SDN'de siyaset yasaklansın mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZorhaK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SDN'de siyaset yasaklansın mı?

• Evet her türlü siyasi haber yasaklansın

Kullanılan: 29 58.0%
  • Hayır yasaklanmasın

Kullanılan: 14 28.0%
  • Evet yasaklansın ama(amasını mesaj olarak yazacağım)

Kullanılan: 1 2.0%
  • Hayır yasaklanması ama(amasını mesaj olarak yazacağım

Kullanılan: 6 12.0%

• Kullanılan toplam oy
    50

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Bence SDN forumda parti üzerinden değil de dünya görüşü adına siyasi konular tartışılmalıdır.Aksi halde a b c partilerini öven ya da yeren yazılar her zaman olumlu ve olumsuz tepkiler çekecektir.

Siyasi içerikli konuların yayınlanması bu forumda yasaklanırsa günlük gülistanlık geçiniriz.Siyaset bizi bozar hacı:)

Birbirine mecliste yumruk atıp 5 dakika sonra aynı kişlerin kucaklaşmasına sahne olan siyaset tartışmaları lastik gibidir çektikçe uzar uzar uzar...

Üstteki yazıyı ilgili bir başlık altında yazdım ve aklıma bu anketi yapmak geldi.
Ben de zamanz aman dayanamayıp siyasi konularda siyasi mesajlar yazmışımdır elbette.Ama taraf tutar gibi parti tutanların sayısı çok olduğundan siyasi tartışmalar gerginlikten başka bir şey kazandırmıyor foruma.

herhangi bir partiyle ilgili ;eleştiri,övgü,reklam v.b içerikli mesajlar yayınlanmasın isterim.

örnek:Seçim sonuçları x parti 22 ilde birinci oldu

Bu haber elbette yayınlanmalıdır

örnek:x parti nin yolsuzluk iddiaları
örnek:x partinin rüşvet skandalı

gibi haberler yayınlanmamalıdır.

K46

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet kesinlikle yasaklansın, teknoloji sitesinde siyaset olmamalı, kendimizi tutamayıp, bizler de kendimizi siyasi polemiklerin ortasında bulabiliyoruz, teknolojik gelişmeler üzerine tartışmak dururken.

Siyaset konuşacak birsürü site/forum var, SDN gibi siteler siyasetle kirletilmemelidir. Siyasi polemiklerin sitelerin ratingini geçici olarak artırdığı doğrudur ama uzun vadede, geri dönüşsüz kan kayıpları kaçınılmazdır ve sonuç genellikle yavaş yavaş kaybedilen popülarite ve net aleminden silinip gitmekle sonuçlanmaktadır.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
zorhak kardeşimiz güzel bir konuya temas etmiş
bence haber yansız tarafsız ve yorumsuz sunulmalı bu haber üzerine yorumlar yapılabilmelidir
bazı kişilerin inatla belli kaynaklardan beslenerek bazı siyasi partileri hedef alması ergenekon örgütünün avukatlığına soyunmuş olması sitemiz açısından eksi puandır
mesela dini bir konu araştırdığınızda sdn kaynakları başta gelmektedir bu sevindirici bir olaydır
ama verilen o taraflı konularda arama motorlarına kaydedilmekte sanki sitemizde akp düşmanlığı yapılıyormuş hissi uyanmaktadır konuların denetime tutulması dahi çare olmamıştır
zorhak kardeşimizin bu yaptığı anketin sonuçlarını dikkate almanızı rica ediyorum

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bence yasaklanmasın. İnsan her zaman belli konular hakkında konuşmuyor. Hem ayrı bir başlık altında siyasi tartışmalar yapılmasının kime ne zararı var.

Hem istemeyen girmez... Yani siyasetin olduğu kısma...

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yasaklansın diyorum, çünkü tartışıldığında insanların bakış açılarını genişletici, yapıcı tartışmalar olmuyor hiç.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
İlk defa açtığım bir anket tahminimden farklı gidiyor.

Ama tahmin ettiğim gibi biteceğini sanıyorum:)

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Yasaklanmasın bence..:)

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
''Evet her türlü siyasi haber yasaklansın''

Her zaman söylediğim gibi teknoloji sitesinde siyaset denen bataklık yapının olması anlamsız ve ayrıştırıcı.

Siyaset yerine bilim haberleri yeni buluşlar vs. olsun ki tartışma yerine ufkumuz açılsın bilgilenelim.Yoksa tartışmayla bir adım ileri gidemeyiz...

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Yasaklanmasın Nasıl olsa Birbirimizi yemiyoruz küfürleşmiyoruz Saygılı bir şekilde tartışıyoruz arada çürük patatesler çıkabiliyor ama onlarda Her zaman olmuyor 2 3 çürük patates için Foruma maal olamaz Siyaset yasaklancaksa Futbolda yasaklansın ordada tartışma çıkıyor Ztn bunlarda yasaklandımı forumda başka ne yapa biliriz ?

K46

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ülkemizde artık deyimleşmiş bir söz var.
"Ülke İran gibi olacak."
Ama İran kendi uydusunu yapıp, kendi rampasından uzaya gönderebilirken, bizdeki bilim adamı geçinenler, siyasetle, başörtüsüyle şunla bunla uğraştıklarından yerimizde sayıyoruz, keza askeri alanda da, adamlar kendi güdümlü füzesini, radara yakalanmayan uçağını yapıyor, biz dışardan alıyoruz.
Bu kafayla olmaz, bilimde ilerlemek için, mankafalığı bırakmak, atgözlüklerini çıkarmak, bu dünyada bizim gibi düşünmeyen insanlar da var olduğunu kabullenmek gerekir.
Bu yüzden herkes kendi siyasi görüşünü başkasına kabullendirmeye çalışmadan savunmalı, asıl önceliği bilime, teknolojiye, gelişime vermelidir.
Yoksa bu ülke bu kafayla giderse, Afrika'nın balta girmemiş ormanlarındaki kabileler bile aya giderken, biz hala yaya gidiyor oluruz.
Bu yüzden teknoloji sitesinde siyasete karşıyım.

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bence bir grup kursun siyasetciler foruma ellemesinler herkesle siyaset yapılmaz

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
yasaklanmasın ama insanlar siyaset yüzünden birbirini kırmaktan vazgeçsin. hiç bir siyasi kuruluş fanatiklikten yarar görmedi bu güne kadar ne de bir birey...

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İsteyen görüşünü belirtsin, ama medeni bir şekilde, kavga etmeden.

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Birşeylerin cılkını çıkartmasak sorun yok aslında. Hatta sadece tek bir konuyla ilgili (bilişim de olabilir bu tek konu,spor veya başka birşey de) ama yaşadığı hayatın pek çok anından habersiz yığınlar olmamak adına güzel de siyasi anlamda bilinç sahibi olabilmek.
Ama herkes çok hassas oluyor gözler monitördeyken..
"Vay sen nasıl filanca sahtekara iyi yazarsın veya benim adamım politikacıya kayar atarsın" refleksleri yüzünden ortalkık toz-duman oluyor.
Haa, siteye en çok hit getiren başlıklar da bunlar bence.
Bence siyasi başlıklar kalsın. Ama (ve keşke) sadece o başlıklara yazılsa ve kontrol süreci dakikalarla gerçekleşse..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Ama (ve keşke) sadece o başlıklara yazılsa ve kontrol süreci dakikalarla gerçekleşse..

keşkeee....Bu sdn nin yetersiz kaldığı ve bir türlü çözüme kavuşturamadığı bir sorundur.

Sesleniyorum burdan:Ya üyelerinize güvenir mesaj kontrolünü kaldırırsınız(güveninizi boşa çıkaranlara yaptırım uygulamak kaydıyla) ya da gündem bölümünü kaldırırsınız.

Binlerce üyesi olan bir siteningündem bölümünü 10 küsür mod un kontrol etmesi(edememesi)çok saçma geliyor bana..

Bırakın yorumlar hemen yayınlansın.Zaten aşırı ileri gidenleri bilinçli üyeler size şikayet edecektir.

Bu mesaj kontrolü uygulamasının çok geç olması yüzünden büyük bir çoğunluk gündeme mesaj yazmaktan ya da konu açmaktan imtina etmektedir.

ddogukan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yasaklanmasın çünki Tay-yeap e laf atmaya bayılıyorum:)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Aması-maması yok siyaset gelmesin SDN 'e :sweatdrop:

Şeytanla siyasetin ortak yönü nedir diye ben size sorayım ?
ve asıl açıklamayı o zaman yapayım..;)

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Yasaklanmasın ama tartışmalar seviyeli olsun...peki mümkünmü, şekilde görüldüğü gibi pekte mümkün değil :)

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
arkadaşlar
bu konuyu tartışırken gündem bölümünün filtrelenmemiş zamanını düşünün
yine o zaman 4-5 kişilik bir grup milli ve manevi değerlerimize eleştiri getirmiyor sövüyorlardı inançlarımıza bile o zaman iki üye gerekli mücadeleyi verdi o şirket dağıldı ama o iki üye sürekli banlandı ve haksız olarak çünki yanlarında yukarılardan bay f de vardı bilgin dahilindedirki o üyeler kesinlikle yüksünmedi banlanma için onlar mukaddesat için nelerini ortaya koymamışlardıki
ama sdn sakinleri bilinçlendi
aydınlıkçı/mao cu son saldırıda kalanların bir kısmı ayıklanıp geçici ban yediğimizde gerek arkadaşların desteği gerekse troyun adaletli davranması sitenin sahipsiz olmadığını onlara gösterdi
gündemde denetim kalkarsa değişik adlarla paslaşarak kaliteyi düşürürler şimdi ise birkaçtane çömez kaldı onlarda takipte
siyaset tartışmak için alt yapı gerekir sallamakla iftiraatmakla siyaset olmaz

gokhankayaci

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bazı kişilerin inatla belli kaynaklardan beslenerek bazı siyasi partileri hedef alması ergenekon örgütünün avukatlığına soyunmuş olması sitemiz açısından eksi puandır
mesela dini bir konu araştırdığınızda sdn kaynakları başta gelmektedir bu sevindirici bir olaydır

Arkadaşım burada siyaset yapılsın mı yapılmasın mı deniyo direk siyaset yapıyosun.. nasıl bir yorumdur bu anlamadım.. Bence teknoloji sitesinde ne siyaset nede başka herhangi bi konu.. Bu site müftülük sitesi değil Teknoloji sitesidir.. Bence adı gibi sadece teknolojiye yönelmeli..

Yani yeni ekran kartları modemlere bakarken forumda bi siyasi partiyi andıran veya dini andıran konu görmek istemeyebiliriz.. Biliyoruz ki her konu için forum var.. Dini konularda müftülük sitelerie diyanet işleri bakanlığının sitesinden yanıt bulabiliriz neticede..

2. sayfadaki yorumları şimdi okudum da yok abi.. Kimse siyasette kendisine ben bilinçliyim bilmem ne demesin.. Eleman orada bişi demiş kaç kişi birden elemana yükleniyorsunuz.. Hani?? Noldu ?? aman efendim herkes düzgün konuşursa sorun çıkmaz mış mış.. Adam ne dedi yahu ? sizin gibi hz erdoğan demedi diyemi bu tepki.. Yarım saattir susucam diyorum yazıyorum sonra siliyorum ama yok.. sen karşındakine neden saygı duymuyorsun ?? Belki geleceğin başbakanı o kişi?? Ne biliyosun ? adamın geleceğini gördün demi onu azarlama yetkisi görüyorsun kendinde?

Kimseyi gözümde büyütmedim Mustada Kemal ATATÜRK'ten başka.. Kimse de o mertebeye yaklaşamaz gözümde..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
a şıkkı:22-----yüzde 56
b ve d şıkkı:17-----yüzde 43

ByPsychooo

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Yasaklansın. Kesinlikle Zaten %50 den fazla evet denilmiş

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Yasaklansın. Neden?

Hep aynı konu başlığını ve mesajları görmekten bıkkınlık geldi. Bu anket kaçıncı defa açılıyor tam olarak bilmiyorum.
Bir de şu var. Son başlıklara yeni konu geliyor, tıklıyorsun, "Geçersiz Konu" yazıyor. Çok sinir bozucu.