Şenes Erzikten UEFA İçin Net Uyarı!

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
[h=1]ŞENES ERZİK'TEN UEFA İÇİN NET UYARI![/h]
senes-erzik-uefa-avrupa-michel-platini-istanbul-3-temmuz-uefa-uyari-asbaskan-polonya-ukrayna-319219h.jpg

Spor - 27 Haziran 2012 16:12
[h=2]UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, TFF'nin mali kongresine katıldı ve burda önemli bir konuşma yaptı...[/h]UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik ayağının tozuyla geldiği Ukrayna'dan TFF'nin mali kongresine katıldı ve burda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 3 Temmuz 2011'den bu yanasyaşadığı şike sürecine değindi.. Erzik, "Beni en çok yıpratan olay 3 Temmuz'da başlayan süreçtir...Tüm ülkeyi önemli bir şekilde etkiledi. Bir yıl geçti ve etkileri artçıları sürdü. artçıları daha ne kadar sürecek belli değil." dedi.

Erzik şöyle devam etti:

"Uzun zamandır, aşağı yukarı 4 yıldır bu kürsüden sizlerle konuşma olanağı bulamamıştım. İzninizle geçmişe de değinerek temennilerimi sizlere sunmak istiyorum. Polonya ve Ukrayna 'dan sizlere gelirken uçakta yalnız kaldım ve düşünme fırsatı buldum. Eski günlere gittim. Geçmişe şöyle bir göz attım. Eski mesai arkadaşlarımı görüyorum. 1989 merhum Turgut Özal'ın talebiyle TFF Başkanlığını üstlenmiştim. 1992'de ilk özerk TFF Başkanı seçilmemi hatırladım. 1992 ümitler Avrupa Şampiyonluğunu hatırladım. 1994'te 16 yaş takımının Avrupa şampiyonu olduğumuz gözümün önüne geldi...

22 yıldır UEFA'dayım
"6 kez seçilerek ve aralıksız 22 yıldır UEFA'daki görevimi sürdürüyorum. 12 yıldır süren UEFA 1.Başkanvekilliğimi, 16 yıldır yaptığım UEFA icra kurulu üyeliğimi hatırladım. 1996 yılında bana layık gördüğünüz TFF Onursal Başkanlığımı hatırladım. Bu yıl futbol yöneticiliğimdeki 40.yılım. Farklı görevler üstlendim. Masanın her tarafında bulundum. Bu süre içinde bir çok ilki yaşadığım gibi, kırgınlıklar da yaşadım. Bunların tümüne şahsım olarak hayatın içindeki unsurlar gözüyle baktım. Beni en çok yıpratan olay 3 Temmuz'da başlayan süreç...Tüm ülkeyi önemli bir şekilde etkiledi. Bir yıl geçti ve etkileri artçıları sürdü. Artçıları daha ne kadar sürecek belli değil. Hep beraber Başkan Yıldırım Demirören'in verdiği taahhütlere imza atmamız lazım.

Şimdi final noktasındayım
"Uluslararası sorumluluklarım bulunuyor. Yıllardır susarak, işlerimin konuşmasını sağlayarak, özenle devam ettim. Polemiklere girmedim, doğru bildiğimden şaşmadım. Artık final noktasına yaklaştığımız bu günlerde kendi sınırlarımın dışına çıktım.

3 Temmuz sürecinin karanlığa dönme ihtimali vardı
"3 temmuz sürecinin ne kadar kaotik olduğunu gördük. Türk futbolu ivme kazanırken karanlığa dönme ihtimali oluştu. Sorgulanma başladı. UEFA'da acaba evsahipliklerini yapabilecek mi ? " şüphesi oluştu. Ancak Başbakan Sayın RecepTayyip Erdoğan verdiği güvenlerle hem kongreyi İstanbul'da yaptık. Başta Platini olmak üzere herkesi rahatladı. İlk örnek 1 hafta sonra ülkemizde yapılacak Kadınlar Avrupa Şampiyonası. 2013'te U-20 Dünya Gençler Şampiyonasını düzenleyeceğiz. Tabii ki sırada üzerinde çok durduğumuz , 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası katılımı var. İnşallah önümüzdeki günlerde bu konuda daha ayrıntılı bilgi ve gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.

İşte Platini'nin benimle ilgili görüşleri
"İstanbul'daki kongrede bazı basın mensubu arkadaşlar beni Platini'ye sormuşlar. Aldıkları cevap şöyle.

"Şenes Erzik'i gerçekten çok takdir ederim. çalışmaları, fikirleri çok iyi. UEFA'ya çok katkıları oldu. Çok yoğun çalışmalar yaptı. Türkiye ile ilişkileri iyi yürütüyor, çok dengeli çalışmaları var". Bu referanslar bana değil, Türkiye'ye verilmiş oluyor. Çünkü ben Türk'üm...

Eğitimde doğru yoldayız

"Cüneyt Çakır ve arkadaşlarının geldiği nokta takım oyununu iyi oynadıklarını ve bu zeminin önceden hazırlanmış olduğunu, eğitim konusunda doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Uluslararası standartlara erişmek için hep beraber üzerimize düşeni yapmalıyız. Türk futbolunun kurtuluşu olan ve 1996 yılında kurduğumuz bu havuz sistemini benden sonra gelen arkadaşlarımız devam ettirdi, daha da geliştirdi. Bugün kulüplerimiz büyük ölçüde bu gelirlerle ayakta duruyor. Havuz sistemindeki çatlakları ortadan kaldırmak gerekir. Bu gelirlerin tamamının yerinde kullanılmasına dikkat etmeliyiz.

Bursaspor'a CAS'a gidin dedik
"Bursaspor'un CAS'A gitmesi gerektiğini söyledik. Baştan beri haklıydılar ve haklılıkları ortaya çıktı. Bundan dolayı çok mutluyum."

Eurosport

http://www.aktifhaber.com/senes-erzikten-uefa-icin-net-uyari-624412h.htm

Reaksiyon puanı
10,315
yahu başlığı okuyunca, "eyvah! dedim, yandık... mutlaka yeni bir gelişme var, avrupa defterimiz kapanıyor"

sonra yazıyı okuyunca bi baktık ki, şenes erzik nostalji yapmış, hatıratını dile getirmiş, candan bir sohbet yapmış vesselam!

yani atılan taş ürkütülen kurbağaya değmemiş!

ağam! :)

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
İşte Platini'nin benimle ilgili görüşleri
"İstanbul'daki kongrede bazı basın mensubu arkadaşlar beni Platini'ye sormuşlar. Aldıkları cevap şöyle.

"Şenes Erzik'i gerçekten çok takdir ederim. çalışmaları, fikirleri çok iyi. UEFA'ya çok katkıları oldu. Çok yoğun çalışmalar yaptı. Türkiye ile ilişkileri iyi yürütüyor, çok dengeli çalışmaları var". Bu referanslar bana değil, Türkiye'ye verilmiş oluyor. Çünkü ben Türk'üm...

:thumbdown:

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
[TABLE="width: 700"]
[TR]
[TD][h=2]UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, NTV Spor Haber Müdürü Haluk Yürekli'nin sorularını yanıtladı. "Türkiye'nin Avrupa'dan men edilme ihtimali yoktu" diyen Erzik, böyle bir durumun söz konusu bile olmadığını söyledi.[/h][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
erzik3_G1FNM.jpg
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Şenes Erzik, NTV Spor'a konuştu... TFF Mali Genel Kurulu için geldiği Ankara'da NTV Spor Haber Müdürü Haluk Yürekli'ye konuşan Erzik, "Şike Soruşturmasında ağır yaptırımlar uygulanmazsa UEFA Türkiye'yi Avrupa'dan men edecek" şeklindeki endişelerin yersiz olduğunu ortaya koydu. Konuyla ilgili soruya "Türkiye'nin Avrupa'dan men edilme ihtimali yoktu" diye yanıt veren Erzik, böyle bir durumun söz konusu bile olmadığını söyledi.

3 Temmuz sürecinin, ülke açısından son sıkıntılı bir dönem olduğunu ifade eden Şenes Erzik, "3 Temmuz'dan bu yana normal hayatımı sürdürüyorum ve UEFA'daki görevim neyi gerektiriyorsa onu yapıyorum. Dolayısıyla bugün kongrede belirttiğim gibi, bu sadece futbolla ilgili insanları ilgilendiren bir olay olmaktan çıktı. Toplumsal bir olay haline geldi. TFF açısından bazı şeyler sonuçlandırılsa da yargı halen devam ediyor. Çok zor ve kötü bir süreç yaşadık hep birlikte" dedi.
UEFA ve FIFA'da Ulusal Federasyonlar Komitesi Başkanı olduğunu ve bu nedenle taraf olduğu bir konuda konuşmadığını belirten Erzik, "Benim yapım, işler sonuçlanmadan konuşmamı engelliyor. En önemlisi ise ben konumum itibariyle tarafım. Ben TFF başkanlığını yaptım senelerce. Şimdi de TFF'nin onursal başkanıyım. Özellikle UEFA'daki Platini'den sonraki 2. adam olarak, birtakım görevlerim var. FIFA VE UEFA'DA, ulusal federasyonların komitesinin başkanıyım. 53 ülke federasyonu, benim başkanı olduğum komiteye bağlı. FIFA'da da 209 ülkenin yine ulusal federasyonlar komitesi başkanıyım. Bütün bu görevlerin sorumluluğu içerisinde, herhalde bu konularda en son konuşacak kişi benim. Ben tarafım, çünkü Türk'üm" diye konuştu.
Fenerbahçe ile kararını açıklayan UEFA'nın, çok güzel bir açıklama yaptığını vurgulayan Şenes Erzik, "UEFA, Fenerbahçe konusunda o kadar güzel bir açıklama yaptı ki gayet net. UEFA, yaptığı son açıklamayla, ne demek istediği gayet açık bir şekilde anlatmış. Hatta büyük bir mutlulukla gördüm, basın organları da tercümeyi çok net bir şekilde yaparak, deşifreleri yapmış. Ben de hukukçu olmadığım için ilave edeceğim bir şey yok" ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne aldığı davetin ardından, kimseye bir açıklama yapmadığını söyleyen Erzik, "Ben kimseye, 'bu iş bitti' demedim. Nerden kaynaklandığını biliyorum. Çünkü o gün yoğun bir şekilde telefon geldi. Birçoğunu cevaplayamadım. Benim orda işlerim var. Maçlara gidip geliyoruz. Tabii ki bir görev bölümü yapmış durumdayız. Belki bu telefonların 1-2 tanesine cevap verdim ama onda da 'bekleyin UEFA'dan ne cevap gelirse sonuç o olur' dedim. Ama ilave yapıldıysa ben onu bilemem" dedi.
TFF Başkanlığı için aday olmasının, 30 yıllık UEFA VE FIFA'daki görevlerini bir kenara atması anlamına geleceğini de söyleyen Şenes Erzik, "UEFA'daki görevlerim var. Bu görevleri kaldırıp kenara koymak, UEFA VE FIFA'daki geçmiş 30 seneyi inkar etmek anlamına gelirdi. Benim Şenes Erzik olarak öyle bir lüksüm yok. Sonunda bu karar benim kararımdı. Türkiye çok önemli ve zorlu bir süreçten geçiyordu. Ben onursal başkan olarak da, UEFA VE FIFA'da önemli görevler üstlenmiş bir insan olarak da 'banane' diyemezdim. Ben daha önce kabul etmemişken, çok olağanüstü bir durum varken kabul edebilirdim. Ama yine de bu görevi kabul etmem, Türkiye açısından iyi olmazdı. UEFA VE FIFA'daki görevlerim bu kadar artmışken, gelemezdim" diye konuştu.
Ayrıca Türkiye'nin ceza alma ihtimalinin de hiç olmadığını açıklayan Erzik, "Bence böyle bir durum hiç yoktu ve hiç de olmadı" şeklinde konuştu.
Kaynak
Hani bizi almıyolardı?Hani 7 yıl Türkiye men edilecekti?Hani bizi kazığa oturtacaklardı?:)

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]