SDN Yazılım Şirketi (SDNSOFT) Kurulsa ?

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar belki biraz uçuk kaçıcak ama SDN'de çok professional yazılımcılar var. Sizce SDN SOFT kurulsa iyi olmaz mı? Bence Troy [Hakkı Abi ] bu işin üstesinden gelebilecek kapasitede birisi.Görüşlerinizi bekliyorum.Belki olumlu tepkiler gelirse SDN bu işe önem gösterebilir.Yorumlar için teşekkürler.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
ahmetfix nickli arkadaşımız, "Facebook Runner"* isminde eklenti yapmıştı. Tabi bunu kendisi için yaptı ama, SDN'nin girişimleri ile daha yaygın hale gelebilir. Hatta örneğin; bu eklentinin 5$ ücreti olması yüzünden chrome için yayınlayamadı. SDN, burada sponsor olsa ve SDN'nin eklentide reklamı yapılabilir. Bu da SDNsoft'un ilk adımları olur. Böylece yazılımcı ismini duyurur ve SDN de, küçük ücretler ve kullanıcılarının kalitesiyle reklam yapar.

Hangi forum sitesi kullanıcıları, diğer üyelerle birlikte yazılımlarını geliştirir ki ? Ayrıca arkadaşımıza katılıyorum. SDN böyle birşeye sıcak bakarsa, ilk etapta kullanıcılarının istek ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yaparsa iki tarafta kazanır. Hem üyeler SDNsoft'un reklamını da yapabilirler (isteyenler). Örneğin; facebook da yazarım belirli aralıklarla :) Yazmakla klavye eskimez :)

* Facebook Runner (Opera için)

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
ahmetfix nickli arkadaşımız facebook runner time yapmıştı, Tabi bunu kendisi için yaptı ama SDN nin girişimleri ile daha yaygın hale gelebilir. Hatta örneğin bu eklentinin 5$ ücreti olduğu için chrome için yayınlayamadı SDN burada sponsor olsa ve SDN nun eklentide reklamı falan yapılabilir. Bu da SDN soft un ilk adımları olur :)

Arkadaşımıza katılıyorum :)
İlk yorumun böyle gelmesi süper valla (: Varmı arttıran :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
SDN'nin şu anki kadrosu bildiğim kadarıyla hiç yazılımcı içermiyor, sadece 1 tane var o'da webmaster olarak görev yapıyor, tam olarak yazılım alanında ne kadar bilgili bende bilmiyorum. :) Eğer yanlış biliyorsam, bilen birileri düzeltsin yine de. :)

Yani mevcut kadroyla, bize çok uzak bir sektör, başka bir sektörde de bir oluşum çok zordur, zaten yoğun olan SDN 2. bir sektörle başedecek zamanı bulamaz diye düşünüyorum. :)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
SDN bir şey yapmayacak ki ! Kullanıcılar yazılımlarını yapacak, SDN eğer uygun bulursa sponsor olup yayınlayacak, tanıdığı kaynaklara sunacak. Örneğin, 5$ ücreti SDN ödese ve eklentide SDN ninde reklamı olsa fena mı olur. İnternetten 5 dakika sürmez ki. Geliştirici zaten razı olacak böyle bir şeye başvuruyorsa. Sadece ürünü denemek kalacak. Bunu da ürün inceleme bölümü yapabilir. Hem ilk SDN den duyurulur hem de SDN yeni yazılımcıları destekliyor denilir... Tabi bu işin içinde olanla daha iyi bilir :)

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
@keyloger hocam sizde doğru söylüyorsunuz aslında ama SDN gerçekten istese bu işi yapabilir.Çünkü bi kere bilişim sektöründe adı duyulmuş bir isim.Ve kadroyuda üyelerden oluştursa çok süper birşey olur.Gerçekten önemsenmesi gereken bir konu.Troy hocam sizde bu işe önem gösterseniz süper olur valla (:

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
@kowalskii hocam aynen katılıyorum.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
bu konuda bizim bir planımız var sizinle de ilk kez burada paylaşalım.

biz, bir üniversitenin tekno kentine bi ryazılım geliştirme şirketi kurmak istiyoruz. bununla ilgili planlarımız da mevcut.

gerekli başvurular bu hafta yapılacak sanırım.

orada, hem kendi ihtiyacımız olan web tabanlı yazılımları geliştirecektik hem de yen projeleri hayata geçirecektik.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24

biz, bir üniversitenin tekno kentine bi ryazılım geliştirme şirketi kurmak istiyoruz. bununla ilgili planlarımız da mevcut.

orada, hem kendi ihtiyacımız olan web tabanlı yazılımları geliştirecektik hem de yen projeleri hayata geçirecektik.

Çukurova Üniversitesinde mi ? Bizim üniversiteye de tekno-kent kuruluyor da :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
sakarya üniversitesi olacak gibi görünüyor.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
ODTÜ ve ya Bilkent olsaydı komşu olurduk :D. Neyse hayırlısı bakalım.

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İşte bir ilki duyurduk burada (: Allah'ın izniyle gerisi gelecektir.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
SDN nin bazen şöyle ilanlarını görüyorum; "Ofiste şu işte çalışacak eleman arıyoruz. İşi bilmesine de gerek yok biz öğretecez. O gayretli olsun yeter." şeklinde... Çok hoşuma gidiyor. Bir çalışana ancak bu kadar güzel destek verilebilir :) Hele ki SDN deki yazılımcılar destek verilirse çok iyi şeyler çıkacağına eminim :)

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
SDN nin bazen şöyle ilanlarını görüyorum; "Ofiste şu işte çalışacak eleman arıyoruz. İşi bilmesine de gerek yok biz öğretecez. O gayretli olsun yeter." şeklinde... Çok hoşuma gidiyor. Bir çalışana ancak bu kadar güzel destek verilebilir :) Hele ki SDN deki yazılımcılar destek verilirse çok iyi şeyler çıkacağına eminim :)
Tekrar tekrar katılıyorum hocam size (: (:

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ben de şu an bilgisayar mühendisliği okuyorum. eğer böyle birşey olursa ilerde ben de katkı yapmayı isterim.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Olsa güzel olur ama şuan biraz uzak gibi.

Troy üstadımız, SDN deki genç yazılımcıları görerek, kendisi bu akıma dayanamayıp SDNsoft u kuracaktır eminim. Zaman gerekecektir sadece. :)

Ayrıca bir üniversitenin TeknoPark ında yazılım geliştirme birimi açmak çok büyük bir adımdır (bence). Yabancı ülkeler bunu senelerdir yapıyor. Bence bizim genç yazılımcılarımızın biraz yön gösterilmeye ihtiyacı var. Ezberci eğitimin de büyük payı var bunda. Bir şeyler yapabiliyorlar ama bunu tanıtacak ve geliştirecek, bunu yaparken arkalarında olacak öğretmen bulamıyorlar. SDNsoft projesi belki bu boşluğu bir nebze doldurabilir :)

metin06ank

Asistan
Reaksiyon puanı
1
web yazılımcısıyım ve bayadır sdn yi takip ediyorum malesef diğer teknoloji sitelerine kıyasla zamanın gerisinde bir portal sistemi mevcut donanım haber ve sdn yakın zamanlarda sistemlerini veya arayüzünü değiştirdi tam emin değilim ama arayüz değişti o kesin malesef sdn çok basit web 1 mantığı ile iş yapmışa benziyor. bence şu anda sdn nin bir ayağı çukurda eğer kendini yenilemez, haberine seviye getirmez ise. bence sdn nin son 1 seneye bakıldığında gelirleri düşmüştür :confused1:

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
mkü iskenderun myo da kurun hakkı abi

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Mantıksız.SDN olarak ilk önce kendi işinizi yapın siteyi , forumu güzelce idare edin macera aramayın.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Aradan uzun zaman geçmiş ama merak ettim ne oldu bu iş çünkü ben Sakarya Üni.de okuyorum ve Troy şöyle demiş
sakarya üniversitesi olacak gibi görünüyor.
TeknoKent açıldı ama SDN ile ilgili birşey var mı bilmiyorum hiç ziyaret etmedim :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Teknokent'te maalesef yer yok. Yeni binaları bekliyoruz.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91

Sen yaparsın:)

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Yıldız teknikte teknopark var orası olmazmı :) inşallah yeni projeleri hayata geçirebilirsiniz.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
pilot ilimiz sakarya olacak kısmetse.

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
bir aydır bu konuya bişey yazılmamış:)
troy abi son gelişmeler nedir bu konuda?

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Sakarya'da teknokent açıldı ancak yeni yapılacak yerler var oraların da inşaatı bitince sanayi - girişimciler - yatırımcılar ve AR-GE üzerine yoğunlaşmak isteyenlerle çalışılacak, SDN de neden olmasın aralarında ;)
http://www.sakarya.edu.tr/?pid=haber&tur=1&haber=5395

---------- Post added at 02:04 ---------- Previous post was at 02:03 ----------

Teknokent'te maalesef yer yok. Yeni binaları bekliyoruz.

o zaman 18 ay var daha :/