SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dgarkn

Doçent
Katılım
19 Mayıs 2013
Mesajlar
680
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Anlaşılmayan konu şu herhalde sol görüş Tayyip Erdoğan'ın üslübuna kızıyor ve anlayışlı davranmasını istiyor.

Sağ görüşte yine bir liderini kaybedeceğini düşünüyor ve sert üslubu bir çeşit savunma mekanizması olarak kullanıyor

en hafif tabirler ile...
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
[MENTION=54792]kosasker[/MENTION], keşke daha önce de edebe daha uygun bu tavrı takınsaydın yazışırken, o zaman kardeş kardeş muhabbet edebilirdik.

Türkiye'nin hiçbir Ali Cengiz oyunu oynadığı yok, bunu sadece Reyhanlı patlamasından sonra Amerika'ya giden başbakanın orada yaptığı konuşmalar sırasında yüzündeki mağrur ifadeden okuyabilirdiniz. Elbette böyle hissettirmeleri çok normal, fakat kendi ülkesinin ulusal bir televizyon kanalında "bence Diyarbakır Amerika'nın yaptığı projede yıldız olabilir" dediği zaman dünya siyasetine değil, kendi ülkesinin vatandaşlarına sesleniyor. Bütün insanların bu siyasi manevraları çok iyi tahlil edemeyeceğini sen de biliyorsun ben de biliyorum; eğer bu gerçekten bir Ali Cengiz oyunuysa ve Erdoğan'ın bu sözlerine kulak asanlar çıkarsa ne yapacaklar? Erdoğan çıkıp "yahu durun şaka yaptım ben Amerika'yı kandırmak için öyle demiştim" mi diyecek? Bununla beraber, senin dediğin gibi bile olsa, o Ali Cengiz oyunları Amerika'nın çok müslümanı katletmesine yardımcı oldu. Ben Hazret-i peygamberimizin böyle Ali Cengiz oyunlarına başvurduğunu hiç duymadım. Mesela Hayber'deki Yahudiler (ABD-İsrail) müslümanların üzerine yürümeye (Irak) kalkışınca Resulullah dur şunlara bir oyun yapayım, onlardanmış gibi görüneyim demedi; gönderdi Hz. Ali'yi oraya, Hayber kalesini anlaşmaya ihanet eden Yahudilerin başına geçirdi. Ve buyurdu: "onları dost edinmeyin, onlar kendi dinlerinden olmadıkça sizden razı olmazlar". Bu bir ayet biliyorsun, Allah'ın ayeti. Kalınlaştırdığım yere dikkat buyur; sen ne kadar Ali Cengiz oynarsan oyna, onların dinine geçmediğin müddetçe asla onları razı ve ikna edemeyeceğini Allah söylüyor ben değil. O yüzden bazı küçük meselelerde geçinme adına yabancılarla ortak işler yapılabilir, Resulullah'ın yaptığı gibi, fakat onları siyasette dost kabul etmek ve müslüman ülkelere saldırmalarına katkıda bulunmak, asla Allah'ın ayetiyle ve Resulullah'ın sünnetiyle bağdaşmaz. (Abdullah Gül'ün "Amerika ile birlikte ortadoğudaki müslüman ülkelere demokrasi götüreceğiz" sözü.)

Saldırıyor dediğiniz İsrail, Suriye'de savaşan terörist muhaliflerin tedavisi için hastane açıyor. Ve haysiyetli(!) müslümanlar orada tedavi olup cihad etmek üzere Suriye'ye geri dönüyorlar. Aynısı Türkiye'de de yapıldı. İsrail ile çok ortak noktamız var ülke olarak. Bununla beraber, bazı Arap müftüler, bizzat kendi televizyonları olan El Cezire'de "Allah Suriye'yi vurduğu için İsrail'den razı olsun" diye haber yaptılar. Hatta daha da ileri gidip, "Allah rızası için" İsrail'in daha fazla vurmasını ve Suriye'ye girmesini istediklerini söylediler ve buna karşılık ÖSO genel kurmay başkanı "İsrail Suriye'ye girerse onlara karşı savaşmayız" diye bildiri yayınladı. Yani hep beraber İsrail ile birlik oldular. Bu bir Ali Cengiz oyunu değil, müslümanların öldüğü bir savaşta İsrail'den taraf olmak hiçbir oyunla açıklanamaz.

Esad ailesi senelerdir terör örgütlerini destekledi diyorsun; ve lakin Suriye ile birlik olduğunu söylediğiniz İran'ın PKK ve uzantısı PEJAK'a destek vermek şöyle dursun, göz bile açtırmadığını Türk askeri zamanında doğruladı ve defalarca ulusal Türk kanallarında bu konu haber yapıldı. Ne zaman Erdoğan Suriye'ye akın akın giden yabancı teröristlerin eline silah cebine para koymaya başladı, o zaman "Suriye terörü destekliyor" cümlesini daha çok duymaya başladık. Türkiye'de üç beş kişinin Taksim'de toplanmasına "dış mihrakların işi" diyecek kadar çocuklaşan Erdoğan, uçaksavarla, roketatarla onlarca değişik ülkeden Suriye'ye giden teröriste ise "özgürlük savaşçıları" dedi. Bugüne kadar Suriye'de öldürülen teröristlerin çoğunluğunu Suriye dışından gidenler oluşturuyor. Hatta bir itiraf gibi TRT bu konuyu haber yapıyor ve kendi diliyle muhaliflere Türkiye'den destek götürdüğünü anlatıyor. Usta, sen Ankara'daki evinde rahat oturuyor olabilirsin, ama ben bizzat kendi gözlerimle cebinde 50.000 dolarla benden silah, telsiz almak isteyen Suriye'li teröristler görüyorum. Adam bildiğin şehir sokaklarında yanında tercümanla dolaşıyor ve nereden geldiği belli olmayan binlerce dolarla rahat rahat telsizleri, mühimmatı sokak ortasında arabasına doldurup sınıra gidiyor ve elini kolunu sallayarak da oradan geçiyor! İşte sana Amerikan destekli "dış mihrak" Türkiye!

Bununla beraber, "halkını dinlemedi" dediğiniz Esad'a karşı savaşması için teröristlere silah yollamayı dinen doğru buluyorsunuz, aynı minvalde açıkça "siz ne derseniz deyin, biz karar verdik istediğimizi yapacağız" deme cüretini gösteren Erdoğan'ı da doğru buluyorsunuz. Bu büyük bir çelişki. Hatırlıyorum, Irak savaşında ABD'ye destek olmamız için Erdoğan'ın tabiriyle halkın %94'ü istemediği halde oraya asker yollayacak tezkereyi çıkarabilmek için milletvekilleri gecelere kadar çalıştı. Unuttunuz mu? Hani çoğunluk, hani demokrasi, hani halkın sözü?

Gösterilere ateşle karşılık veren Esad var diyoruz ortada. Peki neye dayanarak? Bakın size Suriye'de yaşayan bir kardeşimden olaylar ilk başladığında bizzat alıntıladığım üç bilgi:

- Televizyonda yanan bir yerler gördüm, Suriye'de olaylar çıkmış diye haber vardı. Bir de baktım haberlerde patlamanın olduğu yer bizim mahalleymiş, evlerin üzerinden dumanlar tütüyor, her yerde ateş. Fakat ben hala buradayım, öyle bir şey görmedim?

- Türkiye'ye gelirken televizyonda haberleri izliyorduk, binlerce mülteci Türkiye sınırına yığıldı diye haberler vardı. Sınırdan geçmemiz zor olacak diye düşündük, fakat sınırda 3 tane çadır vardı, çok rahat geçtik, hiçbir kalabalık ve topluluk yoktu.

- (Suriye'ye geri döndükten sonra) Gösteri yapanlar hem halka hem de askere ateş açıyor.

Bütün bunlarla beraber, hiçbir televizyon kanalının Esad'ın bir tek konuşmasını yayınladığını gördün mü? Hayır, umurunda olmadığını da zaten söylemişsin; fakat İslam dininde farz olan odur ki; kişinin suçlu olduğu sabit bile olsa savunması mecburidir. Yukarıda ne tür saçma haberler yaptığından örnek verdiğim ensonhaber.com gibi siteler dışında bir şey dinlemediğin ve daha da önemlisi düşüncenin değişmesi korkusuyla hiçbir değerlendirme yapmadan sadece söylenenlere inanmak kolayına geldiği için, bu farzı yok sayıyor olabilirsin. Fakat bir kaç ay önce zamanında Türkiye basınına da yansıyan bir demecinde Esad şöyle söyledi: "uluslararası kuruluşların gözetiminde bir halk oylaması yapalım, halk beni istemezse giderim". Fakat İsrail bu konuda ne dedi: "ne olursa olsun Esad gidecek, yerine kim gelirse gelsin Esad gitsin yeter". Bu cümlelerin hemen ardından Erdoğan'ın "Esad er ya da geç gidecek" sözleri Türk basınında manşetlere taşındı. Bu bir Ali Cengiz oyunu değil, bir taraf olmadır bir taraf tutmadır. İsrail'in ne kadar demokrasi istediğine inanıyorsam, işte Erdoğan da o kadar demokrasi istiyor Suriye'de. Yani bugün Erdoğan hakkında seçimle gelen seçimle gider bahanesinin ardına sığınan kardeşlerim, aynısı Suriye'de olunca "yook seçim meçim istemeyiz, Esad direkt gitsin" diyorlar. Sebebini söyleyeyim, bugün sağda solda, Somali'de Tanzanya'da 5-10 kişinin toplanmasına fotoğraflardan bakarak "Erdoğan'a destek mitingi" diyen arkadaşlar Suriye'de yapılan binlerin katıldığı Esad'a destek mitinglerini görmedikleri gibi, "sonuçta seçimi Esad yapacak ne güvenelim" diyeceklerini bildiği için Esad baştan bir şerh düştü ve "yapılacak bir seçimde uluslarası kuruluşların gözetim yapması"nı teklif etti. İşe yaradı mı? Hayır, demek ki bugün seçimle gelen seçimle gider diyen, fakat koydukları fotoğrafların altında "bavulları toplayın özümüz Osmanlı'ya dönüyoruz" yazan babadan-oğula saltanatçı kardeşlerimin derdi seçim filan değil, hele demokrasi hiç değil. Sadece müslüman düşmanlarının işine yarayan bir mezhep savaşı körükleniyor ve kardeşlerim de bu oyuna dibine kadar destek oluyorlar.

Türkiye İsrail'e Suriye bölünmeyecek diyor.. Diyor mu sahiden? Yoksa tam tersine Mavi Marmara'da öldürülen vatandaşlarımız için "şu kadar para verin anlaşalım" mı diyor? İsrail dışişleri bakanı açıklama yapıyor; "bölgede bağımsız bir Kürdistan kurulması İsrail'in lehinedir". Türkiye bu konuda açıktan bir tek şey söyleyebiliyor veya yapabiliyor mu? Hayır, tam tersine Irak'ta bölünmeyi körüklüyor ve PKK'yı Suriye'ye götürüyor. Sen istediğin kadar Ali Cengiz oyunu yap, Amerika ve İsrail ve ardlarına aldıkları batının kurmak istediği Kürdistan'a el uzatmaktan başka bir şey yapmış olmuyorsun.

Özetle kardeşim, konuyu hep yaptığınız gibi "sen hala Esad'ı mı destekliyorsun"a getirmeden bir cevap yazmış olman beni çok memnun etti ve özet olarak şunu söyleyebilmeme fırsat vermiş oldu: Ben Esad'ı desteklemiyorum, zulme itiraz ediyorum. Aynı zamanında Erdoğan'ı desteklemediğim ve fakat müslümanlara yapılan zulme itirazımdan dolayı kendisine oy verdiğim gibi.
 

msozen

Asistan
Katılım
7 Mart 2013
Mesajlar
317
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
@Turab Garip hocam yine yanlış anladıkların var ve yine aynı şeyleri söylüyorsun, şuan ofisdeyim eve geçeyim fırsatını bulursam gereken cevapları vereceğim. Sanki bazı sünni alimler (kendini alim zannedenler) sapkın mesajlar veriyorda, Şia alimler çok doğru mesajlar mı veriyor. Bunları kanıtlayan binlerce video var. Her iki taraf içinde söylüyorum. Ama biz Hakkı batıldan ayırt edebilecek seviyedeyiz. Ensonhabere gelince son 30 gündür yani Taksim olaylarından itibaren tek tek ne olup bitiyor diye girip çıktığım yerler. Ensonhaber, sözcü, ulusal kanal, haber7, samanyoluhaber ve internethaber en doğruya ulaşmak için hızla göz attığım yerler. Birçok kişide böyle yapıyor. Ve buralar Erdoğanın babasının malı hiç değil. Sitelerin sahipleri kendilerini öyle hissediyor diye onu kanıtlamaz. Ensonhabere girip çıkmakla 'itikad' bozukluğuna sebep oluyorsa sokağa inip çıkmak, çarşıda parazda gezmek ne kadarına sebep oluyordur kim bilir. Ayrıca şu da var Tayyip Erdoğan hakkında olumlu haber yapa bir sitenin 'itikad' sahibi olmaması, Erdoğan'ında olmadığı anlamına gelmez.

Hz. Fatih'in o mektubu ise Papa'nı mektubuna mesaj olarak yazılmıştır. Yani ilk mektup Papa'dan gelmiştir. Mektupda şunu diyor papa Fatih Sultan Mehmet Han'a özetle;

'Sen doğunun, ben de batının hükümdarıyım. Gel seninle güçlerimizi birleştirelim. Ancak benim bir şartım var; vaftiz olacaksın...''

Peygamber (sav)'in övdüğü Fatih Sultan Mehmet Han'ın cevabı her zamanki gibi müthiş oluyor;

'Sen sünnet ol ben seni Şeyhülislam yapayım...'

Ha şimdi oradada bişeyler ararsınız gerçekten sünnet olsa Şeyhülislam mı yapacak tabiki hayır. zaten o sünnet olsa tüm Avrupa olur. Tüm Avrupa Müslüman olacak iyi fikir aslında :D
 

IThelp

Profesör
Katılım
11 Nisan 2011
Mesajlar
4,314
Reaksiyon puanı
19
Puanları
0
Anlaşılmayan konu şu herhalde sol görüş Tayyip Erdoğan'ın üslübuna kızıyor ve anlayışlı davranmasını istiyor.

Sağ görüşte yine bir liderini kaybedeceğini düşünüyor ve sert üslubu bir çeşit savunma mekanizması olarak kullanıyor

en hafif tabirler ile...

dün aynısını nagehan alçı da söyledi ama onun görüşü senin ilk yazdığın

dediki

üslübuna kızıyor ve anlayışlı davranmasını istiyor. bu da doğru dedi bunu yapsa inan kendi kesimden haric diğer görüşlerin sempatisini de kazanır dedi nagehan alçı
 

REDFOKS

Rektör
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
18,034
Reaksiyon puanı
201
Puanları
63
[video=youtube;9c0MZjJCCpI]http://www.youtube.com/watch?v=9c0MZjJCCpI[/video]
 

dgarkn

Doçent
Katılım
19 Mayıs 2013
Mesajlar
680
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
dün aynısını nagehan alçı da söyledi ama onun görüşü senin ilk yazdığın

dediki

üslübuna kızıyor ve anlayışlı davranmasını istiyor. bu da doğru dedi bunu yapsa inan kendi kesimden haric diğer görüşlerin sempatisini de kazanır dedi nagehan alçı
birinci eyvallah açık bir şey de

ikincisine de anlamak lazım 2-3 lideri öldürülmüş yahut devrilmişken bu tepkilerine refleks olarak bakmak gerekir. paranoya da denebilir buna
 

Snipertr

Profesör
Katılım
12 Ekim 2011
Mesajlar
1,033
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
[video=youtube;H3oqRwhloX4]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=H3oqRwhloX4[/video]


"Gezi Parklarında dolanıyorum
Yitirdim şişemi aranıyorum
Üç-beş çapulcuya güveniyorum
Gel otur çadırıma, yalanları söyleyeyim
Derdimden anlamaz, Cehape'yi neyleyim?

Gezi Parklarında "duran adam" var
Adam değil ayyaş var
Ayyaşların elinde de tava var
Atma M.Ali atma
Amaç türkü değil anla."
 

demirelemin

Asistan
Katılım
6 Aralık 2009
Mesajlar
304
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
phg59.jpg


artık nasıl göründüğü...
 

tambjk

Profesör
Katılım
10 Mayıs 2011
Mesajlar
3,263
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
faşizm dini bir aşırıcılıktır nazizm ise milliyetçi bir aşırıcılıktır. Ulusalcı ve ılımlı bir sisteme sahip olup da ekonomisi iyi yönde olan bir devlet bulunmamakta İngiltere ve Fransa ekonomileri parçalanma yolunda

Eyaletçi sistemde başarılı olan ülkeler Osmanlı Selçuklu ABD Çin ve Federal Almanya diyebiliriz aksi yönde başarılı olan bir tek başarılı olan İmparatorluk Almanyası var ki o da siyasi anlamda yok oldu.

Yani iki seçenek vardı Ulusalcı ( ki başarılı olan tek örnek yok oldu) ve Eyaletçi olan sistemler başarılarını devam ettirmekte.

Bunlar boş yere Ulusalcı bir sistemde kalmamız gerektiğini gösteriyor

Ne faşizm , ne nazizim, ne ulusalcı, ne eyaletçi tanımın doğru :) Bu kadar yanlış tanımdan doğru bir sonuç çıkmasını beklemek saflık olur. Bütün karvramları birbirine karıştırmışsın. Bu kavramlar öyle atla deve değil, keşke yazmadan önce ufak bir araştırma yapsaydın arkadaşım.

Aynı şekilde ingiltere ve fransa ekonomilerinin parçalanma yolunda olduğunu iddia etmek ise ayrı bir komikliktir :)
 

srdrvrl

Asistan
Katılım
18 Ocak 2009
Mesajlar
274
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
[video=vimeo;68852007]http://vimeo.com/68852007[/video]

Güzel anlatmış.
 

IThelp

Profesör
Katılım
11 Nisan 2011
Mesajlar
4,314
Reaksiyon puanı
19
Puanları
0
[video=youtube;9c0MZjJCCpI]http://www.youtube.com/watch?v=9c0MZjJCCpI[/video]

Hocam ıspatlaya ıspatlaya bir video bir kaç tanesini paylaşmıştım bende buraya ama sen gelde burdakilere anlat bunu şimdi bu video yu kabuletmezler.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

birinci eyvallah açık bir şey de

ikincisine de anlamak lazım 2-3 lideri öldürülmüş yahut devrilmişken bu tepkilerine refleks olarak bakmak gerekir. paranoya da denebilir buna

Doğru diyorsun tamam da zaten birincisini yaptımı ikincisinin korkulmasına gerek kalmaz 1 satır uygulandımı 1 satırla 2 satır birleşir.


Ortaya da güvenilir bir başbakan cıkar
 

azen63

Profesör
Katılım
22 Temmuz 2009
Mesajlar
1,992
Reaksiyon puanı
24
Puanları
38
[MENTION=136676]IThelp[/MENTION] Seni başbakan yapalım:))
 

dgarkn

Doçent
Katılım
19 Mayıs 2013
Mesajlar
680
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ne faşizm , ne nazizim, ne ulusalcı, ne eyaletçi tanımın doğru :) Bu kadar yanlış tanımdan doğru bir sonuç çıkmasını beklemek saflık olur. Bütün karvramları birbirine karıştırmışsın. Bu kavramlar öyle atla deve değil, keşke yazmadan önce ufak bir araştırma yapsaydın arkadaşım.

Aynı şekilde ingiltere ve fransa ekonomilerinin parçalanma yolunda olduğunu iddia etmek ise ayrı bir komikliktir :)
nüfusu artmayan ülkenin ekonomisi parçalanır

doğru olana doğru denir ancak bir şeye yanlış derken ispat ederek demelisin ki ciddiye alınabilesin
 

kosasker

Profesör
Katılım
24 Aralık 2008
Mesajlar
3,195
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
Uluslarıarası statü bilgini sevsinler :)

Uluslararası statüye madem bu kadar bağlısın;

-Uluslararası statüye göre halk nedir?
-Uluslararası statüye göre özgür suriye ordusu nedir? İçindeki el-kaide örgütü nedir? Bu örgütlere yardım ve yataklık yapmak nedir?

diye bir araştır.

Tek yaptığınız işinize gelmeyince gerçekleri yok saymanız zaten :)

***

Demokrasi ve özgürlük tanımı yapmandan korkuyorum, bir yerlerinizden tanımlar uydurmayı, ekleyip çıkartıp kesip biçmeyi, işinize geldiği gibi anlamayı alışkanlık haline getirmişsiniz. Bahsettiğin hiçbir kavram hakkında hiçbir fikrin yok ne yazık ki :)

Demokrasinin birçok çeşidi var. Biz çoğulcu demokrasi ile yönetiliyoruz.

Özgürlük, başkasının hakkını gasp etmeden, insanların faaliyette bulunmasıdır kabaca.

Sen molotof atarak, ya da atana zemin hazırlayarak benim sokaklarda serbestçe dolaşma özgürlüğümü kısıtlıyorsun. Bu da seni zorba yapar.

Gerçek diye atıfta bulunduğun şey, senin kişisel çıkarın.

Benim gerçeklerim, senin çıkarlarınla örtüşmüyor.

Dediğim gibi, molotof atana terörist, pasif ve aktif destekle ona zemin hazırlayanada terörist YANDAŞ' ı diyoruz.
 

SARKAT

Profesör
Katılım
8 Mayıs 2008
Mesajlar
3,778
Reaksiyon puanı
68
Puanları
48
[video=youtube;pO8pD5CeEm0]http://www.youtube.com/watch?v=pO8pD5CeEm0&feature=youtu.be[/video]

Polis havaya ateş ederken Ethem Sarısülük düşümüyor mu?
 

tambjk

Profesör
Katılım
10 Mayıs 2011
Mesajlar
3,263
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
Demokrasinin birçok çeşidi var. Biz çoğulcu demokrasi ile yönetiliyoruz.

Özgürlük, başkasının hakkını gasp etmeden, insanların faaliyette bulunmasıdır kabaca.

Sen molotof atarak, ya da atana zemin hazırlayarak benim sokaklarda serbestçe dolaşma özgürlüğümü kısıtlıyorsun. Bu da seni zorba yapar.

Gerçek diye atıfta bulunduğun şey, senin kişisel çıkarın.

Benim gerçeklerim, senin çıkarlarınla örtüşmüyor.

Dediğim gibi, molotof atana terörist, pasif ve aktif destekle ona zemin hazırlayanada terörist YANDAŞ' ı diyoruz.

:) ben ne soruyorum sen nediyorsun arkadaş. İşine gelmeyince alakasız cevaplar vermeyi ne zmn bırakacaksın, bıkkınlık geldi artık bu huyundan.
 

kosasker

Profesör
Katılım
24 Aralık 2008
Mesajlar
3,195
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
:) ben ne soruyorum sen nediyorsun arkadaş. İşine gelmeyince alakasız cevaplar vermeyi ne zmn bırakacaksın, bıkkınlık geldi artık bu huyundan.

Demokrasi, özgürlük ve sevdiğin uluslar arası statü bilgimi yazdım. Ne cevap bekliyordun?

İşine gelmeyeni yazınca, bıkmış oluyor senin gibisi.

Sıkıntı geldi ise, güle güle yavrum, anca gidersin. :)
 

tambjk

Profesör
Katılım
10 Mayıs 2011
Mesajlar
3,263
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
[video=youtube;pO8pD5CeEm0]http://www.youtube.com/watch?v=pO8pD5CeEm0&feature=youtu.be[/video]

Polis havaya ateş ederken Ethem Sarısülük düşümüyor mu?

Sen hala neyin savunmasını yapıyorsun arkadaş, bu nasıl bir aymazlıktır.
 

IThelp

Profesör
Katılım
11 Nisan 2011
Mesajlar
4,314
Reaksiyon puanı
19
Puanları
0
İstiklal Caddesinde Polis ALLAH ALLAH diye Saldırıyor !!! 22.06..2013

[video=youtube;n5_AMM4wFGU]http://www.youtube.com/watch?v=n5_AMM4wFGU[/video]
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
@IThelp ve @Ahbârî,

Bu "alevi açılımı" yeni bir muhabbet değil. 1996 yılında Süleyman Demirel ve Mesut Yılmaz gibi hiçbir dini hassasiyeti olmayan baş masonlar başlattı zamanında o açılımı. O yıllarda sayısız cem evleri açıldı, ne olduysa birden bire Hacı Bektaş Veli dernekleri, üniversitelerde Alevi Kültürü araştırma birimleri kuruldu. Recep Tayyip Erdoğan'ın o zamanki partisi olan Refah Partisi de çılgın gibi bu Alevi Açılımına destek oldu, kendi camisini yapan alevilerin camilerine diyanet eliyle el konmak istendi ve buna karşılık cem evleri devlet eliyle yapıldı.

"Aleviler namaz kılmaz" yalanının kökenini de işte bu düşünce tarzı oluşturuyor. Çok uzak bir tarih değil, buyurun oturun araştırın. Sizinle konuyla ilgili belgeleriyle yazılmış bir anı-makale paylaşmak isterdim, fakat mezhebi ateşi körüklemenizden korktuğum için sizin kendiniz araştırmanızı tavsiye ediyorum. Hepi topu en fazla 15-20 yıllık bir süreçten bahsediyoruz, öyle derin zamanlar değil. O döneme ait gazetelere, demeçlere ve davalara ulaşabilirsiniz.

İşte o yüzden "aleviler kendi aralarında bir birlik değil ki" sözü de anlamını yitirmiş olacaktır. Alevilerin namaz kılması gerçekten birilerini çok rahatsız ediyor. En son örneğini çok ama çok yakın tarihte yaşadık; 2-3 yıl önce bir ilimizde alevilerin kurduğu cami diyanet ve belediye ile mahkemelik oldu ve camiyi almak istediler. Belediye caminin kapısına kilit vurdu; ya bize devredersiniz ya da bu camiyi kullanamazsınız denildi. Tabii bunları manşetlerde göremediniz, fakat biz olayın içinde olanlar olarak en yakından yaşadık ve hala da yaşıyoruz.

Özetle kardeşlerim, "Aleviler kendi aralarında birlik olmasın"lar diye devlet çok çaba harcadı. Alevi kültürü yozlaştırıldı, camilerden çıkarılıp cem evlerine itildi; birçok saf alevi kardeşim de @IThelp'in düşündüğü gibi "devlet bizi sonunda görmeye başladı" diye düşündü. Fakat halbuki camilere meyletmemeleri için devlet harıl harıl cem evleri açıyordu ve buralara yine devletin adamları getirildi. Bu adamların bazıları Susurluk davasında olduğu gibi hasbel kader deşifre oldu, bazıları ise varlığını sürdürüyor. Alevi kültürü yozlaştırıldı diyorum; çünkü ne zaman bu konu açılsa devlet büyükleri tarafından "din" tamamen askıya alınarak "Hacı Bektaş Veli felsefesine çok ihtiyaç var" denilerek sünni alimlere yığınla Hacı Bektaş Veli makalesi ve kitabı yazdırıldı, üniversitelerde sünni alimlere alevi araştırmaları yaptırıldı ve raporlar yazdırıldı ve nihayet 1996'da ayyuka çıkan operasyon sonucu alevi kültürü sazla söz arasına sıkıştırıldı. (O döneme ait Diyanet tarafından çıkarılan bu kitaplar hala Diyanet kütüphanesinde mevcuttur.) Böylece derin uyku devam etti; hatta "Alevilik Ali'den önce de vardı" diyecek kadar salaklaşan ateist aleviler icat edildi. Konuyu araştırmak isteyenler "Alevilere Söylenen Yalanlar" isimli kitabı okuyabilirler. ("Adam ayyaş ama aleviyim diyor, adam sosyalist ama aleviyim diyor, adam ateist ama aleviyim diyor" vs.)

Bununla birlikte, Türkiye'nin önemli bir kısmı gruplaşmış Hanefi ve Şafii olduğu için, dört mezhep arasındaki çekişme pek bilinmiyor. Yani dört hak mezhep olarak kabul edilen mezhepler arasında birinin helal dediğine diğerinin haram demesi en basit konulardan. (Kaldı ki zaten "kendi aralarında birlik olamıyorlar" şeklindeki bir düşünce, "dört tane doğru mezhep vardır" düşüncesiyle de bağdaşmaz.) Burada daha detaylı onlarca bilgi paylaşabiliriz, fakat mezhep kargaşası hiçbir müslümanın hayrına olmaz, o yüzden birçok şeyi söylemeye gerek yok, çünkü bizler sünni veya alevi değiliz, müslümanız, kardeşiz ve görevimiz birbirimizin kusurlarını ortaya çıkarmaktan ziyade en doğru olanı bulmak için hep beraber Allah'ın ipine sarılmaktır. Eğer müslüman isek ve eğer Resulullah'ın veda hutbesindeki vasiyetine ittiba edeceksek.

@msozen, o mesajımda alıntı yaptığım arkadaş beni kastederek Esad'ı eleştirmediğim için benim itikadımın bozuk olduğunu, bu nedenle de yaptığım değerlendirmenin nazara alınmayacağını söyledi. Ben de aynı düşünceden hareketle itikadı bozuk olan ensonhaber'e itibar edilmemesi gerektiğini, yine aynı düşçünceden hareketle Amerika'yı, Kardavi'yi, Alevileri kıyma makinesinden geçireceğiz diyen Arap müftüsünü, kendi mezheplerinden olmayanlar hakkında 7 yaşını geçen herkesin öldürülmesine fetva veren meşhur şeyleri, Türkiye'de eşleri açılıp saçılan Arap emirleri ve krallarının kendi ülkerine dönünce İslam vaazı vermeleri ve daha binlerce nice sapkınlığı eleştirmeyen Erdoğan'ın itikadı dibe vurmuş olabilir. Nitekim bir kişiyi eleştirmediğim için ben doğru değerlendirme yapamayacaksam (ki eleştirmediğimi de o söylüyor), binlerce sapkınlıktan birini bile eleştirme cesaretini gösteremeyen daha da beter bir itikad bozukluğu içindedir. Bununla birlikte, faiz konusunda Allah'ın ayetini bile açıkça ayağının altına alan birinin (Erdoğan) itikadını tartışmaya açmak bile yersizdir.
 

SARKAT

Profesör
Katılım
8 Mayıs 2008
Mesajlar
3,778
Reaksiyon puanı
68
Puanları
48
CHP’li belediye işyeri için ağaçları kesti

malatya-agac.jpg


23 Haziran 2013

Malatya'da Arguvan Belediyesi tarafından işyeri ve yol açmak için bir parktaki 60 ağacın kesilmesi vatandaşların tepkisini çekti.

#direnhurşiterenparkı
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst