Şehir Bisikleti Tavsiyesi Bekliyorum

ThaLees

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar malum yaz geliyor. Kışın yediklerimizi yakma vakti. Bende bu konuda evden işe işten eve bisikletle gitmeye karar verdim fakat bisiklet olaylarından hiç anlamam. Tavsiye edeceğinizi bir bisiklet varmı ? Kaç jant olmalı (Gerçi jant sayısının faydası ve eksisi ne onuda bilmiyorum da) markası ne olmalı ? vs vs vs aklımdan geçen fiyat ise Maksimum 500₺. Sadece şehir içinde kullanacağım bu bisikletten beklediğim tek özellik ise 3-5 ayda yok vites bozuldu yok bilmem ne oldu uğraştırmasın. Başımı ağrıtmadan kullanabileceğim hafif ir şehir bisikleti tavsiyelerini bekliyorum.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

ThaLees

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Aslında 650ye var nette. daha iyi bir teklif gelmezse bunu düşünebilirim. Teşekkürler.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Şurada çeşitler var bir bak istersen. Bu marka bianchi den iyidir diye düşünüyorum ama eğer şanslıysan 2-3 yıl hiç sorun yaşamazsın. sitede fiyatlar 500 den başlıyor ama pazarlıkla falan iner o biraz aşağı.

ThaLees

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Nerede ? hangi marka ? linki göremedim :(

patlicanmusakka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önce şunlara cevap vermelisin;
1- Hangi şehirdesin? Şehir bisikleti denilen kavram kaymak gibi yolları olan, önüne zırt pırt araba çıkmayan, yapıştırdığın gibi pedala gideceğin yere kadar sorunsuz gideceğin yolların var mı? O zaman şehir ya da yol bisikleti düşünebilirsin.

2- Yaş, boy , kilon nedir?

3- 500 lira'nın üzerine çıkabilir misin? 500TL civarında alacağın şey "tekerlekli demirdir" bisiklet değil...

istanbul'da yaşadığını varsayarak konuşuyorum; Yol bisikleti yerine MTB almayı o paralara düşünebilirsin.
Birazcık daha üzerine çıkıp;
Kron XC250
Sedona 700V
Rockrider 5.1 (jantlarını biraz dandik 90 lira ek masrafla balık sırtı jant alıp adam edebilirsin.)

ThaLees

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Önce şunlara cevap vermelisin;
1- Hangi şehirdesin? Şehir bisikleti denilen kavram kaymak gibi yolları olan, önüne zırt pırt araba çıkmayan, yapıştırdığın gibi pedala gideceğin yere kadar sorunsuz gideceğin yolların var mı? O zaman şehir ya da yol bisikleti düşünebilirsin.

2- Yaş, boy , kilon nedir?

3- 500 lira'nın üzerine çıkabilir misin? 500TL civarında alacağın şey "tekerlekli demirdir" bisiklet değil...

istanbul'da yaşadığını varsayarak konuşuyorum; Yol bisikleti yerine MTB almayı o paralara düşünebilirsin.
Birazcık daha üzerine çıkıp;
Kron XC250
Sedona 700V
Rockrider 5.1 (jantlarını biraz dandik 90 lira ek masrafla balık sırtı jant alıp adam edebilirsin.)

Bursa/İnegöldeyim. yollar çok duzgun olmasada benim kullanacagım yollar genelde duzgun ve sakin. 28 yaşında 175cm boyunda 90 kilo yani çakı gibi delikanlıyım :D 500₺ lin biraz ustune cıkabilirim. ama düşüncem senenin yarısında kullanabileğim bir bisiklete (takım elbise ile yağmurlu gunlerde kullanamayacagımı varsayıyorum) çokta fazla bir bütçe ayırmak istemiyorum.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Yahu bende bisiklet almak istiyorum ancak ne kadar pahalanmış bu bisikletler ya.

En son 2008 senesinde 150-200 liraya çift amörtisörlü bir bisiklet almıştım.Markası falan bilindik bişey değildi ancak bi kaç sene sorunsuz sürdüm.Çokda memnundum.Hiçde bakım falan yapmıyordum.Sonra bi kış bahçede bıraktım.Yağmur, kar, fırtına, güneşin altında 4-5 ay hiç dokunmadım.Yaz gelince bir bakayım dedim.Bayağı bi yıpranmış buldum.Zincir sırf pas olmuştu.Bazı yerleri paslanmıştı.Teker dönmüyordu vs.Sonra 50 liraya bisikletçiye sattım.

6 yılda fiyatlar uçmuş gitmiş.Ben 2008 de o bisikleti aldığımda Bianchinin en kral bisikleti 350-400 lira civarıydı.

Bende en fazla 500 lira vermeyi düşünüyorum.Bisiklet sürmeyi özlemişim.Ne önerirsiniz.Çocukken çok kovalıyoduk bu işleri, iyi anlardım ancak unutmuşuz şimdi.Keyif ve spor amaçlı kullanıcam.Ultra özelliklere gerek yok.Freni sistemi, vites sistemi kaliteli olsun, koltuğu rahat olsun (bu çok önemli).En büyük boy olsun.26 jantmıydı en büyük 28 jantmıydı unuttum.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Benim bisiklet araklanmasaydi simdi caddeleri turluyor olacaktim. Almayi düsünüyorum da, araklanir diye almiyorum :D

ThaLees

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Abi herkes bisiklet istiyor ama kimse birşey bilmiyor. Lutfen Bisiklet Firmalarından Bilgilendirme Bekliyoruz hemde Acilen...

Şaka bir yana walla ne bisikleti alıcaz yaa...

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
sayfanın alt tarafında bisikletler :D orada 500lükler var onları incele istersen sağlam mı değil mi :)

http://www.bisikletforum.com/
burada biraz araştırma yap tavsiyeleri tek tek oku muhakkak işine yarar şeyler bulacaksın :)

huseyin_elk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam buldunuz mu bisiklet. Aynı durumdayım fikrin varsa yardımlarını rica ederim.
Saygılarımla,
Hüseyin_elk