Seagate harici diskimdeki dosyalar kayip

makquise01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Degerli arkadaslar uzun bir aradan sonra harici hard discimi pcye bagladim 2tb lik olan discim suanda sadece 31gb olarak gözüküyor!ve icerisinde sadece 3 klasör var isimleri söyle Boot, efi, sources ve 2 dosya var beyaz bootmgr ve bootmgr.efi dosyalarimi tekrardan nasil göebilirim ve neden böyle birsey oldu?Bilgisayar dahisi degilim ve eger yardim ederseniz biraz anlasilabilri sekilde izah ederseniz cok memnun olurum simdiden hepinize tesekkürler

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bilgisayarım > Sağ tık > Yönet > Disk yönetimi

O0K8kNb.png

Buranın fotoğrafını atar mısın ? Verileri kurtarabilme şansımız var. Diski eski haline çeviririz o sıkıntı değil.

monstearsoul

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Eğer arkadaşın önereceği yolla olmazsa hdd markasına göre back up programını kullanabilirsin

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Burdaysan bana cevap ver işini hemen cözelim

- - - Mesaj Güncellendi - - -

HDD pc bağlıyorsun

Klasör seceneklerinden gizli dosyaları göster diyorsun.

index.php

2 .secenekdeki

korunan işletim sistemi dosyalarını göster tik kaldırıyorsun

ve diskene bak hepsini göreceksin yanlızca hdd verilerini bir yere at cünkü hdd bir sorundan dolayı böyle yapmış virüs veya sistem dosya arızasından dolayı hdd bicimlendir sonra tüm verilerini kaybedersin bir hasar oluştuğunda veriler gidebilir sonra bicimlendirmeden sonra tekrar yedeklerini icine atarsın

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
yani acıkcası diskin raw bicimine dönüşmüş olabilir buda virüs ve ya aniden elektirk kesintisinden olabilir

Yukardaki işlem işe yaramazsa bunu dene.

Disk Kapasitesi BIOS, Bilgisayarım vs. tüm Yerlerde Daha Düşük Görünüyorsa;
Diskin kapasitesi, olduğundan daha az göründüğünden Data Recovery programları bu durumda işe yaramayacaktır. Çünkü başlangıç ve bitiş sektörleri kurtarma aşamasında programların taradığı sektörlerin dışında kalacaktır.

Bu nedenle yapmanız gereken bu kurtarma yazılımları ile taramak değil, diskin kapasitesinin Bilgisayar’da doğru görünmesini sağlamak olacaktır.
Bunun için kesinlikle tek araç yeterli olacaktır. Bu da SeaTools adında Seagate’in oluşturduğu bir yazılım.BURDAN İNDİR .iso formatındaki dosyayı indirdikten sonra boş bir cd’ye yazıyoruz. Sonra RAW olan diskimizi bağlayarak bu oluşturuğumuz CD ile bilgisayarımızı BOOT ediyoruz. SeaTools Desktop aracını seçiyoruz. Burada da göreceğiniz üzere diskimizin kapasitesi olması gerektiğinden düşük görünüyor.

4672-2.jpg

Burada üst menülerde bulunan Advanced Features menüsündeki Set Capacity to MAX işlemini uyguluyoruz. Sonrasında Basic Tests menüsünden “Short Test” bağlantısına tıklıyoruz ve kısa bir teste sokuyor program diskimizi. Sonrasında bir bakıyorsunuz diskimiz orjinal kapasitesindeki gibi görünüyor. Programdan çıkıyor ve bilgisayarımızı kapatıyoruz. Tekrar açıp bakıyoruz diskimize ve BIOS da dahil olmak üzere her ortamda disk normal kapasitesine kavuşmuş.

Artık disk içindeki tüm verilerinizi görüyor olmanız gerekiyor…

2- Disk Kapasitesi Normal Değerinde iken Komple Harddisk veya Partition’ın Dosya Sistemi RAW Olduysa.

Bu durumda ise yapmanız gereken yine kesinlikle Recovery taraması değildir. Çünkü siz dosyaları silmediniz, diski biçimlendirmediniz veya diskiniz arızalanmadı. Sadece üstte belirttiğimiz nedenlerden dosya sistemi RAW’a dönüştü.
Burada da size tek bir program önereceğiz. O da (DiskInternals Partition Recovery) adlı program. Bu programı bulup bilgisayarımıza kuruyoruz. RAW olan diskimizi bilgisayarımıza takıyoruz ve programı çalıştırıyoruz. Program açılınca diskleri ve tüm partition’ları önünüzde.

diskinternals.jpg

Resimde de gördüğünüz gibi RAW olan partition’ı bulup üzerine sağ tık yapıyoruz. Buradan Expert ve Open as Reader bağlantısına tıklıyoruz.
Ve sizin için de mutlu son; Diskinizin içi eskisi gibi komple önünüze serilecektir.
Bu işlem ile dosyaların tamamı görünmelidir. Eğer görünmüyorsa gerçekten diskinizde veri kaybı yaşanmış demektir. Yine de her şey bitmiş değil. Boşuna diğer Recovery programları ile uğraşmayın ve size önereceğim MiniTool Power Data Recovery adlı program ile ilgili diski taramaya bırakın. Harddiskin kapasitesine bağlı olarak 5-15 saat arasında sürecektir fakat dosyalarınıza klasör halinde size geri getirecektir.
Bu yazımız; harddisk raw görünüyor, hdd raw oldu, harddiski takınca biçimlendirme uyarısı geliyor, hdd raw formatına dönüştü, HDD Raw sorunu, gibi sorgularınıza yanıt olmaktadır.

makquise01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya arkadaslar benim pc bilgim cok kit daha önce yazamadigim icinde kusura bakmayin mesela seyhoo arkadasin örnekledigi resimde olan yere nasil gidecegimi bile bilmiyorum :( klasör gizle olayini denedim ama birsey degismedi!

resim atamiyorum url nasil bulacam

1Y3mBA.jpg

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu programi indirdim cd ye kopyaladim ama gerisini beceremedim baska bir program geldi sizin paylastiginizdan farkli ne olur daha koay bi sekilde su dosyalari getireyim yahu :(

makquise01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende cikan baska bir program üüsttekini bulamadim beceremiyorum daha basit birsey yokmu ? :(
nAaYWV.jpg