SDN Logosundaki Revizyon İhtiyacı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan WoZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

WoZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Selamlar,

Flat design'ın azizliğine markalar birer birer boyun eğip logolarını bu yönde değiştiriyorken sanırım sıra artık ShiftDeleteNet'e geldi de geçiyor bile. Belki yeni bir flat logo, belki bir revizyonun gerekliliği artık ortada olduğuna göre sıra sizlerin de fikirlerini almakta.

gA22X2.jpg

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Haklı olabilirsin. Ancak bunun için site/forum olarak materyal bir dizayna geçip, logo işini o zaman düşünmek daha doğru olur.

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Aynen önce tasarım olarak metarial design'a geçmek gerekli.. Eline sağlık..

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sağdaki logo çok güzel fakat forumun teması ve düzeni konusunda kesinlikle değişikliğe gidilmemeli.

WoZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Site ve forumun material design'a geçmeden logonun flat olmaması gerektiğine katılıyorum. Ama ortada bir değişim ihtiyacı gerçeği var ve görmezden gelinemez bir hal almaya başladığını düşünüyorum.

Geçtiğimiz günlerde material bir tema önerisinde bulunmuştu bir üye. Bana kalırsa geliştirildiğinde ortaya harika sonuçlar doğurabilecek türden bir girişimdi ama gereken ilgiyi görüp görmediği şüpheli. Çünkü değişimler hiçbir ortamda, sanal ya da gerçek kolay değil.

Değişimlere karşı çıkanlar her zaman olur. İnovasyon, markaları, şirketleri vs. ayakta tutan en önemli faktördür ve bunu sağlayamayanlar zamanla yok olurlar. Hem değişime karşı çıkanların hem de değişime ayak uyduramayanların tarihte çok güzel örnekleri var gerçekten.

Kullanıcıların kararı değişimden yana oldukça, yönetimin aksini söyleme gibi bir lüksünün olduğunu düşünmüyorum.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Site ve forumun material design'a geçmeden logonun flat olmaması gerektiğine katılıyorum. Ama ortada bir değişim ihtiyacı gerçeği var ve görmezden gelinemez bir hal almaya başladığını düşünüyorum.

Geçtiğimiz günlerde material bir tema önerisinde bulunmuştu bir üye. Bana kalırsa geliştirildiğinde ortaya harika sonuçlar doğurabilecek türden bir girişimdi ama gereken ilgiyi görüp görmediği şüpheli. Çünkü değişimler hiçbir ortamda, sanal ya da gerçek kolay değil.

Değişimlere karşı çıkanlar her zaman olur. İnovasyon, markaları, şirketleri vs. ayakta tutan en önemli faktördür ve bunu sağlayamayanlar zamanla yok olurlar. Hem değişime karşı çıkanların hem de değişime ayak uyduramayanların tarihte çok güzel örnekleri var gerçekten.

Kullanıcıların kararı değişimden yana oldukça, yönetimin aksini söyleme gibi bir lüksünün olduğunu düşünmüyorum.

Üyelerin kararı neyse yönetim onu uygulamak zorunda diye bir kural olacaksa zaten biz forumu kapatıp gidelim

Reaksiyon puanı
16,128
benim de gt-s5360 yada crea pcnin revizyon ihtiyacı var ama revizyon olmuyor asus hiç umursamadı bile...

WoZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Size bir dahaki sefere kelimelere değil, anlama odaklanmanızı tavsiye ediyorum.

Hadi o takıldığınız cümleyi alıntılayalım;

"Kullanıcıların kararı değişimden yana oldukça, yönetimin aksini söyleme gibi bir lüksünün olduğunu düşünmüyorum."

Şimdi oturup bir düşünseniz diyorum, kullanıcılar olmadıkça bu forumun ne anlamı var? Hani Ede Bali'nin bir sözü vardır; İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın diye. Benzer mantığı buraya uygulayabilir miyiz? Neden olmasın? Gayet de uygulanabilir.

Burası kimsenin kayıtsız şartsız bağlı olduğu bir yer değil. Ha, burayı seven olabilir, fazla seven olabilir ama onlar da dahil kullanıcıların isteklerine bir noktadan sonra cevap veremediğinizde, insanların buradan alacağı bir şey olmaz ve yavaş yavaş terk ederler. Ki eğer zaman zaman forumdan başınızı kaldırıp diğer sosyal medyaya, mesela Ekşi Sözlük'e baktığınızda SDN'nin kalitesi hakkında iç açıcı yorumlar yapılmadığını, bunun genel bir görüşü ortaya koyduğunu fark edebilirsiniz.

Bu neyi gösterir? Bazı noktalarda, (bu bahsettiğim eleştiriler haber için) okuyucuların eksik, hatalı noktalar hissettiği ve bunların giderilmediğini gösterir. SDN, Türkiye'de dev bir site ve hiçbir devin yıkılışı bir anda olmaz. SDN, Türkiye'ye göre kaliteli habercilik yapıyor olsa da, eğer gemi su almaya başlamışsa oraları kapatmak zorundadır. Yoksa birileri boğulur ve bu geminin nüfusu azalır.

İkinci bir konu, yazılanı anlamamış olmanız tabi ama oraya ayrıca değinmek gerçekten çok anlamsız olur. "düşünmüyorum" sanırım kişisel bir görüş ifade edildiğini, böyle bir kuralın zaten var olmadığını anlatmak adına açık bir kelime.
[MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION]

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Herkes AKK kalsın istiyor AKK kalkıyor mu :) [MENTION=451156]WoZ[/MENTION]

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Konuyu saçma yerlere çekmeyelim. [MENTION=451156]WoZ[/MENTION] SDN'ye önerinizi mail atarsınız gerekli görülürse değişir.

WoZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Neden bu kadar tepki çektiğime inanın bir anlam veremiyorum. Cevap hakkı doğuyor ve konuyu başka yerlere çekme, öyle mi? Komik olmayın. Logonun değişmesi gibi bir talebim yok işin doğrusu. Sadece basit bir tavsiye. Ha, o logo da tavsiyeyi somutlaştırmak adına 5 dakikalık basit bir illüstrasyon, hepsi bu. [MENTION=426894]ArdaBrkee[/MENTION]

AKK ise apayrı bir konu bana kalırsa. Konuda derin bir bilgiye sahip değilim. AKK konuşuluyor ama ben kendi kotamdan kurtulabilmiş değilim. AKK vermeyen bir alternatif var mı, onu bilmek gerek. Yoksa bu iş, zaten devletin ya da bilemiyorum her kim dağıtımını üstleniyorsa onların tekelinde olduğu için insanlara bir dayatma yapılıyor olabilir. [MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION]

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Neden bu kadar tepki çektiğime inanın bir anlam veremiyorum. Cevap hakkı doğuyor ve konuyu başka yerlere çekme, öyle mi? Komik olmayın. Logonun değişmesi gibi bir talebim yok işin doğrusu. Sadece basit bir tavsiye. Ha, o logo da tavsiyeyi somutlaştırmak adına 5 dakikalık basit bir illüstrasyon, hepsi bu. @ArdaBrkee

AKK ise apayrı bir konu bana kalırsa. Konuda derin bir bilgiye sahip değilim. AKK konuşuluyor ama ben kendi kotamdan kurtulabilmiş değilim. AKK vermeyen bir alternatif var mı, onu bilmek gerek. Yoksa bu iş, zaten devletin ya da bilemiyorum her kim dağıtımını üstleniyorsa onların tekelinde olduğu için insanlara bir dayatma yapılıyor olabilir. @Seyhoo

Ben çalışmalarınızı çok beğendim ona lafım yok fakat inanın bu forumun sadece logosu değişsin isterim. Şuan ki gerek temayı gerek moderasyon seçenekleri çok düzenli ve sade halde. Tamam buna ben veya diğer arkadaşlar alışır fakat ben hitin düşeceği kanısındayım.

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Konuyu saçma yerlere çekmeyelim. [MENTION=451156]WoZ[/MENTION] SDN'ye önerinizi mail atarsınız gerekli görülürse değişir.
[MENTION=451156]WoZ[/MENTION] benim hatam virgül kullanmadım. Cümle aslında şöyle
Konuyu başka yerlere çekmeyelim (genel olarak) , [MENTION=451156]WoZ[/MENTION].....