SDN Forum'un arkaplanını yapalım :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uso!
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Merhabalar,
Sayfanın geç açılması sağ olsun, arkaplanı görmekten; "Bari yapalım şunu, nasıl olur ki acaba?" diye işe giriştim.Hemen başlayalım. :)

1.Adım
Ekranıma oturması açısından çalışmamı 50x700 olarak açtım.Klavyeden önce "D" tuşuna basarak renkleri resetledikten sonra, "G" tuşuna basarak dolgu aracı yardımıyla(Paint Bucket Tool) çalışmamın tamamını siyah renkle doldurdum.
1.png

2.Adım
Ardından layera sağ tıklayarak "Blending Options" kısmından "Gradient Overlay" kısmına geldikten sonra, tüm ayarları varsayılanda bıraktım.Gradyan dolgu için ise tonlama olarak forumun arkaplanına yaklaşık bir açık bir de koyu renk belirledim.
2.png

NOT: Resimdeki "L" ifadesi "Location" kısmını belirtmektedir.

3.Adım
Ardından layera yeniden sağ tıklayarak "Flatten Image" seçeneğini seçtik.Ardından "Filter -> Noise -> Add Noise..." yolunu izledikten sonra karşımıza gelen pencereden aşağıdaki ayarları yaptım.
3.png

4.Adım
Şu an bitirişe yaklaştık, şimdi renkleri benzetelim.CTRL+U kombinasyonuyla Hue/Saturation penceresini açarak öncelikle "Colorize" kutucuğunu seçiyoruz, ardından gözünüze yakın gelen tonu belirleyip uygulayın, ben bu anlatımda aşağıdaki değerleri kullandım.
4.png

ve işte sonuç! Renk seçimi daha iyi olduğunda daha yakın sonuçlar elde edebilirsiniz. :)
sonuc.png

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Bu sadece Buzdağının görünen yüzü : D

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Eline sağlık :) Güzel bir çalışma. Yol gösterme bakımından :)

Cbox

Doçent
Reaksiyon puanı
14
sdnarkaplan.png

Benimki daha kötü oldu,tuttramadım galiba :D