Segate Freeagent Sorun ve Garanti Hakkında

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Merhaba,

Seagate Freeagent 1TB harici disk kullanmaktayım. Aşırı ısınıyor ve kilitleniyor. Bazen hiç açılmıyor beep sesleri geliyor. Sanırım garantiye göndermekten başka şansım yok. Şuan açılmıyor zaten.

Masaüstünde en iyi harddisk bence tartışmasız seagate ama harici disklerde pek öyle değil sanırım, bakmadım bana benzer sorunları yaşayanların sayısı biraz fazla gibi :)

Sadece birşey soracağım içersiinde 300gb civarı divx, adobe un neredeyse cs4 serisinin hepsi bulunuyor :) Yani w-4-r-3-z (googleda cıkmasın :D ) deposu. Garantiye gönderirsem bi problem olur mu ?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Garantideki elemanların onlarla ilgileneceğini hiç zannetmiyorum. Kendilerine bir kopya almak isteyebilirler ama. :) Ayrıca "kişisel mahremiyet"e önem vereceklerini ve onun için dosyalarını kurcalamak isteyeceklerini zannetmiyorum. Çünkü sen oraya tamir edilmesi için gönderiyorsun ve buna karşılık onlar bilgilerini ifşa ediyorlarsa, büyük bir tazminatı ödemeyi göze almaları gerekir.

Yalnız "disk bu dosyalar yüzünden bozuldu bakmak zorunda kaldık" derlerse, işte bunun aksini ıspatlayacak bilirkişi yok Türkiye'de. :D

Bu anlamda bir problem olmaz; ama sana danışmadan format atma ihtimalleri de oldukça yüksek. O yüzden o verileri yedeklemeden göndermeni tavsiye etmem.

Örneğin flash disklerde garantiye gittiğinde astarı yüzünden pahalı olduğu için hemen değişim yapılır, hiç tamiriyle uğraşılmaz. O nedenle de garantiye gönderdiğin diskin içindeki hiç bir dosya sana geri dönmez.

İşte bu ihtimal,flash disklere oranla epey düşük olsa da, harici disklerde de var. Teknik servise yollarken sorabilirsin derdim ama; muhtemelen senin konuşacağın kişiyle o diske bakacak olan kişi her zaman birbirinden farklı olacaktır.

Ne demişler, eşeği sağlam kazığa bağlayacaksın. Bence her ihtimale karşı yedek al ve kendin formatlayıp gönder.