankalar biraz daha iyi fiyat veriyor. büyüklerin pek ihtiyacı yok müşteriye. sana yakın olan bankalardan başla 15 dk nı alır fiyat almak.
zaten sıra falan da beklemiyorsun kredi veren adamların kendi masaları ayrı hemen işin hallolur.

fiyat alırken
ilk konuşmada karar vermemen önemli.
gerçek fiyatı alabilmen için bankacılarla yüz yüze görüşmen lazım. gerçek oranlar orada çıkıyor
farklı bankalar gidip masraflar dahil tüm maliyetin hesabını çıkarttırara fiyat iste.

bazı bankalarda ihtiyaç kredisiyle taşıt kredisinin oranları farklı olabiliyor.
hangisinin düşük olduğunu sorup da fiyat al.

pazarlığı yaparken oranları bilerek git en düşük rakam üzerinden pazarlık yap. diğer bankalara gideceğini cümle arasında geçir.
bankacılar için verilen her kredi kendi portfölyölerine bir artıdır. bu yüzden küçük de olsa kaçırmak istemezler.
eğer buna rağmen fazla ilgilenmiyorsa muhtemelen müdürü fazla kredi vermeyin demiştir bazen yapıyorlar bunu.
bu durumda o bankayla fazla vakit harcamaya gerek yok zaten yüksek fiyat çeker.

son olarak motor konusunda ilgim yok ama Altın Elbiseli Adam diye bir youtube fenomeni var o bayağı iyi biliyor.
bir videosunda ilk motorunu alacakların daha mütevazi modelleri tercih etmesin önermişti.
bir arkadaşımın akrabası bu öneriye uymayıp güçlü bir alet aldı. birkaç kere üst üste kaza yaptığı için şimdi kendi binmeye çekiniyor.
seçtiğin model güçlümü hiç fikrim yok ama yazmasam vicdanım el vermezdi.

kazasız belasız sürüşler

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
@orcnd Bilgi için teşekkür ederim. Kawasaki ninja 250sl almaya karar verdim. Evet motor hızlı 10 saniyede 100'e çıkıyor.

Altın elbiseli adamın youtube hesabında videosu bulunuyor :) kendisinin hard takipçisiyimdir :P

Kredi işini bıraktım para toplayıp alıcam hiç yoktan her ay bir yerlere borçlu olmaktan kurtulmuş olucam. Devamlı kenara atıcam aylık 800 1000tl civarı toplansın orada 1-1.5 yılda 15-17 bin falan toplamayı düşünüyorum ekipmanlar plaka vs için.

Teşekkürler krediyi son parayı denkleştirirkende çekmek için düşünebilirim 3 5 bin çekerim belki.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
kolay gelsin sana. aynı süreçlerden bende araba alırken geçtim. para biriktirirken 5-6 bin tam oldu bir yerlere gitti.
bir yandan ticaretle uğraşmamın da etkisi var bunda ama bir türlü para biriktirmeyi başaramadım en azında bi 20 bin tl kadar.
sonunda kredi çektim ödeniyor bir şekilde.

ek olarak 0-100km 7,5 sn görünüyor. allah kaza bela vermesin

- - - Mesaj Güncellendi - - -

abs de opsiyonel görünüyor o makinada motorda da aynı etkiyi yapar mı bilmiyorum ama arabada abs en önemli şeylerden biri.