Seagate 2TB 7200RPM Expansion 3.5" Taşınabilir Disk ST320005EXD101-RK

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
ürünü kullanmak için güç kaynağı gerekiyor.yani hem usb ye takacaksın hemde prize.ben kullanışlı bulmuyorum böyle ürünleri ama fazla taşımam evimde olsun diyorsan fiyatı uygun.

crysky

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ürünü kullanmak için güç kaynağı gerekiyor.yani hem usb ye takacaksın hemde prize.ben kullanışlı bulmuyorum böyle ürünleri ama fazla taşımam evimde olsun diyorsan fiyatı uygun.

bu fiyat tarzında başka önericeğin bir marka var mı yada kullandığın memnun olduğun ?

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Fiyatı uygun güzel bi hdd.ama şunu belirteyim.mümkünse e sata desteği de olanından al.usb 2 2tb için çok yavaş kalıyor.senin pc de olmasa bile ileri dönük olması ve başka pc ye takarken olması durumunda avantaj yaşarsın.aşırı taşımayacaksan en ideali her zaman bunun gibi 3.5" olanlardır.

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Western Digital i araştır.Aynı fiyatlara daha küçük direk usb ile çalışanlardan al.

crysky

Asistan
Reaksiyon puanı
2
teşekkürler :)

---------- Post added at 19:50 ---------- Previous post was at 19:49 ----------

Fiyatı uygun güzel bi hdd.ama şunu belirteyim.mümkünse e sata desteği de olanından al.usb 2 2tb için çok yavaş kalıyor.senin pc de olmasa bile ileri dönük olması ve başka pc ye takarken olması durumunda avantaj yaşarsın.aşırı taşımayacaksan en ideali her zaman bunun gibi 3.5" olanlardır.

teşekkürler :)

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Kesinlikle alma derim. Ben aldım bozuk çıktı, arkadaşım aldı bozuk çıktı, dayım aldı bozuk çıktı. Ayrıca başka freeagent seagate taşınabilir hdd lerim de var.

İnterneti araştırırsan da aşırı derece sorunlu bir disk olduğu konusunda bilgi sahibi olursun.

Kesinlikle tavsiye etmiyorum, bir seagate fanatiği olarak taşınabilir hdd leri beni seagate ten soğuttu. Taşınabilir hdd olarak WD markasını öneririm.

way_be

Dekan
Reaksiyon puanı
12
sanırım aynısı electroda 179du

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
bende tavsiye etmiyorum bu modeli.arkadaşların dediği gibi internette araştırma yaparsan pek iyi bir ürün olmadığını görürsün.
eksileri
- açma kapama düğmesi yok
- ürün az enerji harcıyor .kullanmadığınızda devrede değil istediğinizde devreye alıyosunuz fakat bu sırada problemler çıkıyor
- çok ses çıkarıyor
- bilgisayar uyku moduna geçip tekrar açıldığında bilgisayar okuyamıyo onu
- veri aktarımı yavaş
- elektrikle çalışıyor
artıları
- 2 tb depolama alanı
- boyutu çok büyük değil
- Farklı dosya tiplerinde yavaş disk hızı, fakat büyük dosyalarda (sıralı yazmalarda) yüksek hız

bu sayfada da problem yaşayanlar detlerini bildirmiş
http://stx.lithium.com/t5/Other-External-products/Seagate-Expansions-producing-loud-clicking-sound/m-p/47385#M2373

bence bunu alana kadar 30-40 tl daha fazla ver aynı siteden smartdiskin e sata girişi de bulunan modelini al.tabi yinede sen bilirsin..

MidnightBlue

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle alma derim. Ben aldım bozuk çıktı, arkadaşım aldı bozuk çıktı, dayım aldı bozuk çıktı. Ayrıca başka freeagent seagate taşınabilir hdd lerim de var.

İnterneti araştırırsan da aşırı derece sorunlu bir disk olduğu konusunda bilgi sahibi olursun.

Kesinlikle tavsiye etmiyorum, bir seagate fanatiği olarak taşınabilir hdd leri beni seagate ten soğuttu. Taşınabilir hdd olarak WD markasını öneririm.

Ben buna pek katılmıyorum çünkü anı markadan bende aldım 1tb gayet güzel sessiz ısınma derdi yok ama eksileri var diğer ark. dediği gibi prize takman gerekiyor usb den enerjisini almıyor ama onun dışında ben memnunum yaklaşık 2 ay oluyr aldığım. ama şimdi tekrar almak istesem bir hdd daha WD alırdım biraz araştırmıştım WD içinde çok güzel diyorlar bu hdd de memnunum ama keşke WD alsaydım dediğimde oluyor bazen.

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Seagate kullanıyorum aynısının 1 TB'lıgını memnum bir sıkıntım yok ancak güç kaynağına takmak bazen zor geliyor ama diğerleride daha pahalı.

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
500gb2,5" diskim yeterli gelmemeye başlayınca 1ay kadar önce 205liraya HB'dan bu ürünü aldım,gelince hemen ext4 olarak formatladım...
-formatlama sonrası hemen 2defada 500'er gb veri attım, ne ısınma nede ses olmakta sorunsuz kullanıyorum...
-daha önce karşılaştığım 3,5" disklerden çok daha ufak(eski dev philipsime kıyasla) ve sessiz...
-diskin uyuma uyanma süreleride gayet başarılı(işletim sistemimle alakalı olabilir),
-bu piyasayı götüren seagate ve wd var, onlarda belirli bir standartın altında donanım üretmez,üretemez...
almak isteyenlere tavsiye ederim,benden görüp 2arkadaşımda aldı,ucuz fiyata yüksek depolama kapasitesi sunmakta...

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ben eğer paran varsa kendin hazırla derim.alırsın bi hdd bi de usb3 veya e sata destekli bi kutu birleştirir keyfine bakarsın.biraz daha masraflı olur ama süper olur. Everest hd3-351.