SDN Kendi Güvenlik Yazılımını Tasarlıyor..

LastKing93

Doçent
Reaksiyon puanı
7
f3xkes.jpg

Sevgili Forum Sakinleri ;

Başlıktada belirtmiş olduğum üzere bizler kendi güvenlik yazılımımızı tasarlayacağız.Yazılımımızın görselliği,veritabanı kısmı,nasıl çalışacağı,ne gibi özellikler içereceği tamamen bizim hayal gücümüz ile sınırlı (:

Bu belki fikirsel olarak tasarlanmış bir yazılım olacaksa da en azından bir ekip çalışması içerisinde yer alacağımız için hem bir beyin fırtınası hem de bir arkadaşlık ortamı oluşacağını düşünüyorum..

Sizin değerli görüşleriniz çerçevesinde oluşan yazılımı e-mail yoluyla AV firmalarına da ulaştırabiliriz..

bortu2

Asistan
Reaksiyon puanı
7
vayy güzel fikir içinde grafik tarafında bulunabilirim cunku daha programlama görmedik :D grafiklerinin tasarımında elimden geldigince yardım ederim.

şimdi bir 2 kişi cıkacak dicekki zaten millet yapmıs niye baska kullancaz onlar daha guzel dicek bunlara herkes tmm desin sadece :D

LastKing93

Doçent
Reaksiyon puanı
7
vayy güzel fikir içinde grafik tarafında bulunabilirim cunku daha programlama görmedik :D grafiklerinin tasarımında elimden geldigince yardım ederim.

şimdi bir 2 kişi cıkacak dicekki zaten millet yapmıs niye baska kullancaz onlar daha guzel dicek bunlara herkes tmm desin sadece :D

Dediğim gibi amacımız illa ki ortaya kanlı canlı bir yazılım çıkması değil beyin fırtınası yaparak fikirlerimizi paylaşma,geliştirme,değiştirme =) Ama sizler derseniz ki o kadar uğraşacağız kodlama bilen arkadaşlarda var ufaktan da olsa bir yazılım haline getirelim. Benim için herhangi bir sorun yok =) Elimden geldiğince yardımcı olur,desteklerim.. :turned:

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
rahmetli büyük dedeme sen iyice niyeti bozdun.

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
kız yöntemi bulmuş. he deyip geçicen.

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Hehe güzel fikir güvenlik programlarında görmek istediğim tasarım hep Advanced System Care tarzı bir şeyler olmuştur.

Fotoğraftaki gibi, bilmeyenler için ekleyeyim.

http://i46.tinypic.com/21mfev8.jpg

mhmtmtl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
projeye katılacak zamanım yok maalesef, ama şunu tavsiye edebilirim ki; arayüz, dizayn falan bunlar nispeten kolay işler. burda, en önemli ve en önce dizayn edilmesi gereken şey antivirüs motoru algoritmasıdır. bir antivirüs motoru yazmak, tahminimce çok zor, çok matematiksel, üzerinden çok düşünülmesi gereken bir şey. istatistik, olasılık ve optimizasyon gibi konular burda çok önem kazanıyor. bir dosyayı olduğu gibi diskten okuyup, sonra imza ile bit bit karşılaştırmak motor değil kağnı yazmak anlamına gelir. bir mühendis olarak sizlere tavsiyem, öncelikle antivirüs motorunun algoritması üzerinde matematiksel olarak biz uzlaşmaya varın. algoritmayı kodlamak bunu yapmaktan çok daha kolay olacaktır zaten.

ayrıca, imzaların nasıl oluşturulacağı çok önemli. server üzerinden update dağıtmaksa çok zor bir olay. difference algortimaları ile program updateleri ayırt edebilmeli, ihtiyacı olanları indirmeli. xml ile baya haşır neşir olmak lazım gibi görünüyor. server ve client tarafının network programlaması cabası.

Reaksiyon puanı
189
AV motorunu tasarladıktan sonra update kolay iş :) bir yararım dokunabilecekse ben de varım :)

LastKing93

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Doğrusunu söylemek gerekirse ben konuyu açarken bu kadar ileri seviye düşünmemiştim. Ki o derece de bilgim de yok! Benim düşüncem bir takım çalışması,samimi bir sohbet ortamı kurulması ve bir saatin çarklarının nasıl çalışacağını,ne koşullarda durabileceğini vs.. kararlaştırmak ve bir proje oluşturmaktı ama başında da dediğim gibi eğer siz derseniz ki biz bunu somut birşey haline getirelim emeğimiz heba olmasın.. Elimden geldiğinin en iyisini sizlerle paylaşırım.. Saygılar,Sevgiler..

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Diyalogları ben hazırlayabilir miyim? :D

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Kolay kontenjanları dolduralım da. :)

ClamAV'den kod aşırırız biraz ama onda da anlık koruma yok.

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
pek anlamadım konuyu ama hangi dil ile yazılacak?

LastKing93

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Tüm hususlar beraber karara bağlanacaktır.. Bir başlayabilsek (:

LastKing93

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Anlaşılan proje tamamına ermeyecek.. Konu kilitlenebilir!

ahmtzya

Doçent
Reaksiyon puanı
19
Grafik tasarım vsvs bölümlerinde yardımcı olabilirim.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Beyler kökten çözelim SDN CUMHURİYETİ diye ülke kuralım olsun bitsin :dirol: