SDN gibi bir site yapmak...!!!

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Sevgili Dostlar; bu güne kadar pek çok Forum sitesine üye oldum. Ama SDN kadar forumu kaliteli olan bir başka site daha görmedim. Sanırım Site -vbulletin- ile hazırlanmış. Bende bu konuda kendimi biraz geliştirme niyetindeyim. Şimdi Sizden,

1-vbulletin hakkında bilgi,
2-vbulletin ücretli olduğu için bunun bir demosunu yada süreyle sınırlı versiyonunu indirmek için tam linkini,
3-bu konuda yardımcı olabileceğini düşündüğünüz ve tavsiye edebileceğimiz web siteleri,
4-Video anlatımlı dersleri bulabileceğim linkler istiyorum.

İnş. program zor değildir.
Yardım eden tüm dostlara teşekkürler…:)

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
vB yerine MyBB'yi öğrenip onun üzerine kendini geliştirmeni tavsiye ederim.

Reaksiyon puanı
4
Eğer Download Sitesi Falan Gibi Birşey Yapacaksan Foruma Kalkışma Derim. SDN Forum Çok Farklı Bir Amaçta. Kullanıcılarına Destek Amaçlı Açlılan ve Kullanıcıların Sosyalleşmesi İçin Var. Bence Forumlu Bir Portal Sana İyi Gider. Sana Önerim Tabiki Wordpress Değil! DLE Yani DataLife Engine

DataLife Engine Hakkında Bilgiler İçin Buyur Buradan Yak:
http://www.DLETurk.Com

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Eğer forum düşünüyorsanız. PHP Kolay Forum sistemine bakmanızı mutlaka öneririm.

Kısa ismiyle PhpKF, kolay, kullanışlı, güvenli, %100 Türkçe çünkü tamamı Türk yapımı ve çok iyi desteği var.

http://www.phpkf.com/ adresinden daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
phpkf'yi bende tavsiye ederim. Temaları ve kodlaması gayet güzel. Ama nedense yerli sitelerin hiçbiri kullanmıyor. Üstelik lisans sorunu da yok.

M.Uzun

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
günümüzde smf forumlar çoğaldı ve oldukça fazla destek sitesi var vbulletinden daha iyi diyebilirim ;) . ve şunu demek istiyorum SDN kadar kaliteli başka bir site görmemişim demişsinde oldukça başarılı ve kaliteli siteler var. neyse http://www.simplemachines.org/ buradan dosyaları temaları vs. indirebilirsin.

buradan da kodlamalar modları vs. indirebilirsin..

http://www.cazforum.com/caz/smf-b113.0/
www.smftr.com (şuanda bakımda 1 haftaya aktif olucak)

35_toll

Doçent
Reaksiyon puanı
12
smf'ye hiç bulaşma derim. vB en iyisi bence.

Buradan vB hakkında gereken bilgiyi ve desteği alabilirsin.

35_toll

Doçent
Reaksiyon puanı
12
neden bulaşmaması gerektiğinide söylersen iyi olurdu :confused1:

Şu ana kadar smf sistemindeki hiçbir site doğru dürüst ilgi görmedi. Farkındaysan şu anki sayılı büyük sitelerin çoğu vB kullanıyor.

M.Uzun

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
neden kullanıldığıda belli :) kullanımı basit ama ücretli bir sistem sonuçda . ve ücretsiz olarak Smf herşeyi oldukça üst seviyede karşılıyor.. toplamda 10 a yakın sitem var ve hepsi ilgili ve sayılı sitelerden hitleri yüksek o anlamda. yani vb deki herşeyi smfye yapabilirsiniz hemde ücretsiz

35_toll

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Yapılır tabiki ben yapılamaz demiyorum ama şu anda smf sistemi kullanan sitelerin hiti vB kullanan sitelere oranla çok düşük. Bunda belki smf'nin tasarımının çok basit oluşunun, belki de vbulletin'in üyelerin işlerini kolaylaştıracak ve daha dikkat çekici özellikler barındırmasının da etkisi olabilir ama sonuç olarak vB, smf'ye göre çok daha fazla ilgi görüyor.

M.Uzun

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
ilgi bakımından evet dediğin gibi kimsede çıkıp öyle değil diyemez. smf destek sitemin olmasından kaynaklanan birşeyde değil bu . savunmamın amacı 4 yıldır smf nin içinde olmamdan gerek . herşeyi kolayca ve oldukça başarılı şekilde yapıyor olmam. tema tasarımlarıda şuan oldukça şık ve gösterişli :) basit temaları yok mu tabi ki var ama işi bilmeyen bir kişide cafcaf bir tema ile işe başlamaz ufaktan ufaktan

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Şu ana kadar smf sistemindeki hiçbir site doğru dürüst ilgi görmedi. Farkındaysan şu anki sayılı büyük sitelerin çoğu vB kullanıyor.

SDNForum öönceden Smf sistemini kullanıyordu gayette ilgi görüyordu ? :closedeyes:

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Yapılır tabiki ben yapılamaz demiyorum ama şu anda smf sistemi kullanan sitelerin hiti vB kullanan sitelere oranla çok düşük. Bunda belki smf'nin tasarımının çok basit oluşunun, belki de vbulletin'in üyelerin işlerini kolaylaştıracak ve daha dikkat çekici özellikler barındırmasının da etkisi olabilir ama sonuç olarak vB, smf'ye göre çok daha fazla ilgi görüyor.

Selamlar.

Sitenin hitinin yüksek olması kullandığı yazılımdan kaynaklanmıyor, yani SMF kullananlar düşük hitli değil, düşük hitliler SMF kullanıyor demen gerekirdi. Çünkü düşük hitli sitenin geliri azdır, o yüzden ücretsiz yazılımları seçer.

vBulletin Türkiye'de Selpak gibidir, herkesin bir zamanlar kağıt mendillerin tümünü Selpak sanması gibi, webmasterların bilgisiz olanların çoğu da forumların tümünü vBulletin sanmaya başlamıştır, bu da vBulletin'in ilklerden olmasından kaynaklanıyor.

İkinci olarak, bir arkadaşın dediği gibi, SDN eskiden SMF kullanıyordu; gördüğün gibi hiti oldukça yüksek popüler SMF siteleri de olabiliyormuş. Hatta SMF eski destek elemanlarının bazıları ve yine dünya çapındaki bazı milyonluk sitelerin de forumları SMF'dir.

Örnekler: 6 milyon mesajlı ortalama anlık 1.000 online üyeli SMF forum:
http://www.redandwhitekop.com/forum/

Listenin devamı için: http://rankings.big-boards.com/?filter=SMF,all

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Eğer forum düşünüyorsanız. PHP Kolay Forum sistemine bakmanızı mutlaka öneririm.

Kısa ismiyle PhpKF, kolay, kullanışlı, güvenli, %100 Türkçe çünkü tamamı Türk yapımı ve çok iyi desteği var.

http://www.phpkf.com/ adresinden daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

:thumbup:

Destek forumlarından direk geliştiricilerle muhattap olma şansın var. Hem her şey türkçe. Fazlalıklardan arınmış onduğundan oldukça hızlı olduğunu düşünüyorum.

PhpKF hem forum hem portal var.

programlama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu site 404 ile hazırlanmış sanırım. Yerinde olsam hem güvenlik açısından hemde kullanışlığı açısında asp.net(aspx) ile yapardım. Hazır siteleri boş geç.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Arkadaşlar ben vbulletin’de karar kılmış bulunmaktayım. Ama hala localhost'a kurmayı başaramadım. Eğer bu başarısızlık böyle devam ederse ileride olurda olursa çocuğum onu baba zoruyla webmaster yapacam:D

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Arkadaşlar ben vbulletin’de karar kılmış bulunmaktayım. Ama hala localhost'a kurmayı başaramadım. Eğer bu başarısızlık böyle devam ederse ileride olurda olursa çocuğum onu baba zoruyla webmaster yapacam:D

Database'i oluşturdunuz mu? Oluşturduysanız db klasöründeki dosyayı notepad'la açıp database bilgilerinizi girdiniz mi?

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Lisanssız kullanacaksan hiç kullanma vBulletin'i.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Ücretsiz Vbulletin Database

Eski Forum Sitemin Database'ini Dağıtıyorum Arkadaşlar. Belki Sonradan Tekrar Açarım Diye Bir Kenarda Duruyordu. Açmadım Siteyi Forumlardan Sıkıldım Artık .

Belki Birilerinin İşine Yarar.

Demo Yok. Sitede Yanılmıyorsam 2.000 Küsür Üye , 6.000 Küsür Konu Vardı.

Download'a Yönelik Siteydi.

Cpanel'den Alınmış Full Yedek , PhpMyAdmin'den Alınmış Sql Yedek Ve MysqlDumper İle Alınmış Sql Yedek Linklerini Vereceğim.

Full yedek;
İndir

MySqlDumper;
İndir

PhpMyAdmin ;
İndir

( Bu paylaşım SDN'de aktif olan bir arkadaşındır. )

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Database'i oluşturdunuz mu? Oluşturduysanız db klasöründeki dosyayı notepad'la açıp database bilgilerinizi girdiniz mi?

Dediklerinin hepsini yaptım. Ama lanet olası bir yerden sonra hata veriyor, biraz kafa dinliyorum. Yine kuracam. Bu dünya ikizden birine dar:D

Lisanssız kullanacaksan hiç kullanma vBulletin'i.

Kendimi geliştirmek için kuruyorum.Yoksa büyük bir iddiam yok.Bu yüzden lisans benim için o kadarda problem değil:)

mesut_illegal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
böyle bir forum sitesi yapabilirsin ancak bu kadar çok üyeyi çekemezsin sitene :D

axilik

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ayıp ettin finix davete icabet edilir :D

CeFurkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sdn gibi bir site istiyorsan

mutlaka kendin kodlamayi ogreneceksin