Second lifeta otel de açıldı !

Bu konuyu okuyanlar

Jengar

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2006
Mesajlar
3,909
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
88183.jpg

Rixos, tüm dünyadan 6.5 milyon üyesi olan Second Life adlı üç boyutlu oyunda bir otel açıyor.
TÜRKİYE’NİN en pahalı otelleri arasında yer alan Rixos, Amsterdam’da bir otel açıyor! Ancak bu otel bilinen anlamda bir otel değil... Rixos, üç boyutlu sanal bir ortam olan Second Life’ta sanal otelini bir ay içinde hizmete sokuyor. Böylece Rixos, Second Life’ın en fazla ziyaret edilen şehri olan Amsterdam’da ‘ilk beş yıldızlı sanal oteli’ açmış olacak. Sembol İnşaat’ın bu site için gerçek bir beş yıldızlı otel tasarladığını belirten Rixos Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ‘Adı sanal olsa da gerçek gibi yönetilecek. Lobisinden kat servisine kadar tüm hizmetler verilecek. Sitede küçük oteller, pansiyonlar vardı ama ilk beş yıldızlı oteli biz kurduk. Beş katlı ve 279 odalı olarak tasarlanan otel önümüzdeki ay hizmete giriyor’ dedi. Tamince otelin açılışının ardından bir ada satın alacaklarını ve burada da proje hazırlayacaklarını söyledi. Rixos Otelleri Pazarlama Direktörü Cemal Bayar ise amaçlarının, Second Life’ta Rixos markasını duyurmak olduğunu kaydetti.


TOYOTA, ADİDAS, IBM DE VAR

Son dönemin en ses getiren ve sanal bir dünya olan Second Life’ta ‘avatar’ denilen ve üç boyutlu imgelerle temsil edilen sakinleri tarafından şekillendirilen ikinci bir dünya olarak tanımlanıyor. Katılımcılar bu sanal dünyaya girerek, çeşitli maceralara atılıyorlar, ticaret yapıp yemek pişiriyor, kitap okuyup flört edebiliyor. Linden Lab adlı şirket tarafından yaratılan oyunun tüm dünyadan 6.7 milyon takipçisi var. Ünlü şirketler bu sanal dünyada ürünlerini tanıtmakla kalmıyor, büro da açıyor. AOL, Toyota, ABN Amro, Philips, Vodafone, Sony Ericsson, Adidas, Reebok, IBM, Dell, Mercedes ve BMW bu firmalar arasında. BELMA TOPRAK
link: http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=244990
 

chimera

Müdavim
Emektar
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
8,773
Reaksiyon puanı
574
Puanları
0
"Second Life" bu oyunu ve siteyi bu aralar çok duymaya başladım. Anladığım kadarıyla çok ilgi görüyor. Zaten tüm dünyadan 6.5 milyon üyesi olması çok ilgi gördüğünün kanıtı. 8)
 
Üst