Şebnem Ferah Nintendo Oynar mı?

Bu konuyu okuyanlar

Alengirli

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2007
Mesajlar
5,270
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Dünyada rekor başarılara imza atan Nintendo'nun ülkemizde neden yeterince tanınmadığını hiç merak ettiniz mi? İşte bir Nintendocu'nun düşünceleri.

Ülkemizde Nintendo'nun pek de iyi tanındığını ve tanıtıldığını söylemek mümkün değil. Sadece reklamdan bahsetmiyorum, bu işe emek verecek, PlayStation'a duyduğu kadar merakı Wii ya da DS'e de gösterecek çok fazla editör ne yazık ki yok.

Öyle ki, oyunlarla ilgili olmayan kişiler tarafından kimi zaman "çoluk çocuk işiyle" vakit kaybetmekle suçlanan PC veya konsol oyuncuları bile, ironik bir şekilde yeri gelince Nintendo oyuncularına aynı muameleyi yapmakta sakınca görmüyor.

Tanıtalım Ama Nasıl?

Sorunun çözümü, Nintendocu.com'un sahibi Kadir Çakır'ın önerilerinde yer alıyor. Dünyada adına dergiler çıkarılan, şarkılar, türküler yakılan, hem konsolları, hem oyunlarıyla satış listelerini altüst eden Nintendo'nun ülkemizde tanınabilmesi için, birilerinin duruma el atması gerekiyor.

Tıpkı ata sporumuz(!) olan PES ve Winning Eleven serisi gibi, Nintendo'nun da sadece oyunculara değil, toplumun tüm kesimlerine tanıtılması gerekiyor. Bu nedenle de oyun dergilerine verilen reklamlar hedeften çok daha kısa bir mesafeye düşüyor.

Nintendo'nun çok geniş bir yelpazeye sahip olan oyunlarının, oyun ve teknoloji dergilerinin dışında da ilgili yayınlarda(spor, kişisel gelişim, sağlık gibi) yer alması gerekiyor.
nicole-ds1232438029.jpg
Türkçe Desteği Şart!

Oyunların bir bölümünün Türkçe dil desteğine kavuşması da, CrySis örneğinde olduğu gibi Türk halkının Nintendo'ya  kucak açmasına imkan sunacaktır. Üstelik bu konuda çalışmaların sürdüğünü söyleyebilirim.


Hem markayı, hem de ürünlerini tanıtmanın en garantili yolu ise, tanıtımda ünlü bir yüz kullanmak. Liv Tyler, Nicole Kidman ve Japon pop star Utada Hikaru'nun Nintendo DS ile ilgili tanıtımlarda daha önce yer aldığına dikkat çeken yazıda, Türkiye için ise Hadise, Şebnem Ferah ve Ata Demirer gibi isimler tavsiye ediliyor.

Ön Yargılardan Kurtulun

Her türlü konsolu ve oyun cihazını kullanan biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, Nintendo'nun basit görünen yöntemlerle sunmayı başardığı doyumsuz eğlence, gerçekten alkışı hak ediyor. Umuyorum bir gün Türk oyun severler de ön yargılarını bir kenara bırakıp, küçük dokunuşlarla gündelik hayata eğlence katan Nintendo DS ve Wii'ye gerçek anlamda ısınabilir.
livtyler-ds1232438090.jpg
:: Nintendo DS ya da Wii almayı düşünüyor musunuz?

Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net
 

The_Climb

Asistan
Katılım
23 Ocak 2008
Mesajlar
160
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
eğer reklamlarını Şebnem FERAH yaparsa kesin alırım...
 

Cursed

Asistan
Katılım
26 Eylül 2006
Mesajlar
180
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
psp varken ne gerek var diyen akıllı türk insanının seçimi bence :)
 

HapS

Müdavim
Katılım
23 Ocak 2008
Mesajlar
3,350
Reaksiyon puanı
63
Puanları
48
çoluk çocuk işi. Valla bak :D
 

PRoMeTuS

Müdavim
Katılım
17 Mayıs 2007
Mesajlar
1,617
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
wii süper bi alet arkadaşlar alın almadıysanız bir yerde oynayın...
 

craftingMaterial

Müdavim
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
188
Puanları
63
PS3, Xbox360, Nintendo Wii oynamış biri olarak en çok PS3 de ondan sonra xbox360 da daha sonra PSP de en son nintendo wii de keyif aldım. nintendo diğerlerine göre hakikaten çoluk çocuk işi kalıyo. oyunları biraz daha iyileştirmesi gerek...
 

Son mesajlar

Üst