Selam 'İyi insanların filmi'

numantekinay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[h=3]Çekimleri üç farklı kıtada gerçekleştirilen Selam vizyona girdi.[/h]
selam-iyi-insanlarin-filmi-_228163.jpg

Filmin yönetmeni Levent Demirkale, "Selam filmi için en yalın ifadeyle iyi insanların filmi diyebilirim, çünkü duygusunun öyle olduğunu düşünüyorum" dedi.

Asya, Afrika ve Avrupa'da zorlu koşullarda çekimleri gerçekleşen Selam filminin galası 27 Mart'ta birçok ünlü ismin katılımıyla gerçekleşti. Filmin yönetmeni Levent Demirkale, çekimler boyunca yaşananları ise BUGÜN Gazetesi'ne anlattı.

Demirkale projeye nasıl dahil olduğunu şu sözlerle ifade etti: "Selam film projesi teklifi geldiğinde önce uzun metraj bir proje olduğu için çok sevindim, sonra konsept danışmanımız HalukÖrgün Bey projeyi anlattı, senaryoyu okuduğumda o kadar etkilendimki, ertesi gün cast çalışmalarına başlamıştık bile."

RIZADAN BAŞKA AMACI YOK

Çekimleri 3 ayrı kıtada 4 farklı ülkede gerçekleştirilen Selam filmi için çekimlerin yapıldığı ülkelerde yerel oyuncularla ve çocuk oyuncularla çalışıldığını belirten Levent Demirkale, filmde gittikleri beldeleri yar belleyip, rızadan başka hiçbir amaç gütmeyen öğretmenlerin hikayesinin anlatıldığını dile getirdi.

Filmde cast seçimine çok dikkat ettiğini aktaranDemirkale, bütün oyuncuları kendisinin seçtiğini, özellikleHarun karakterini çok aradığını belirtti.

Demirkale, oyuncu seçimleriyle ilgili şunları aktardı: "Cast çalışmalarına başladığımızda 'Afganistan'a, Afrika'ya gitmem, ölüm tehlikesi var' diyen çok oldu. Bizim için oyuncunun isteyerek, benimseyerek oynaması önemliydi. Bu anlamda Harun'u çok aradım, Adem öğretmeni ise çabuk buldum." Senegal ve Bosna'dan çok Afganistan çekimlerinde zorlandıklarını dile getiren Demirkale, çekimler sırasında yaşananları şu sözlerle anlattı:

"Afganistan'da sinema prodüksiyon hizmeti olmadığı için yardımcı oyuncu ve mekan bulmakta zorluk çektik. Ülkenin güvenlik sorunlarından dolayı arabalarımız sıklıkla durduruldu, bu da çekimlerde zaman kaybı yaşamamıza neden oldu. Hijyenik koşulların elverişsiz olması nedeniyle ben de dahil ekibin büyük bir bölümü dizanteri oldu.

Senaryonun ülke dillerine, zaman zaman da yerel dillere çevrilmesi ve oyunculara ezberletilmesinin zorluğunu da yaşadık."

ÇEKİMLERDEKİ ZORLUKLAR

Afganistan'a gittiklerinde özellikle bölge halkının yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyleyenDemirkale, bu ilgi nedeniyle çoğu zaman çekimlerin aksadığını dile getirdi. Bunun yanı sıra özellikle Afganistan'daki koyun kovalama sahnesinin ve Bosna'daki boğulma sahnesinin çekimleri sırasında zorluklar yaşadıklarını belirten Demirkale, koyun kovalama sahnesinin çekildiği gün kum fırtınasına yakalandıklarını, bu nedenle çekimlerin bir süre aksadığını anlattı.

Filmin çok beğenileceğini söyleyen Demirkale, "Bu film çok özel bir proje, ayakları yere basan, özellikle de kahramanlarının yaşıyor olması, insanların bu hareketi takip ediyor olması filmi daha da özel kılıyor. Bu filmi herkes gelip görmeli, izlemeli. Madem tartışılan bir tarafı var bu konunun, o zaman herkes fikir sahibi olmak içinSelam filmini izlemeli" dedi.

İdealleri uğruna YOLA ÇIKTILAR

Filmin konusu kısaca şöyle:Harun, Zehra ve Adem öğretmen, idealleri uğruna sevdiklerinden, ailelerinden, evlerinden, yurtlarından ayrılarak 3 farklı kıtaya doğru yola çıkar. Adem, hamile karısını geride bırakarak binler ce kilometre uzaklıktaki Bosna Hersek'e sıcacık bir selam ve dostluk götürmenin peşine düşer.

Zehra, Harun'un hasretini yüreğine gömerek açlığın ve susuzluğun pençesinde olan Afganistan'a ulaşarak savaşın gölgesindeki çocuklara yardım eli uzatır. Hizmet aşkıylayanıp tutuşan Harun ise geçmişini düşünmeden eski bir sömürge devleti olan Senegal'deki karanlığa ışık olmaya gider. Bu üç fedakar öğretmen, gittikleri ülkelerde sadece eğitimci değil,aynı zamanda anne, baba, dost ve arkadaş olabilmek için ellerinden geleni yapar.

KÜNYE

Selam
Yönetmen:
Levent Demirkale
Oyuncular: Yunus Emre Yıldırımer,
Burçin Abdullah, Hasan Nihat
Sütçü,EmreKarakoç, Fatma
Karanfil, Mustafa Muhammed
Zaim, Brahim N'diaye

Tavsiye: Film izlenmeye değer