SDN Special - Cep Telefonu Katiliyim Ben !

LosCanarias

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lxKzaDy.jpg

Bugüne kadar hepimiz birçok çeşit telefon aldık kullandık ve bazende bozduk.:hammer:Artık üyelerimiz bugüne kadar bozdukları veya kazayla haşata çıkardıkları telefonlarının başına gelen ilginç ve komik olayları bu bölümde paylaşıyor ! :clap: Lütfen diğer forumlardan farklı olalım.Bu başlık sadece gülmemiz için açıldı.Ve başınızdan geçen,ölümüne sebep verdiğiniz cep telefonu,tablet,pc vs varsa ex olmuş fotoğrafları dahil paylaşmaktan çekinmeyin ! Artık ile farklı bir akım başlatalım.

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Abi bugün izinsiz denize gittim. Telefonu dışarda bıraktım ama arada gidip elime falan alınca ıslanmış. Ne güzel takılıyordum ki güneş altında telefonun paslandığını fark edene kadar. Acıttı. Allahın denize gidip kızlara bakma deme biçimiydi belki de. O gün bugündür denize gitmem. :D. Ayrıca telefonda kızaklı bi samsungdu. E250 gibi değildi kaliteliydi yalnız.

Deutsch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Köyde şelaleye gittik. Şelaleden biliyorsunuz ki su dökülür ( Allah Allah - Bilmeyen öğrendi :D ). Her neyse amcam ve diş doktoru var biz ona Doktor diyoruz. Kayalıkların üzerindeyiz amcam telefonu alda fotoğraf çek dedi. Aldım fotoyu çektim buraya kadar güzel. Doktor biraz uzağımda telefonu at bir bakayım dedi başta tırstım o güne kadar dokunmatik gördük sanki. '' La at dayısınıng'' dedi. Aldım attım ama nazik bir şekilde çat diye kayaya çarptı oradan suya düştü. Amcam sudan aldı telefonu baktı çalışmıyor. ''Ayhan'ın telefonuydu la '' dedi. Sonra ki gece eve geldi Samsung S4 almış. :D İyi ki düştü :D ( İtinayla telefon kırılır )

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Uzun sure kullandığım bi Nokia 6230 telefonum vardı sdn telefonunuzu neden sevmiyorsunuz diye bir yarışma yapmıştı. O gün kisaca anlatıp hunharca parçalamıştım telefonu :D

Bi tane replika s4 vardı. Önceden yazılımı çökertmiştim sonrada sinirle ekrana yumruk atıp camini kırmıştım. Aylar sonra aklıma geldi aldım bunu ilk önce çekiçle daldim. Sonra tek tek parçalarına ayirdim. Panele bükülme testi yaptim. İşlemci kaç parçaya bölünür test ettim. Baya zevkliydi :D

Daha gecen hafta s4 mini replika tel vardı acayip hantal çalışıyordu kullananda yoktu ilk önce bükülme testi yaptım. Çatır cutur ettirdim :D tabi damacana plastiği olunca 90 derece bukuldu :D merak edip taktim bataryayi açtım biraz kurcaladiktan sonra çalışır durumdayken kamerasını sokup makasla içine daldim. Sanırım işlemciyi sokmustum. Sonrada tel açılmadı zaten :D

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
HTC M7 benden kaynaklı olmadığına inanıyorum. :D

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Samsung S8000 Jet vardı. Zırt pırt düşerdi elimden birşey olmazdı. Birgün işyerinde üstümü giyinirken elime aldım ki hangi ara çatladıysa olan olmuş :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
harcadıklarım alcatel one touch easy,motorola 2-3 adat sgh-e250d süperdi ekranı kırıldı farklı e250 ekranı takma denemsi komple mort oldu ortadan 2ye bölünen tek telefonum o...
ch@t527 imei uçtu kodu ile sıfırlayınca...

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
İlk telefonum Nokia 5200'dı. Okulda cebimdeyken iç camı çatlamıştı, ne üzülmüştüm ama.
Diğerini yani N76'yı ben haşat etmedim, ablam sağolsun, telefonla konuştuktan sonra ıslak tezgaha koymuştu. Su alan telefon haliyle bozuldu, anakart yandı. Haliyle hurdaya çıktı telefon. Çok klas telefondu.
Nokia-N76-Nasıl-Format-Atılır.jpg

LosCanarias

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lumia 820'm vardı 2013 Eylül ayına kadar.Geceleyin uyku tutmadı ne yapsam da uyusam dedim aklıma birşey geldi.Açıyımda laptopdan bir film izleyim dedim ışıkları yakmadan.Telefonda notebook'un üstünde,laptop kapağını o an anki abazanlıkla nasıl açtım ise duvarda tak diye bir ses duydum.Işığı bir açtım lumia 820 yerde uzanmış yatıyor.Açıyım şu telefonu birşeymi oldu dedim.Açtım ilk başta ekranda İmage retention gördüm (ghosting,smearing) diye'de bilinir.Neyse telefonun sağ alt köşesinde hafif bir morluk var (Purple Tint).Ben dedim belki ekran takılmıştır telefona şaplak attım düzelir diye ekrandaki morarma çoğalmaya başladı.Dedim belki batarya bitiyordur belki ekran yorurmuştur felan dedim yattım sabah ezanında uyandım telefona bir bakıyım .Bir baktım ekran simsiyah olmuş.Sabah apar topar hasta yetiştirir gibi telefonu Kızılaydaki teknik servise yetiştirmeye çalışıyorum,telefondan birileri arıyor ses var görüntü yok,o günde acilen Kırşehire babamın yanına gitmem lazım adam bekliyor beni ! Kızılaydaki telefoncunun birisine götürdüm o da beni teknik servise yönlendirdi.Tamirci ,telefonun ekranı burn-in olmuş yanmış dedi ekran değişimi ne kadar tutar dedim ? ekran amoled olduğu için yurtdışından geliyor dedi 450 tutar ertesi gün teslim ederiz sana dedi.betim benzim attı, abi dedim kadavrasına yani hurdasına kaça sayarsın dedim 150 dedi,birkaç saat sonra yola çıkcam ok telefonu satıyorum dedim parasını aldım dolmuşla eve gittim Galaxy Note 10.1 2014 edition tablet var,üzerimde parada yok yola çıkcam hemen eve gittim tableti aldım kızılaya getirdim aynı satıcıya tableti 500'e saydırdım adam gözüme hırsız gözüyle bakıyor o kadar tedirginimki bir an önce işler bitsin diyorum . adam yüzüme bakıp diyor sanki bu tableti nerden buldu şimdi ! o an polisler gelmezmi telefon borsasına lan diyom bu manyakda mı beni buldu ,neyse adamlar telefon bakmaya gelmişler. Kırşehire yetişcem araba kalkcak saat 3'te gittim o parayla sıfır Galaxy Ace 4 aldım,Aştiye geldim o güne kadar tınlamadığım küçümsediğim bu ne ya dediğim Ace tarzı telefon gözümde İphone 6 Plus oldu.muhtaç olduğum bu telefona bu kadar para verilirmi derdim önceleri.Donanım özelliklerine bakıp dalga geçerdim alt segment telefonlarla. Aştide görgüsüzler gibi saklaya saklaya gidiyorum ace 4'ü birşey olmasın diye ! otobüsle yolculuk 3 saat . biraz kestiriyim dedim neyse muavin beyfendi çarşıya geldik dedi.otobüsten indim baba geldim ben gel beni al diye.ceplerimi yokluyorum telefon yok anam diyorum bu kezde çaldırdım yanımdaki adam Balada indi artık bir yandan cenabet dolaştığım için küfrediyorum bir yandan salaklığıma,babam şimdi bana sayacak diyorum ! neyse otobüsten bir muavin indi beyfendi dedi telefonunuz koltuğun arasına düşürmüşsünüz dedi bir oh çektim.1 gün içinde sonra 1 tablet 2 telefonu duman etmiş oluyordum,zarar nereden baksan en az 2000 tl ! 1 ay yaşadığım bu olay rüyalarıma girdi.Ulan zamanında Nokia N82'm vardı telefonun üstüne sinek konardı telefonun üstüne sinek ölsün diye sineklikle vururdum banamısın demezdi soyka alet .gerçekten dikkatsizlik,ve cenabet dolaşma ağır faturalarla sonuçlanabiliyor,sakınan göze çöp batar misali Lumia 820'me çok dikkat ederdim o güne kadar o telefonu hiç düşürmemiştim bile.N82'nin bedduasını almışım zamanında !
Şimdi Note 4 sahibiyim ama şu var.Hepimiz öyleyizdir telefonu alırız 1 ay kılıf jelatin felan diye bir yerimizi yırtarız 2-3 ay sonra kılıfı 6.ayın sonunda jelatini çıkarırız neden hevesimizi almışsızdır ve yeni model çıkmış telefonumuzun modası geçiyordur,ama öyle değil gerçekten birşeylerin değerini bilmezseniz Allah ,Eşeğini kaybettirir,Türkü çığırttıra çığırttıra aratırmış misali attan indirip eşeğe bindirir saniyeler içinde.Ama o gün kabus gibi bir gündü.Benim teknolojik ve mali açıdan 11 Eylülümdü sanki :)

IvnXu81.jpg

LosCanarias

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
''cep telefonumu kendimden nasıl korurum ?

1- tuvalete telefonla girmeyeceksin,klozette bildirimleriokumayacaksın
2- yazın kumsalda artizlik yapıp güneşin alnında masaya telefonkoymayacaksın,şortuna koyup denize aniden girme dürtüne engelolacaksın.bilhassa gece kumsalda daha dikkatli olacaksın,kumagömülme vakaalarınıda duyduk
3- sıcak havada telefonu arabada unutmayacaksın
4- çay,içecek,çorba olan masaya telefon koymayacaksın
5- dolmuşta,otobüste kalabalık yerlerde cebinin dar olduğu yerleretelefonu koymayacaksın cepçilere dikkat bilhassa ayakta giderken
6- cüzdan niyetine arka cebine koymayacaksın
7- parkta banklarda sinemada,,ibadethanelerde, stadta bir hassakoltuktan ve banktan kalkarken kalktığın yere 1 defa bakacasınparaymış,cüzdanmış dön bir bak arkana.
8- yüksek yerlerde,extreme alanlarda selfie çekmeyeceksin
9- sağanak yağmurlu havada telefonunu cebinden çıkarmamaya çalış! bekle kapalı bir alanda konuşacaksan konuş
10- karlı havada telefonunu montunun kapalı bir bölgesine koydüşürürsen düştüğünü bile kar yüzünden duymazsın
11- misafirin çocuklarının olduğu yerlerde elektronik aletleringüvenliğini sağlayacaksın
12- oyun oynarken oyun bittikten sonra arka planıkapatacaksın,yatağında elinde telefonla sızmayacaksın !
13- sinirliyken telefonu fırlatma hobin varsa psikoloğa gideceksin
14- cebinde bozuk para ve anahtar varsa o bölgeye telefon koyup,ekrançızıldı demeyeceksin
15- denizde ,oğlum biraz denize yaklaşıp fotoğrafımızı çeksenedemeyeceksin, en azından arkadan kurbağa gibi denize atlayanapaçiler dayılar,birbirlerini kovalayan çocuklar olabilir
16- yat turunda en dış cephede korkulukların üzerine yaslanıptelefonda mesajlaşmayacaksın
17- halı sahaya gittiğin zaman dolabını kilitlemeyi unutmayacaksın! bilhassa cebinde telefonla kaleye geçmeyeceksin
18- annen,oğlum giysilerini çamaşır makinasına atıyorum dediğinzaman kesinlikle ''ceplerini gidip yoklayacaksın'' sonra annen gelipoğlum makinadan tangur tungur sesler geliyor derse geçmiş ola!
19- telefonuna gidip 3 kuruş kar ederim diye yan sanayi batarya veşarj aleti almayacaksın.telefonun bombaya dönüşüp,eviuçurması,odayı yakması gibi ağır sonuçlara maruzkalabilirsiniz !
20- banyodan ve lavabodan çıktıktan sonra ellerini kurulamadantelefona yapışmayacaksın

kiminnesi

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Zamanında Nokia 3220 telefonum vardı. Hani 4 bir yanından ışık yayan telefon. 3310'dan sonra ki telefonumdu :D Her neyse bi gün yine 0.facebook.com'da takılıyorum telefon elimde uyuyakalmışım artık nasıl uyuduysam telefon agzımın dibinde uyandım e bide salyalarım akmış en sevmedigimdem. Salyalar yastıga falan aksa neyse direk telefonun tuşlarına akmış. Telefonu acmaya çalışıyorum açılmıyor. Uyku sersemiyim bide yeni telefon istiyom laayn diye bağrınmıştım :D

umut erdem

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Benimde devre meraki eski nokia teli babam bana telefon alsin diye kapagi acip pili sokup sarja takip alamiyum folyo ile kisa devre yaptirdim telefon gitti babama soylemedim bozuldu arama yaparken dedim bana telefon almadi bem kendim aylarca para biriktirip aldim s3 miniydi babam cok az para veriyodu 50 tl veriyodu babam yardimci olsaydi note4 alcaktim