SDN waptan girme sorunsalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rena
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Telefonum "nokia n72", kullandığım cep telefon hattımın kampanyası ile wapa giriyorum. Genellikle teknolojik haberlere bakmak için ilk hedefim "shiftdelete"ye girmek oluyor, daha doğrusu girmeyi düşünüyorum. Okulda derste canım sıkılıp "shiftdelete.net"i yazıp tıkladığımda sitenin ağır grafikleri yüzünden telefonuma aşırı bir yükleme oluyor. Telefonum donuyor, ve yüksek dosya yükleme potansiyelinden dolayı çok fazla kontör kaybına neden oluyor.

Bu neden dolayı, SDN.net'e bir wap versiyonu yapılacak mı, yoksa wap üzerinden girmekte böyle sıkıntı mı yaşayacağız?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Wap vpn ile girersen bu sana çok ama çok pahalıya patlar maddi açıdan Ama Web vpn ile giresen daha ekonomik olur ikisi arasında 10 kata yakın fiyat farkı vardır
Telefonundan
Ayarlar/Bağlantı/Erişim Noktaları kısmında örnek Avea İnternet olmalı yoksa o ayarları kendi gsm den iste telefonunda Setting Wizard yüklü ise bir kere çalıştır o ekler zaten

Ayrıca Web uygulamasına girdiğin zaman seçenekler/Erişim noktası kısmında örnek Avea internet seçili olmalı Gprs Wap seçili ise çok yazar ve resimleri göster dersen dahada cok yazar bu sayfaları açmaya çalısırsan
Not: opera programı bu siteyi çok rahat açar

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Wap vpn ile girersen bu sana çok ama çok pahalıya patlar maddi açıdan Ama Web vpn ile giresen daha ekonomik olur ikisi arasında 10 kata yakın fiyat farkı vardır
Telefonundan
Ayarlar/Bağlantı/Erişim Noktaları kısmında örnek Avea İnternet olmalı yoksa o ayarları kendi gsm den iste telefonunda Setting Wizard yüklü ise bir kere çalıştır o ekler zaten

Ayrıca Web uygulamasına girdiğin zaman seçenekler/Erişim noktası kısmında örnek Avea internet seçili olmalı Gprs Wap seçili ise çok yazar

Avea'nın sunduğu 9 kontör'e 5 mb kampanyası, hattı aldığım günden sonra 1 ay süreleğine bedava olduğu için Gprs WAP ve INTERNET arasında fazla bi fark olmuyor. Sonuç bakımından ikisiyle bedava giriyorum, ama elbette genelde INTERNET seçili oluyor. Yine de, SDN.net'e girmeyi denersen eğer sende görürsün, " reklam yükleniyor " resimleri hala gözükmeye çalışıyor ve o resimde çok aşırı bi yükleme oluyor. Ayrıca (sanırım) jquerry ile yapılmış olan bölüm telefonda gözükmüyor, hatırlamadığım bir mesaj verip orada hiçbirşey yokmuş gibi duruyor. Alt tarafta kategoriler yazıyor ve aşağıya indikçe resimler çoğalıyor. Girmeye çalıştığımda henüz 350-500 kb'lık bi dosya akımına uğradı, ve hala yüklemeye çalışıyor. El atılması gerektiği konusunda hala kararlıyım..

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
sonuçta bu sayfalar web browserlerine göre tasarlanıyor o yüzden wap browseri bunları açmakta zorlanması çok normal tavsiyem resimleri göster seçeneğini deaktif et
bu site basit bir html yazılarından oluşmuyor ne ararsan var burda wml sayfaları hariç

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
sonuçta bu sayfalar web browserlerine göre tasarlanıyor o yüzden wap browseri bunları açmakta zorlanması çok normal tavsiyem resimleri göster seçeneğini deaktif et
bu site basit bir html yazılarından oluşmuyor ne ararsan var burda wml sayfaları hariç

Bende, bu yüzden dolayı aynı facebook(m.facebook.com) gibi telefona özel bir site yapılmasını istedim..

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
imkansız değil ama böyle büyük bir forumu wapa tataşımak çok zor
Wap siteleri php ile mi yapılıyor bilmiyorum ama aynı db kullanılacak sonuçta. sadace biraz kod kasmak gerekiyor diye düşünüyorum.

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Wap siteleri php ile mi yapılıyor bilmiyorum ama aynı db kullanılacak sonuçta. sadace biraz kod kasmak gerekiyor diye düşünüyorum.

Php ile değilde, css ile kodlandığını duymuştum..

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
isteriz, isteriz, isteriz, SDN'nin mobil versiyonunu isteriz :D

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Mobile kullanmadığım için inceleme fırsatım olmadı ama ,amacınız sadece haberleri görmek ise, birde Google Reader'ı deneyin? (yada başka bir wap destekleyen reader...)