Seçim sonuçları belli oldu mu?

wittroc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
11,235
Olmadı. Sayımlar devam ediyor.

Realhas the Great

Profesör
Reaksiyon puanı
7,987
Cumhur ittifakı meclis çoğunluğunu aldı hüda par meclise 4 milletvekili soktu cumhurbaşkanlığı seçimide 2. tura kaldı yüksek ihtimal

Martin Archi

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
4,842
İkinci tura kalacak ve kaybedeceğiz. Yorum yapmıyorum çünkü ağzımı açtığım anda ağzımdan sadece saf küfür çıkıyor.

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697
Deprem bölgelerine seçime yakın farklı plakalı araçlar girip oylama yapıyor. Haberiniz olsun.

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,029
Evet, sonuç tam olarak belli olmasa da nereye gittiğini kestirebiliyoruz artık.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Sayın henüz bitmedi. Çok düşükte olsa Erdoğan'ın ilk turda bitirebilme ihtimali var. Ama itirazlar flan olacaktır. Süreç zor bitecek. Bu sürecin uzaması muhalefetin enerjisinide çalacaktır. Seçim çalışması yapmak yerine oy derdine düşeceklerdir.

Şu forumda yüzlerce kez yazmışımdır. Ülkenin ana sorunu kaliteli muhalefet olmaması. Ve Kemal Kılıçdaroğlu kazanacak aday değil. Yapmayın etmeyin dedikçe sen suz trol satılmış para almış diyerek saçma sapan saldırıyordunuz. Ben Türk halkını biliyorum vatandaşı tanıyorum neye ne tepki verdiklerini biliyorum. Siyasetten gram anlamayan insanlar veya 13-15 yaşında ki ergenler çok biliyormuş gibi saldırıyordu. Hepiniz biliyorsunuz ki Mansur Yavaş veya İmamoğlu aday olsa. Bu yüzde 1 etmeyen partilere Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı verilmese HDP'ye bu kadar şirin görünme selam çakma telaşına girilmese muhalefet ezci bir oyla 55 ler ile alırdı. Meclistede çok rahat HDP ile 360 ları geçerdi.

Bunun olacağı aşırı belliydi. Dua etsinler Muharrem İnce çekdi. Yoksa 2-3 puanda o alıp daha dramatik bir oy oranına düşürebilirdi CHP'yi. Veya 5-10 vekil daha kaybettirebilirdi oyları bölüp. Sinan Oğan'a da dua edin aday oldu. Ona oy verenlerin 3'te 2 si CHP 'ye oy vermem en kötü Erdoğan'a oy veririm diyen kitle.

Bu kadar olumsuzluk oldu kriz var deprem oldu korona geçti Rusya-Ukrayna savaşı çıktı. Dolar 19-20 lere geldi mazot 5 TL den 20-25 TL lere çıktı herkes zor durumda ama bilin bakalım ne oldu CHP'nin oy oranı yüzde 25'lerde gene. Hemde Saadet- Deva- Gelecek ve Demokrat partiye listelerinden yer verip onların desteğini aldığı halde. Gerisini siz hesap edin.
Buralarda onlarca kez söylemişimdir. Sıradan bir vatandaş olarak ben görüyorumda muhalefet göremiyor mu ? Bu kadar mı siyasetten kopuk !!! Toplamı yüzde 1 etmeyen partilere bu kadar taviz vermeyin halk bunu sevmez beğenmez diye boşuna demedim. 35 vekil aldılar oturdukları yerden. Yetmezmiş gibi bakanlıklar Cumhurbaşkanlığı yardımcıları vaad ediliyordu. Ama Memleket partisi veya Zafer partisi yada en önemlisi muhalif bir kimlikte ki Yeniden Refah partisini yanına çekmeye çalışmadılar bile. ( Yeniden Refah yüzde 2.5 larda oy aldı. Bu oy AKP'den kopup muhalefet geçse her şey çok farklı olabilirdi. )
Veya alakasız bir şekilde yok Kürt videosu yok Alevi videosu çekiliyor. Yok İHA-SİHA'ya dokunacaz. Yok İstanbul Havalimanını ABD'de iş yapan birilerine verecez. Yok herkese bedava ev bedava elektirik emekliye 15-20 bin TL ikramiye fakirlere altın. İşsizlere iş aşsızlara aş herkse para verme gibi uçuk kaçık vaadlerde baştan sona zarar. İnsanlar bunları yemiyor çünkü.

Veya düne kadar sayıp sövdükleri. FETO'cu dedikleri isimleri CHP listelerinden meclise sokmak çok zarar verdi CHP'ye. Diğer bir zarar verende İYİ parti. Bakıyorum. İYİ parti seçimi kazanamayacağını bildiği çoğu bölgede aday çıkararak CHP oylarını bölmüş resmen. Ve hem CHP'den vekil yemiş hemde kendi çıkramamış. Aynı şeyi TİP'de yaptı. Muhalefeti bölerek hem HDP'ye hem CHP'ye çok zarar verdi. Ve en az 12 vekil zarara soktu. İYİ partinin zararı gene baya çok.

Cumhur ittifakı meclis çoğunluğunu aldı hüda par meclise 4 milletvekili soktu cumhurbaşkanlığı seçimide 2. tura kaldı yüksek ihtimal

3 vekil soktular. Batman 2. sıra giremedi... ( MHP orada böldü oyları ve HDP aldı vekili.)

Son düzenleme:

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Muhalefetin kaybetmesi demek bu ülke için milletin kaybetmesi demektir, teokrasi demektir, tek adama devam demektir.

Bu şarkı benden sana gelsin... ( Tam anlamıyla muhaleeti anlatıyor her cümlesiyle şarkı. )

Not: Siz inatla olayı anlamıyonuz. Muhalefet ömründe kazanmaya en yaklaştığı dönemdi son 1 yıl. Çevremde ben dahil onlarca kişi yaa AKP olmuyor gitmiyor artık derken millet kararsıza geçmiş alternatif ararken muhalefet yıllarca kavga etti aday aradı. En sonunda zoraki dayatma bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu'nu dayatıp üstüne sisyaseten saçmaladı. Ve bu kadar saçmalık yapıp birde yüzde 60 lar ile geliyoruz diyorlardı yok şunu yargılayacaz yok bunu ceza evinden çıakraz diyorlardı sonuç ortada işte...

Erdoğan'ın gitmemesinin ana nedeni muhalefette ki TEK ADMADIR. 12 yılda 10 seçim kaybeden 75 yaşında ki sözde demokrat dededir tüm suçlu...

Reaksiyon puanı
994
Gerçekler gün gibi ortada hâlâ anlayamayan varsa alın size amme hizmeti dinleyin öğrenin.Bir de böyle bir tipleme cumhurbaşkanı olacaktı.Resmen uçurumun kenarından dönmüşüz.

Graffyavuz

Asistan
Reaksiyon puanı
211
Gerçekler gün gibi ortada hâlâ anlayamayan varsa alın size amme hizmeti dinleyin öğrenin.Bir de böyle bir tipleme cumhurbaşkanı olacaktı.Resmen uçurumun kenarından dönmüşüz.
Bundan sonra artık 2. turda belli olur. Ama büyük ihtimal RTE kazanır. Leon dayı sen bunu okuma. Yine ağlama krizine girecen. :p Seçimden sonra sana süprizim var.